Létrehozva: 2023.07.07.

„Meg szeretnénk mutatni, hogy cukorbetegen is lehet sportolni” – Most hétvégén 24 órán át kerékpároznak a cukorbetegek a Hungaroringen

Idén két csapattal indul a Ring24 kerékpáros versenyen a Sportos Cukorbetegek Egyesülete. A csapattagok mind 1-es típusú cukorbetegek, akik szeretnék megmutatni, hogy ezzel a betegséggel is lehet sportolni, akár 24 órán át.

Idén is sor kerül a Tour de Ring kerékpáros versenyre, június 8-án és 9-én. A verseny 24 órán át fog tartani, amit a versenyzőknek végig kell tekernie, váltásban. Az állóképességi rendezvényen idén is indul a Sportos Cukorbetegek Egyesülete, ez alkalommal már két csapatot indítva. Az egyesület célja, hogy a versenyen megmutassa, a cukorbetegség nem lehet akadály a mozgásban és ugyanúgy képesek 24 órán át kerékpározni a diabéteszesek is, mint egészséges társaik.

Az egyesület tavaly is kiváló teljesítménnyel zárta a veryenyt. Fotó: Sportos Cukorbetegek Egyesülete

24 órán át ébren, a Hungaroringen

Az egyesület nevében induló csapatok versenyzői közül mindannyian 1-es típusú cukorbetegséggel élnek. Idén – a tavalyival ellentétben – már két csapattal indul az egyesület.

Idén egy 4 fős és egy 6 fős csapatot is indítottunk a tavalyi jó eredmények után. A 4 fős különlegessége, hogy a legfiatalabb tagja 17 éves, de van köztük közel 50 éves is, a 6 fősben pedig idén van egy hölgy versenyző is. Bízunk benne, hogy idén is teljesíteni tudják majd a kitűzött célt és megmutatják, hogy cukorbetegséggel is lehet sportolni

 – nyilatkozta a Ripostnak Muskát Erika, a Sportos Cukorbetegek Egyesületének elnöke.

„Ha a megfelelő anyagcsere állapotra figyelünk, akkor képesek vagyunk a nem cukorbeteg versenyzőkkel felvenni a harcot. Minden versenyzőnek ismernie kell, hogy az ő vércukrára milyen hatással van a mozgás, cukormonitorozó rendszert kell használniuk és a normálhoz képest sokkal több szénhidrátbevitelre van szükség a verseny alatt" – tette hozzá az egyesület elnöke, aki kiemelte, hogy a verseny okozta stresszhelyzet is hatást gyakorol a vércukorszintre.

Tavaly csak férfiakból állt a csapat, idén azonban már egy hölgy is színesíti a csapatot. Fotó: Sportos Cukorbetegek Egyesülete

Nem az eredmény hajtja őket, hanem a megfelelni akarás

Fekete Antal három éve kerékpározik és lassan 40 éve cukorbeteg. Ő gyűjtötte maga köré azokat a bringásokat, akik cukorbetegek is egyben. Velük jelenleg egy Diabos bringások nevű Facebook-csoportban tartja a kapcsolatot, mely már több, mint 250 tagot számlál, így ott merült fel tavaly a versenyen való elindulás ötlete is.

Szerettük volna mi is kipróbálni a Hungaroringet kerékpárral, hiszen hatalmas élmény azon a pályán tekerni, amin a Forma1-es autók szoktak száguldozni. Ez egy hatalmas kihívás számunka és hónapokig kell készülnünk rá, hiszen nem csak a cukrunkra kell figyelnünk, de ébren is kell maradnunk 24 órán át

 – mondta el a Ripostnak Fekete Antal, aki egyben a 4 tagú csapat csapatkapitánya is.

„A tavalyihoz hasonlóan azt szeretnénk megmutatni, hogy mindenféle cukorból adódó problémát elkerülve tudunk versenyezni az egészséges társainkkal együtt. Nincs elvárásunk eredményben, csak hogy végigcsináljuk. Ebben segít minket az egyesület, akik nevezési díjjal, frissítőkkel, energiaforrásokkal látnak el minket verseny közben."

Várják az érdeklődőket szurkolni

A verseny június 8-án kezd, 14 órai rajttal az F1 pályán és egészen 24 órán át tart, június 9-én, 14 óráig. A versenyt azok a csapatok nyerik meg, akik a 24 óra alatt a legtöbbször tekerték körbe a Hungaroring pályáját a kategóriájukon belül. A versenyzők indulhatnak SOLO, DUO, 4TEAM és 6TEAM kategóriában is. A Sportos Cukorbetegek Egyesületének elnöke és a 4-es csapat csapatkapitánya arra buzdítja az embereket, hogy látogassanak ki a hétvégén a Hungaroringre és támogassák őket a verseny alatt, akár egy „Hajrá cukrosok!” bekiabálással, vagy egy biztató mosollyal a pálya mellől.

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Jóval idősebb férfival jött össze Nagy Ő Natija

origo.hu

Brutális friss képeken az orosz-ukrán háborús pokol

borsonline.hu

Fantasztikus örömhírt jelentett be Szinetár Dóra, özönlenek a gratulációk

magyarnemzet.hu

Nagy Feró megrázó interjúban állt ki Orbán Viktor mellett, Magyar Péter is megkapta a magáét

ripost.hu

Házasság első látásra: Egy év után vajon együtt van Enikő és Peti?

hirtv.hu

Gyurcsány egykori minisztere is felbukkant Magyar Péter mögött

origo.hu

Bugyiban vitte el a zokogó, őrjöngő Britney Spearst a mentő a luxusszállodából

astronet.hu

Májusi pénzhoroszkóp 2024.: bőséget hoz a Jupiter és a Vénusz

ripost.hu

Patai Anna végre elárulta születendő kisbabája nevét

ripost.hu

Ennek a 3 csillagjegynek óriási szerencsét hoz a hétvégi csillaghullás

travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Magyar Péter egyértelműen a baloldal mellé állt

INSIDER

„A rémálmom vált valóra” - Nyoma veszett az eltűntkereső Laci gyermekkori barátjának

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Visszatért a halálból a zalaegerszegi családapa: álmában jött rá, ki segített neki

INSIDER

Szentkirályi Alexandra: Már a Szomszédoknak is elegük van

INSIDER

Egy kétéves kislányt zártak az autóba Nyíregyházán, eszméletlenül húzták ki

INSIDER

Az orvosok szörnyű jóslata: 9 évet él már csak a hetedik osztályos Krisztián