Létrehozva: 2023.07.13.
Módosítva: 2023.07.13.

Így építkezik a baloldal: a lift a semmibe nyílik, a térkő nem ér össze, a bicikliút csak 5 méter – videó

Mutatjuk, siralmas a helyzet: évtizedek óta így építkezik a baloldal...

Amihez a baloldal hozzányúl Magyarországon, az nem működik. Sok pénzből – lehetőleg máséból, és persze főleg közpénzből – valósítanak meg mindent, botrányos minőségben. És ez az elmúlt évtizedekben mit sem változott... Bemutatunk néhány olyan példát, amiből kiderül: Kádár János óta a magyar baloldalon nem változott semmi.

Marx (Nyugati) téri felüljáró: 

Kádár János mutatta meg úgy igazán a baloldal mókolási stílusát még 1980-ban, amikor felépült az akkori Marx téren (ma Nyugati tér) a felüljáró.  Az építkezés vicc tárgya lett, miután a felüljáró hídját egyszerre két csapat építette, két oldalról. Mire középre értek, kiderült: a híd szintjei eltértek egymástól, azaz középen egy hatalmas űr tátongott. 

Szinteltérés miatt nem ért össze a felüljáró hídja. Az elvtársak a mérnököt vádolták meg, de valójában ők hibáztak (Fotó: Fortepan)

A kellemetlen szituációt magyarázkodás és számos városi szóbeszéd is követte. Az egyik szerint mindez azért fordulhatott elő, mert a felüljáró egyik végen a Balti-tengeri nulla vízszinthez mértek, a másik végen pedig az Adriáét vették alapul. Volt, aki arra esküdött, hogy a hiba a tervezőasztalon történt, és emiatt Wellner Péter mérnök öngyilkos lett. Mások azt terjesztették, hogy a munkások kilopták a cementet. Az igazság viszont az volt,  hogy a pártelvtársak hibáztak, ugyanis a Fővárosi Tanács sürgette a kivitelezést, ez okozta a galibát. Persze őket sosem vonták felelősségre. Helyette Kádárék ráverték Wellnerre a balhét, aki 46 ezer forint (1980-ban!) pénzbüntetést kapott, amiből végül „csak”" 8 ezret kellett megfizetnie... Negyven évvel később – ennyi verejtékes munka, meggyanúsítás és büntetés után –, Karácsony Gergely egy reggel felébredt és megvilágosodott. Pár órával később pedig Soproni Tamás szintén baloldali terézvárosi polgármesterrel videójában azt mondta: „Helló Budapest, bontsuk el a felüljárót!” Reméljük, inkább nem nyúlnak semmihez...! 

Trehány munka a Blahán: Karácsonyék szinte megismételték Kádár esetét a felüljáróval

A Blaha Lujza tér felújítása kudarcok története. Bár Karácsony Gergely át tudta adni 2022 decemberében, egyrészt a munkálatok számlája az eredeti elképzeléshez képest igen vaskos lett: többszáz millióval drágábban, többszörös csúszásokkal zárták le a projektet. De a térkő valahogy kifogott a főpolgármester „szakértő” csapatán... Nem is arra gondolunk itt, hogy az átadást követő harmadik hónapban és azóta már többször is kiperdült a kő, és gyakran aknamezőre hasonlít a Blaha, hanem arra, hogy a Nyugati téri felüljáró „mintájára” itt sem ért össze középen az építmény. Jelen esetben a burkolat, amit nemes egyszerűséggel betonnal foltoztak meg. Karácsonyéknak viszont megfelelt így is, átvették a kivitelezőtől...

Kontármunka a Blahán, amelyet Mekk Elek, a semmihez sem értő szaki is megirigyelhetett volna (Fotó: Metropol)

A terület burkolásakor lerakott járólapokat ugyanis a tér két külső oldaláról kezdtek befelé rakni a munkások, de a találkozási pontnál nem értek össze a lapok. Ezt a hibát úgy is hagyta a kivitelező, a réseket elegánsan betonnal öntötték ki, ahogy minden más olyan helyen, ahol oszlopot kellett kikerülni. Emellett a két oldalról rakott térkő színe nem is egyforma. Ha a saját tulajdonunkról, lakásunkról vagy kertünkről lenne szó, rögtön fölszedetnénk a „mesterrel” ezt a gány melót. De itt nem ez történt, Karácsonyék boldogan átvették. Mindebből látszik, hogy bár a főpolgármester százmilliókkal költött többet a tervezettnél a térre, de trehány munkával szúrta ki a budapestiek szemét. Ezt már akkor lehetett gyanítani, amikor éppen a Metropol buktatta le a Blahán héderelő, sütkérező munkásokat, akik lógatták a lábukat és még el is mondták kollégánknak...

 XV. kerületi csoda: Ötméteres bicikliút 1,5 millióért 

Ez a bicikliút aztán biztosan megérte a pénzét! Csak nehogy tumultus legyen rajta... (Fotó: Metropol)

A DK-s polgármester, Cserdiné Németh Angéla által vezetett Rákospalotán is igazi gyöngyszemre bukkantunk. Itt idén egy villanásnyit, azaz 5 méteres bicikliutat „építettek”, pontosabban festettek fel, 1,5 millió forintért. A kerületieknél az eset kiverte a biztosítékot, szerintük erre nem is bicikliznek, a pénznek pedig sokkal jobb helye lett volna máshol, mint például egy útburkolat felújításánál. A fővárosi BKK szerint a XV. kerületi projekt tervezésekor a cél az volt, hogy könnyebb és biztonságosabb legyen a közlekedés kerékpárral az oktatási intézményekbe, üzletekbe és a közösségi közlekedés megállóihoz. Hát így is lehet mondani... 

