Létrehozva: 2024.04.20.

Megküzdött a fogyásáért Eszter: "Ez a százegyedik életmódváltásom"

Lángné Solti Eszter számtalan diétát kipróbált korábban, de mindegyiknek ugyanaz lett az eredménye. Hiába fogyott le valamennyit, amint visszatért az eredeti étkezéshez, visszajöttek a kilók. A sok hiábavaló próbálkozás pedig elhitette vele, hogy képtelen lefogyni.

Szeretne pozitív példát mutatni a saját fogyásával és egészséges életmódjával. Szeretne csinos anyukája lenni a fiainak, aki miatt nem kell szégyenkezniük és aki még sokáig aktív részese lehet gyermekei életének.

„Ez egy ördögi csapda”

Eszter azok a nők közé tartozik, akik gyakorlatilag tinédzserkoruk óta küzdenek a súlyukkal. 

"Általános iskola harmadik osztályos lehettem, amikor az egyik osztálytársamnak elkezdtek nőiesedni az idomai és minden fiú rá figyelt" – idézi fel a kezdeteket a Fanny magazinnak

Eszter fogyás
Eszter régóta küzdött a kilókkal  Fotó: Fanny magazin

"Abban az évben, anyukám egyik barátnőjénél töltöttem a nyarat, aki megelégelte, hogy nem eszek rendesen, hisz már akkor is állandóan azt néztem, van-e rajtam felesleg. 

Tudta, hogy nőies idomokra vágyom, és közölte, hogy akkor lesz szép, nagy mellem, ha sokat eszek. Onnantól kezdve elkezdtem tömni magamba a kaját, pedig nem esett jól. Az lett a vége, hogy kitágult a gyomrom és függője lettem bizonyos ételeknek.

 Gyakorlatilag azóta mindig túlsúlyos voltam. Persze sorra próbáltam az időszakos diétákat. Ezeknek az a legnagyobb veszélye, hogy az ember abban gondolkodik, hogy csinálja valameddig, és utána újra eheti a csokifagyit, gumicukrot, pizzát. Tönkrevágták az anyagcserémet és minden egyes esetnél, az történt, hogy elkezdtem valamit, fogytam, abbahagytam, visszahíztam. Ez egy ördögi csapda, amiben az ember elhiszi, hogy nem képes arra, hogy lefogyjon."

„Te vagy az örökké diétázó barátnőm”

Eszti a terhessége környékén volt a legteltebb. Szülés után 113 kg-t mutatott neki a mérleg. Abból az időszakból fényképeket sem készített magáról. Azt meséli, nagyon frusztráló volt, hogy például nem tudott nyugodtan elmenni a játszóházban a csúszdára, mert ki volt írva, hogy csak 100 kilóig lehet használni. 

"Szilveszterkor barátoknál voltunk" – idézi fel azt a pontot, amikor eldöntötte, hogy változtat az életén. 

"Egész este huzigáltam magamon a ruhát. Annyira kényelmetlen volt, egyik helyen szorított, másikon felhúzódott. Amikor haza értünk január elsején, az volt az első dolgom, hogy befizettem egy életmódváltó programba, amit már egy ideje nézegettem. 

Aztán egy jó barátnőmnek poénosan el is újságoltam, hogy elkezdtem a 101. életmódváltásomat. Gúnyosan legyintett és azt mondta, hogy te vagy az örökké diétázó barátnőm. Elmondhatatlanul rosszul esett.

 Viszont ez is segített felszívni magam és eldönteni, hogy tényleg megcsinálom. Nem akarok az állandóan diétázó barátnő lenni, mert ez egy nagyon ciki poszt szerintem."

„Isteni a karfiolpüré”

Január közepén kezdte el a programot, ami az étkezése megreformálásából és a rendszeres otthoni edzésből áll. 

"Több tengeri herkentyűt fogyasztok" – meséli. 

