Létrehozva: 2016.11.12.

Szenzációt okoztunk a világ sportfővárosában

Egy hetet töltöttünk el Chicagóban, és azalatt a város csapatai nem tudtak veszíteni. Történelmi sikert is arattak.

Chicago hálás lehet nekem, sosem látott sikerhullámot kreáltam a város csapatai között. Hétnapos túrám során az amerikaifoci-, a jégkorong- és a kosárlabda-csapat is folyamatosan nyert, a baseball-gárda pedig 108 év után elhódította a bajnoki címet.

Október 29-én érkeztem, akkor még a város büszkesége, a Cubs, négy meccs után, 1-3-as vesztésre állt a baseball-döntőben. Egyetlen vereség választotta el a teljes kudarctól. Gyakorlatilag legyintettek a csapatra, már lemondtak a győzelemről, úgy tűnt, tovább tart az átok, ami 1908 óta mérgezte őket.

Szombaton a kosárlabda-gárda, a Bulls az Indianát fogadta, éppen akkor suhantam el a United Center előtt, amikor a gárda odabent legyűrte ellenfelét. Másnap már a csarnokban voltam, a parkettát jégre cserélték, és a hokicsapat, a Blackhawks következett, könnyedén elverte a Los Angelest. 21 ezer néző látta a meccset, akik a hokimeccs mellett telefonon, tableten és minden más kütyün a Cubst is figyelték, amely a város észak-keleti csücskében az életért küzdött.

Sikerrel járt, a Wrigley Fielden életben maradt, 3-2-re szépített a döntőben, két győzelem választotta el a végső diadaltól.

Hétfőn ellepték Chicagót a Minnesota Vikings-drukkerek, NFL-mérkőzés következett, a városban mindenhol lila-mezes, vikingfejes figurák mászkáltak, akik biztosak voltak csapatuk győzelmében. Kimentem a helyszínre, a Soldier Fieldre, és egy közeli bárban szurkoltam végig a derbit. Jókora meglepetés született, a Chicago Bears elverte a Vikingst!

(Folytatás a következő oldalon!)


Kedden ismét a United Centerben ültem, a hokicsapat 5-1-re legyőzte a Calgaryt, de a fő attrakciót ismét a Cubs jelentette a csarnokban. Ezúttal is rá fókuszáltak a drukkerek, a baseball-klub 3-3-ra egyenlítette a Cleveland elleni döntő párharcot. Időnként a hokisok értetlenül néztek körbe, hogy miért zúg a közönség? Csak a hazaiak tudták, hogy a Cubs miatt örülnek...

Szerdán reggel megvettem a város két legnagyobb példányszámú lapját, a Chicago Sun Timest és a Chicago Tribune-t, mindkettő az aznapi baseball-döntő hetedik, mindent eldöntő meccsét vezette fel. A Tribune azt írta, számos olyan emberről tudnak, aki 1908-ban látta a Cubs utolsó győztes bajnoki döntőjét, de olyanról nem, aki még mindig élne. A Sun Times is viccesre fogta, szerintük mindenkinek lehet egy gyengébb 100 éve...

Egy sportbárban néztem a döntőt, és a Cubs történelmet írt, ottani idő szerint éjjel, negyed egykor örömmámort okozott Chicagónak, megnyerte a mindent eldöntő találkozót a Cleveland ellen, és 1908 után elhódította a kupát.

Mindenki az utcára tódult, hajnalig mulattak és tűzijátékoztak. Másnap a győzelem jele, a W-betű lengedezett minden híres épületen. A világ egyik legmagasabb felhőkarcolója, a Willis-torony tetején a Cubs címere lobogott.

Csütörtökön a hokicsapat, a Blackhawks a Coloradót is elverte a szemem láttára, a közönség zöme Cubs-mezben üldögélt, baromi büszkék voltak rá, hogy 108 év után megnyerték a bajnokságot.

Chicago óriási sikersztorit produkált, de ki tudja, mi lett volna, ha azon a héten nem járok arra? Talán becsúszik pár fájó fiaskó, és a Cubs újabb kudarcát emlegetik...

Ez is érdekelhet

origo.hu

Szívszorító titkok és keserűségek Haumann Péter életében és halálában

origo.hu

Ukrajna bejelentette, elvesztette hadseregét

borsonline.hu

Hét csillagjegy, akire nagy változások várnak májusban

vg.hu

Ki hitte volna: a Moltól a Shellig egyik percről a másikra vaskos üzemanyagár-csökkentést hajtottak végre a magyar benzinkutak

mindmegette.hu

Mit főzzek hétvégén? 14 recepttel segítünk, hogy finom étel kerüljön a családi asztalra

mandiner.hu

Politikai kalandtúra megdöbbentő találkozással a végén

origo.hu

Megfejthették a fáraó átkát: kiderült, mi ölte meg a sírt felnyitó kutatókat

travelo.hu

Tudtad, hogy Horvátországnak is van Holt-tengere? Ráadásul egy szigeten

ripost.hu

Robban a karalábészezon: Mutatjuk a legfinomabb receptet

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Rettenetes dolog történt Tóth Gabival, figyelmeztetést adott ki az énekesnő

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KIAJOBB

„Nem kérdés, nyerni fog a Fradi” - az MTK legendája nem bízik a csodában

KIAJOBB

Hajrá: Liverpool! Szoboszlaiék az élen, csodacsapatot is megelőznek

KIAJOBB

Dárdai nagy harcra készül a barátok ellen

KIAJOBB

Óriási ünnep készül, bajnok lehet a Fradi

KIAJOBB

"Lehetett volna kettő is" - győztes meccs után bosszankodott a Dortmund focistája

KIAJOBB

Sokkoló végjáték, hidegzuhany érte a magyar válogatottat

KIAJOBB

Szoboszlai bajban, gólerős középpályás lehet az új edző első igazolása

KIAJOBB

"Kell vennem pár leckét a többiektől" - két büntetőt hagyott ki a magyar válogatott csatára