Létrehozva: 2023.06.23.

Az egész életét megváltoztató műtéten esett át a magyar mulatós sztár

Egy hónappal ezelőtt feküdt kés alá MC Hawer. Férfiasan beismerte, tartott a műtéttől, de végre egy közel húszéves problémája szűnt meg, és úgy érzi, visszakapta az életét.

MC Hawer éveken át tartó züllesztő életmódja nem múlt el nyomok nélkül. A mulatós rapper alkoholizmusából szerencsére nem lett komolyabb egészségügyi problémája, leszámítva azt, valószínűleg ez is hozzájárult ahhoz, hogy negyvenéves korától jelentősen megromlott a látása. Eleinte csak olvasáshoz, később pedig tovább durvult a helyzet, már távolra is szemüveget kellett viselnie. Biztosan sokaknak ismerős ez a kellemetlenség, amikor a boltban is a táskában kell kutatni a szemüvegért, hogy egy termékleírást el tudjon olvasni. A sok év alatt egy kisebb vagyont költött el emiatt, ezért döntött úgy, hogy kés alá fekszik. A műtét előtt a Borsnak árulta el, 4 dioptriás lencsét kellett viselnie, ami már meglehetősen erős romlást jelent, és ez rohamosan rosszabbodott, ami vaksághoz is vezethetett volna.

MC Hawer
Géza tartott a műtéttől, de szerencsére minden a legnagyobb rendben zajlott Fotó: MC Hawer

„Bevallom férfiasan, borzasztóan féltem”

A beavatkozás óta eltelt egy hónap. Most a Ripostnak mesélt az operáció részleteiről, és mint mondja, élete legjobb döntését hozta meg. Megváltozott az élete, úgy érzi, a szeme újra a húszévesekével vetekszik. A műtétet számos vizsgálat előzte meg, az utolsó egy hétben folyamatosan műkönnyet kellett csepegtetnie a szemébe. Május 23-ára volt kiírva a beavatkozás, aminek a közeledtével egyre inkább félelem kerítette hatalmába. A mulatós rapper alkoholizmusa miatt megjárta a poklok poklát, rengeteg időt töltött elvonókúrán, kórházban, az akkor átélt folyamatos szenvedés mégis most eltörpülni látszódott.

„A szemünk az egyik legfontosabb érzékszervünk, bár fellépni kisbusszal járunk, de számomra a jogosítvány nagyon fontos.

Bevallom férfiasan, borzasztóan féltem. Próbáltam minden információt megtudni a beavatkozás előtt, hogy mire számíthatok.

Elmondták, hogy villanó fényeket fogok látni, nincs más dolgom, csak arra kell fókuszálnom. A lézer annyira pontos, hogy a legapróbb szemmozgást is tudja követni. Ez megnyugtató volt számomra, mert előtte azt gondoltam, talán az lesz a legnehezebb, hogy nem mozdulhatok” – mesélte lapunknak. 

„Első lépésként érzéstelenítőt és műkönnyet csepegtettek a szemembe. A pislogás miatt a szemeimet kipöckölték, pár perc múlva lefektettek egy ágyra, először az egyik, majd a másik lézerhez forgattak, mozdulnom sem kellett. Csak egy picit vakított, de az sem volt vészes. Semmit nem érzékeltem a szemgolyómból, azt sem, amikor beecsetelték egy pamacs-szerű eszközzel.

Teljesen fájdalommentes volt a beavatkozás. Egy szem mindössze 17 másodpercet vett igénybe.

Csodaként élem meg, hogy ilyen egyáltalán van, hogy a nagymértékű szemromlást is tudják korrigálni” – mesélte Hawer, aki a műtét után azonnal érezte a változást.

MC Hawer
A fellépésekre tartva gyakran tölti az időt filmnézéssel, de a beavatkozás óta már ezt is szemüveg nélkül teheti Fotó: MC Hawer

Rémálma volt, hogy a szemével bármi történik

Koczka Géza már nem is emlékezett, milyen szemüveg nélkül élni, ezért miután hazaért a beavatkozásról, első dolga az volt, minden eszközét egy fiókba pakolta, hogy egy berögzült mozdulat miatt még csak véletlenül se vegye föl, hiszen az tilos.

Így utólag belátom, hogy a félelmem teljesen indokolatlan volt, pedig rémálmom, hogy a szememmel történik valami. Amit az alkoholizmusom kapcsán átéltem, a folyamatos öklendezés, a hányás, az epilepsziás rohamok, ahhoz képest ez tényleg semmi nem volt.

Próbáltam tudatosan felfogni, hogy ez a beavatkozás szükséges, még ha fáj, akkor is, de nagyon kellemesen csalódtam. Az operációt követően azonnal éreztem a pozitív változást, és bár aznap még nem tanácsos vezetni, de másnap már autóval mentem az első kontrollra. Most is a lányomat és a párját kértem meg, hogy segítsenek a közlekedésben, ők pedig örömmel fuvaroztak” – fűzte hozzá mosolyogva.

MC Hawer
A műtét után azonnal érezte a pozitív változást Fotó: MC Hawer

„Kaptam egy új életet”

Gézának nincs más dolga, csak türelmesnek lenni, és várni a teljes gyógyulást. Két hónap múlva kell mennie a következő kötelező vizsgálatra, addig pedig 2-3 óránként műkönnyet kell csepegtetnie a szemébe.

„Nem bántam meg, mindenkinek ajánlom. Felszabadultság, hogy nem kell sehova szemüveg. Kaptam egy új életet, 40 éves koromtól kezdett el romlani a szemem. Hatalmas köszönet mindezért Dr. Fodor Erzsébet főorvos asszonynak, aki a margitszigeti szemészeti lézerklinikán a műtétemet végezte és azóta is kiemelt figyelmét élvezhetem” – mondta a zenész.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Oroszország bejelentést tett a háború lezárásáról

origo.hu

Megszólalt a Bőnyben megkéselt diák édesanyja - ezt mondta a támadóról

vg.hu

Általános üzemanyagár-csökkenés jön szerdától – ennyivel lesz olcsóbb a benzin és a dízel Magyarországon

ripost.hu

3 csillagjegynek májusban furcsa üzenetet küld az őrangyala

mandiner.hu

Elon Musk Zelenszkij újabb tervéről: „Ez őrültség”

origo.hu

Összeverték Németh Kristófot, kihívták a rendőrséget

ripost.hu

„Fénysugár marad” - Nincs több titok, szakértő elemezte Katalin hercegné viselkedését

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

magyarnemzet.hu

Cseh Katalin budapesti városokról beszél, belezavarodott a mondanivalójába + videó

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

HŰHA

Három luxusautó árát hordja Kasza Tibi a karján?

HŰHA

Ez nem semmi! Herceg Letícia elárulta, milyen lesz az új luxusotthonuk

HŰHA

Áll a bál: Kiakadtak a kommentelők a Házasság első látásra fináléján

HŰHA

Áll a bál az X-Faktor körül, még saját mentora is a műsort szapulta

HŰHA

Nem volt kegyes az idő a Baywatch bombázójával: sokkoló friss képeken az egykori szépség

HŰHA

„A konnektorból másztak ki...” — hátborzongató, ami a magyar énekesnő otthonában történt

HŰHA

„Bombázó” - Bevállalta, kigombolt farmerruhában hódít Tolvai Reni

HŰHA

Levetkőzött Paris Hilton: anyaszült meztelenül kapták lencsevégre