Karácsony Gergely „halálbudijai”

Az ember haja égnek állt, ha meg akarta közelíteni a főpolgármester életveszélyes vécéit a Jane Haining rakparton. Karácsony Gergelytől már megszokhattuk, hogy logikátlanul szervezi meg az útlezárásokat, nem ismeri a költségvetés pontos számait, csődközelbe „vezeti” a várost és kevéssé foglalkozik Budapesttel. Ez a toalett azonban mindenfajta rációt nélkülöz. Hétközben szó szerint az életével játszott az, aki sürgős megoldást keresett a kirakott illemhelyeken, hiszen a gyalogosok csak az úttestre lépve tudták megközelíteni a mobil WC-ket. Az ajtajai résnyire voltak nyithatók az autósforgalom miatt, így a be- és kijutás izgalmas volt. Idővel a főváros is belátta a helyzetet és áthelyezték az illemhelyeket máshová.  

Akinek sürgőssé vált, bizony le kellett lépnie az úttestre ahhoz, hogy „falhoz lapulásos” módszerrel bejuthasson a WC-be (Fotó: Metropol)

Ez nem vicc: Niedermüller liftje a levegőbe nyílik

Egy Király utcai körfolyosós ház lakói járták meg, Niedermüller Péter liftje ugyanis a semmibe nyílik. A tulajdonosok, így az önkormányzat is 40 milliót fizettek azért, hogy a folyosók helyett a levegőbe léphessenek ki. Magyarul használhatatlan az egész, így teljes ráfizetés volt a fejlesztés, amit be sem fejeztek. Ahogy korábban megírtuk, ami Karácsony Gergelynek a Blaha-WC, az Niedermüller Péternek a lift. 

Életveszélyes: Niedermüller Péter liftje a levegőbe nyílik, a lakók azóta is gyalog járnak... (Fotó: Metropol)

A kivitelező is „rendes” volt, elnézést kért a lakóktól és bevallotta: „rosszul mértük fel a helyszínt”. Persze ezzel a lakók nem lettek kisegítve, hiszen azóta is lépcsőznek, mert a munka áll. Niedermüller pedig megvonta vállát, mondván neki ehhez semmi köze, a lakók csináltak mindent (de csak azért ők, mert itt nem volt mérnök, mint a Marx téri felüljáró esetében). A baloldali politikusok, mint ismeretes, a felelősséghárítás nagymesterei, de mivel a házban önkormányzati lakások is vannak, nem elfogadható a másra mutogatás. Niedermüller a munka leállását magyarázva, a kivitelezőre mutogatott. Állítása szerint, a munkálatok „a Covid miatti anyaghiány” következtében álltak le több mint egy évvel ezelőtt, de „azt ígérte, hamarosan befejezi”. Érdekes, ha a polgármesternek semmi köze az egészhez, akkor honnan tudja, mit ígért a kivitelező és mire hivatkozik?

Íme egy videó a baloldal építkezési „szakértelméről”:

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Leengedtek egy kötelet a titokzatos tengeri üreg mélyére; hihetetlen, mit találtak

origo.hu

Borzalmas képeken a háború pusztításai - itt vannak a legújabb fotók

borsonline.hu

Megtörtént a bejelentés: így alakulnak hétfőtől az üzemanyagárak

vg.hu

Üzemanyag: kihirdették az új árakat – szerdától megint olcsóbb lesz a benzin és a dízel

ripost.hu

Még el sem kezdődött, máris megbukott a nézőknél a Való Világ

vg.hu

Harmadszor is csökken az üzemanyagok ára, olajat talált a Mol – heti összefoglaló

origo.hu

Szívszorító posztban üzent Vajna Tímea

travelo.hu

Mintegy 70 utas lett rosszul a Frankfurtba tartó gépen

ripost.hu

3 csillagjegynek májusban furcsa üzenetet küld az őrangyala

she.life.hu

Amikor beköszönt a jól ismert bakteriális „barát” (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

azenkertem.bama.hu

Mutasd meg a gyönyörű veteményesed, virágos- vagy balkonkerted és nyerj 1 millió forintot!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Megmutatjuk Magyar Péter igazi arcát: pár hét alatt lehullott a lepel

INSIDER

Öngyilkosságot hazudott Magyar Péter

INSIDER

Magyar Péter egyértelműen a baloldal mellé állt

INSIDER

„A rémálmom vált valóra” - Nyoma veszett az eltűntkereső Laci gyermekkori barátjának

INSIDER

Jó hír az autósoknak! Szerdától tovább csökkennek az üzemanyagárak

INSIDER

Trapper farmer, Tisza cipő, Csepel kerékpár - Újra hódítanak a hazai retró márkák - Galéria

INSIDER

Kinőtt vagy megunt ruhák? Használt textíliák? Ki ne dobd őket, mutatunk egy jobb megoldást!

INSIDER

Szuperélelmiszernek tartják és most van a szezonja: két hét alatt felére csökkent az eper ára