"Nem kötelező ilyen drága dolgokat venni, de úgy vagyok vele, hogy ezzel kényeztetem magam, hisz kevesebbet költök nasira, mert nem veszek chipszet, gumicukrot, csokit, macaront. Nagyon tetszik, hogy megtanultam sokféleképpen felhasználni a zöldségeket. Amikor először próbáltam ki a karfiolpürét, nem értettem, hogy miért esznek az emberek krumplipürét, amikor ez sokkal finomabb, ráadásul egészségesebb. Az egyik kedvenc zöldségem a cukkini lett, mindig van itthon, mert számtalan dolgot lehet készíteni belőle. Ha meg édességre vágyom, készítek egy keto palacsintát, mascarponés málnás túrókrémmel. Korábban evőversenyeket tudtam volna nyerni, mert egyszerűen nem tudtam jól lakni. Most meg annyira szépen beállt a hormonháztartásom, hogy normál adagoktól jól lakom. Nagyon hiányzott ez az érzés. A kulcs szerintem abban van, hogy ne megszorításokkal, hanem alternatívákkal akarjunk változást elérni, hiszen akkor nem hiányzik semmi, így önként tartjuk be az új életmód szabályait."

TESTFACTOR

„Azt sem tudtam elviselni, ha lefotóznak” – 33 kiló fogyás után talált magára Adrienn

Végre fitt és boldog.

TESTFACTOR

„Azt sem tudtam elviselni, ha lefotóznak” – 33 kiló fogyás után talált magára Adrienn

Végre fitt és boldog.

„Több az energiám”

"Előtte állandóan fáradt voltam, de ez inkább lelki fáradtság volt, amikor az ember a legkisebb dologtól is a plafonon van. Sokan mondják, hogy nem kezdenek bele az életmódváltásba, mert nincs hozzá energiájuk. Érdekes, de ha az ember elkezdi, akkor utána annyi energiát ad az edzést, hogy nem érti, eddig mibe fáradt el. Furcsa, de valóban az van, hogy aktívabb vagyok, kevesebbet eszek és mégis sokkal frissebb vagyok. Reggelenként már nem vagyok ki azon, hogy fel kell kelni, hanem kipattanok az ágyból, megcsinálom az edzést hajnali fél hatkor, aztán összepakoljuk a gyerekeket és indul a nap. Mások is mondják, hogy milyen mosolygós lettem. Visszatért az a csacsogós, vidám Eszti, aki valójában vagyok. Azt gondolom, hogy az egyik titok az, hogy nem szabad túlgondolni a dolgokat. Ha hagyjuk elindulni a vezérhangyát a fejünkben, annak az lesz a vége, hogy kihagyjuk az edzést, vagy megengedünk egy kis nasit. Nem szabad azon gondolkodni, hogy van-e kedvem mozogni, vagy jó-e ez az étrend nekem, következetesen csinálni kell, és jön az eredmény."

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

LMBTQ-aktivista, szélsőbalos figura Magyar Péter erzsébetvárosi polgármesterjelöltje

origo.hu

Újabb árcsökkenés jön a hazai benzinkutakon

borsonline.hu

Fantasztikus örömhírt jelentett be Szinetár Dóra, özönlenek a gratulációk

hirtv.hu

Gyurcsány jó embere, aki tudott a fekete kasszáról, ma is aktív

ripost.hu

Újabb lehetetlen teszt, az emberek 1 százalékába tartozol, ha sikerül

mandiner.hu

Megvan Magyar Péter pártjának első fővárosi jelöltje, Karácsony Gergely és Kunhalmi Ágnes egyből reagált

origo.hu

Elképesztő titkokat osztott meg Szabó Zsófi

astronet.hu

A Vénusz a Bikába lép, a Mars a Kosba: ez a nagy egymásra találások ideje

hirtv.hu

Íme, a YouTube-on letiltott CPAC-beszéd

ripost.hu

Nagy a szomorúság Berki Mazsiéknál: a kislánya elvesztette a kedvencét

travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Magyar Péter egyértelműen a baloldal mellé állt

INSIDER

„A rémálmom vált valóra” - Nyoma veszett az eltűntkereső Laci gyermekkori barátjának

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Szentkirályi Alexandra: Már a Szomszédoknak is elegük van

INSIDER

Egy kétéves kislányt zártak az autóba Nyíregyházán, eszméletlenül húzták ki

INSIDER

Az orvosok szörnyű jóslata: 9 évet él már csak a hetedik osztályos Krisztián

INSIDER

Egy gyönyörű, fiatal lányt keres a rendőrség: nem láttad véletlen Laurát?