KIAJOBB

Szerző ML

Létrehozva: 2024.04.05.
Módosítva: 2024.04.05.

Gulácsi, vagy Dibusz védjen? Marco Rossi nem tud rosszul dönteni!

Valamivel több mint két hónap múlva elindul a labdarúgó Európa-bajnokság. A kapuskérdés továbbra is bizonytalan, korábbi magyar válogatott hálóőrök pedig elárulták, Dibusz Dénest vagy Gulácsi Pétert látnák-e szívesebben a kezdőben.

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya egyszerre van kényelmes és nehéz helyzetben. Az együttes bő két hónap múlva Európa-bajnokságon vesz részt, és még mindig nem tisztázott, hogy ki lesz a kezdőkapus. Gulácsi Péter és Dibusz Dénes van nagy versenyben egymással, Törökország ellen (1-0) előbbi, Koszovó ellen (2-0) utóbbi védett.

Gulácsi szerint is hibás döntést hozott a BL-nyolcaddöntő játékvezetője és a VAR
Katzirz Béla szerint Gulácsi Péternek kéne kezdenie a magyar válogatottban az Európa-bajnokságon Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Miután mindketten stabil teljesítményt nyújtottak, ezért továbbra is fej-fej mellett haladnak majd. A válogatottra még két felkészülési meccs vár, június 4-én Írország, június 8-án pedig Izrael ellen játszik, ezt követően jön a németországi kontinensviadal. Rossi továbbra sem döntötte el, hogy melyik formában lévő kapusnak szavazza majd meg a bizalmat.

A Mandiner megpróbált utánajárni a nagy kérdésnek és három korábbi magyar válogatott kapust kérdezett arról, hogy ők kit választanának Rossi helyében. Gujdár Sándor 25-ször őrizte a nemzeti együttesben kapott, és ott volt a 1978-as világbajnokság keretében.

„Gulácsi Péter és Dibusz Dénes egyaránt kiváló kapus. Az RB  Leipzig játékosa a súlyos sérülése miatt rengeteget kihagyott, de fantasztikusan tért vissza, a Fradi futballistája viszont kiválóan helyettesítette őt. Gulácsi mellett szól, hogy hétről hétre klasszis csapatokkal, nagyon komoly, minőségi játékosokkal szemben áll helyt, az NB I pedig semmilyen módon nem hasonlítható össze a német élvonallal, amely Európa topbajnokságai közé tartozik. Maradjunk annyiban: Marco Rossi bármelyik futballista mellett dönt – nem hibázik!”

– mondta Gujdár Sándor. Hasonló véleményen van a 10-szeres válogatott Szendrei József is, aki az 1986-os világbajnokságra is ki tudott utazni. Sőt, a Kanada ellen 2-0-ra megnyert meccsen ő védett „Mivel Gulácsi Péter mellett szól a nagyobb rutin, az a megérzésem, hogy neki szavaz bizalmat a szövetségi kapitány. Egyébként sosem szerettem egy csapat, kiváltképp egy válogatott esetében a tartalékos jelzőt, tehát akár Gulácsi, akár Dibusz nevével kezdődik majd az összeállítás, egyik játékos sem érdemtelenül kapja meg majd a bizalmat.”

A 22 válogatott pályára lépéssel büszkélkedő Katzirz Béla viszont egyértelmű állást foglalt a témában. „Gulácsi nagyon megbízható kapus, sallangmentesen, a látványosságot mellőzve véd. Dibusz egy kiváló reflexekkel megáldott játékos, akit inkább vonalkapusnak tartok. S ami a döntő: nem mindegy, hogy a Kisvárda és a Mezőkövesd ellen játszol, és havonta két lövés megy a kapudra, vagy éppen a Bayern München, a Leverkusen és a Borussia Dortmund világsztárjai teszik próbára a képességeid hétről hétre… Éppen ezért én Gulácsi Péternek szavaznék bizalmat, de a döntő szót természetesen majd Marco Rossi mondja majd ki.”

Gulácsi eddig 52-szer, Dibusz pedig 35 alkalommal őrizte a magyar válogatott kapuját.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Mindenkit sokkol a snooker-világbajnokságon gusztustalankodó sztár

origo.hu

Minden eddiginél nagyobb pusztítás jön, itt a váratlan orosz bejelentés

metropol.hu

Megjött a várva várt bejelentés a Házasság első látásra című műsorral kapcsolatban

vg.hu

Ezt sokan benézték: tévedés, hogy a románok jobban élnének, mint a magyarok – de akkor mi van a háttérben?

ripost.hu

Házasság első látásra: Egy év után vajon együtt van Enikő és Peti?

mandiner.hu

Elittársaságba került Magyarország, már most teljes a siker

origo.hu

Üzent a Fradi B-közép Cseh Katkának

mindmegette.hu

Gordon Ramsay elárulta, hogyan készül a tökéletes, ropogós sült krumpli

ripost.hu

Újabb lehetetlen teszt, az emberek 1 százalékába tartozol, ha sikerül

ripost.hu

„Ő volt az első rock and roll gitáristen” - Zokogva közölte családja, elhunyt a Grammy-díjas zenész

travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KIAJOBB

„Nem kérdés, nyerni fog a Fradi” - az MTK legendája nem bízik a csodában

KIAJOBB

Hajrá: Liverpool! Szoboszlaiék az élen, csodacsapatot is megelőznek

KIAJOBB

Dárdai nagy harcra készül a barátok ellen

KIAJOBB

Óriási ünnep készül, bajnok lehet a Fradi

KIAJOBB

„Boldog vagyok, de…” – Marco Rossi felfedezettje keserédesen ünnepelt

KIAJOBB

Feljutás? Kiesés? Óriási a tét a hoki vb-n a magyaroknak

KIAJOBB

"Lehetett volna kettő is" - győztes meccs után bosszankodott a Dortmund focistája

KIAJOBB

Sokkoló végjáték, hidegzuhany érte a magyar válogatottat