Létrehozva: 2023.06.27.
Módosítva: 2023.06.27.

Szoboszlai csak a kezdet: Teljesül Rossi álma, topligákba hívják a magyar focistákat

Lassan itt a régóta áhított áttörés: egyre több magyar labdarúgót csábítanak topligás csapatokba. A német után az angol, az olasz és a francia bajnokságban is lesz kiért szurkolnunk?

Régi szívfájdalma Marco Rossi szövetségi kapitánynak, hogy a magyar labdarúgók közül jelenleg csak öten játszanak a legerősebb bajnokságok közé sorolt európai topligában, érdekes módon mindannyian a német Bundesligában. A 2016-os franciaországi, majd a tavalyelőtti, budapesti Európa-bajnoki szereplés sem hozta meg a remélt áttörést. Most a hírek alapján úgy tűnik, hogy a válogatott egyre figyelemreméltóbb fejlődése (és a légiósaink klubbéli remeklése) hatására lassan fordul a kocka. Idén végre jelentősen nőhet a mieink topligás jelenléte.

A válogatottban már együtt játszik Kerkez (balra) és Szoboszlai, de klubszinten is egymás mellett köthetnek ki Angliában
Kerkez (balra) 19 évesen máris a második legértékesebb magyar focista Szoboszlai mögött, és még csak most készül a topligák valamelyikébe      Fotó: mlsz.hu

A Ripost összegyűjtötte azt a három magyar válogatott futballistát, akik ősztől csatlakozhatnak Gulácsi Péter, Orbán Willi és Szoboszlai Dominik (mindhárom RB Leipzig), illetve Sallai Roland (SC Freiburg) és Schäfer András (Union Berlin) ötöséhez Európa krémjében.

1. Kerkez Milos: Lazio? Atalanta? Arsenal?

Még csak 19 éves, már megjárta az AC Milan korosztályos csapatát, de most Hollandiából ível meredeken felfelé Kerkez Milos pályája. Tavaly június óta több mint a 21-szeresére nőtt, már 15 millió euró (5,5 milliárd forint) a becsült értéke, ezzel Szoboszlai mögött a második a magyar játékosok közül. Ha Kerkez az AZ Alkmaartól topligás klubhoz igazol - márpedig a portugál Benfica mellett hívja több angol és olasz csapat is, így például a Lazio, az Atalanta és összeboronálták már az Arsenallal is -, újabb ugrás várható.

A vajdasági születésű, Győrben is szerepelt balhátvéd posztján a világ második legértékesebb tinije. A húsz év alatti kollégái közül csak a Barcelona reménysége, Alejandro Balde ér nála is többet a Transfermarkt szerint.

2. Szalai Attila: Everton?

A harmadik legértékesebb magyar labdarúgót, a 25 éves Szalai Attilát a török Fenerbahcétől csábítanák az angol Premier League-be. A ballábas, 35-szörös válogatott belső védőt korábban az olasz Napoli is figyelte, most pedig az angol Everton szemelte ki.

Szalai gyerekként, alig 14 évesen szegődött az osztrák Rapid Wienhez, ahol a végigjárta a szamárlétrát a bécsiek tartalékcsapatáig. Még tiniként hazatérve Mezőkövesden gyűjtött NB I-es játékperceket, hogy aztán egy ciprusi (Apollon Limasszol) lépcsőfok után szerződjön Isztambulba. A Fener napokon belül hivatalos ajánlatot kaphat a liverpooliaktól a 14 millió euróra (5,2 milliárd forint) taksált focistáért, akit még két évig kötné szerződés a törökökhöz.

3. Nego Loic: Le Havre

A 27-szeres magyar válogatott, 32 éves jobbhátvéd már biztosan a Ligue 1-ben folytatja a pályafutását. A magyar NB I-ből hajszál híján bennmaradt Fehérvártól nyolc év után távozott szerződése lejártával, a francia élvonalban újonc Le Havre hívására szerződött szülőhazájába. 

Nego legutóbb 12 évvel ezelőtt, a Nantes játékosaként szerepelt Franciaországban. Azóta megjárta az olasz AS Roma korosztályos csapatait, majd a belga Standard Liége-t, az Újpestet, aztán az angol másodosztályú Charlton érintésével tért vissza Magyarországra, a Vidibe.

 

Szoboszlai Lipcséből is előreléphet

Szoboszlai Dominik az egyik topliga élcsapatából a másikéba igazolhat, ha a legkitartóbb kérője, a Newcastle United kiperkálja a 70 millió eurós (26 milliárd forint) kivásárlási árát a Lipcsének. A német Bundesligában már a posztja legjobbjai közé sorolják az RB Leipzig immár kétszeres Német Kupa-győztes támadó középpályását, és vele lépnének szintet a szaúdi tulajdonos pénzén új angol sztárcsapatot építő, legutóbb a Premier League negyedik helyén végzett (így Bajnokok Ligája-főtáblás) Szarkák.

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Itt van Oroszország válasza a hadüzenetre

origo.hu

Bemutatjuk Magyar Péter legnevetségesebb talpnyalóját, Puzsér Róbertet

metropol.hu

Alig költöztek le vidékre, Istenes Bencének az egész településtől bocsánatot kellett kérnie

mandiner.hu

Akkorát vitázott Puzsér Róbert és Magyar Péter, hogy a végén majdnem mindenben egyetértettek

ripost.hu

„Az életem leckéje volt” - Mohamed Fatima egy év után törte meg a csendet a Fekete Vonat botrányról

mandiner.hu

Hont András: Ha más nem is, de legalább Rogán megbukott. Vagy várjunk csak…

origo.hu

Hihetetlen dolog derült ki Marics Peti randizási szokásairól

mindmegette.hu

Kivonul a Spar az országból? Itt a cég magyar elnökének válasza

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KIAJOBB

„Nem kérdés, nyerni fog a Fradi” - az MTK legendája nem bízik a csodában

KIAJOBB

Hajrá: Liverpool! Szoboszlaiék az élen, csodacsapatot is megelőznek

KIAJOBB

Dárdai nagy harcra készül a barátok ellen

KIAJOBB

Óriási ünnep készül, bajnok lehet a Fradi

KIAJOBB

Sorsfordító döntésre kényszerül, válaszút előtt áll Marco Rossi sztárja

KIAJOBB

Bajnokok Ligája a tét: Gulácsi lehet a rangadó hőse

KIAJOBB

Unalomba fullad az NB I? Itt vannak a legfontosabb kérdések a bajnokságban

KIAJOBB

Gyermeke születése után azonnal elvált, és eljegyzett egy felnőttfilmes szépséget a világbajnok