FÜLES

Szerző Ripost

Létrehozva: 2023.11.20.
Módosítva: 2023.11.20.

Mága Zoltán hegedült az Orbán Viktorról szóló könyv bemutatóján New Yorkban

A Liszt Ferenc-díjas hegedűművész folyamatosan kapja a tengerentúli felkéréseket.

Mága Zoltán hegedűművész a világ legrangosabb amerikai koncerttermeiben lépett már színpadra, mint például a New York-i Carnegie Hall, a Lincoln Center, a Los Angeles-i Walt Disney Concert Hall, az Oscar-díj-átadásoknak is otthont adó hollywoodi Dolby Theatre vagy Washingtonban a Strathmore Music Center.

Mága Zoltán hatalmas sikerrel lépett fel a Carnegie Hallban (Fotó: Mága Zoltán/magánarchívum)

Az 1956-os megemlékezésekhez kapcsolódó amerikai turnét követően Mága Zoltán néhány napra visszatért Magyarországra koncertezni. Ezt követő New York-i útja a Polgári Magyarországért Alapítvány, a Liszt Intézet és a Young Republican Club of New York által szervezett, exkluzív könyvbemutatóval egybekötött magyar estre vezetett. A november 15-i magyar esten mutatták be az Orbán Viktor miniszterelnökről szóló kötetet, Hidvégi Áron Arnold Viktor Orbán Is Winning... – Not Just Every Four Years, But Every Day angol nyelvű írását.

A telt házas eseményen az amerikai közösségnek alkalma nyílt megismerni Magyarország egyedülálló történelmét és kulturális értékeit is (Fotó: Young Republican Club of New York)

„Mindig öröm a számomra, ha távoli országokban élő magyar honfitársaimmal találkozhatok és játszhatok nekik. Különösen felemelő érzés volt, hogy az Orbán Viktorról szóló könyv bemutatóján az amerikai és a magyar közönségnek interpretálhattam a magyar zenei kultúrát. Hála istennek ismét elmondhatom, hogy jó érzés volt New Yorkban magyarnak lenni!” – nyilatkozta az esemény kapcsán Mága Zoltán.

Fotó: Young Republican Club of New York

Az exkluzív könyvbemutatón felszólalt Gál Kinga, a Fidesz alelnöke, Takács Szabolcs, Magyarország washingtoni nagykövete, Kavecsánszki Ádám, a Polgári Magyarországért Alapítvány elnöke, továbbá Nathan Berger, a New York-i Young Republican Club alelnöke, amelyet követően Mága Zoltán kápráztatta el a közönséget fantasztikus hegedűjátékával.

„Rengeteget utazom a koncertjeim miatt, így néha kimerítő a nagyobb felkészülést, tervezést igénylő fellépésekre készülni. A hét elején még Magyarországon léptem fel, szerdán érkeztem New Yorkba a magyar est és a könyvbemutató miatt, miközben nagy erőkkel szervezzük az immár tizenhatodik alkalommal megrendezésre kerülő Budapesti Újévi Koncertet, ahol nagy meglepetésekkel készülünk. A közönség inspirál: támogatásuk és szeretetük mindig feltölt, úgy gondolom, máshogy ezt nem is lehetne véghez vinni” – árulta el Mága Zoltán.

A világhírű hegedűművész nemcsak saját koncertjei miatt jár gyakran az Amerikai Egyesült Államokba, hanem azért is, hogy támogatást nyújthasson fiának, aki a világ egyik legrangosabb művészeti intézményében, a Juilliard Schoolban tanul. Ebbe a zenészképzőbe minden évben hatalmas a túljelentkezés, ahová a világ minden országából próbálnak bejutni a tehetséges művésznövendékek. Éppen ezért óriási megtiszteltetés és lehetőség, hogy ebben az iskolában tanulhat ifjabb Mága Zoltán. A világhírű oktatóknak köszönhetően a legmagasabb szintű tudást elsajátítva készülhet fel a művészi pályára.

Mága Zoltán és fia, ifjabb Mága Zoltán (Fotó: Matt Ryb)

Az elmúlt években azt tapasztalta a Prima Primissima díjas művész, hogy bár nappal nagyon szépek New York felhőkarcolói, továbbá nagyon kedvesek és segítőkészek az amerikai emberek is, este mégsem szívesen javasolná fiának, hogy egyedül vágjon neki az éjszakai utcáknak. 
„Minél több helyen járok a világban, annál inkább úgy érzem, hálás lehetek azért, hogy Magyarországon élek, mert hazatérve mindig megállapítom, az egyik legszebb, legbiztonságosabb, legélhetőbb ország a miénk” – osztotta meg tapasztalatait Mága Zoltán.

 

A hegedűművész két önálló show-műsorát is több alkalommal, fő műsoridőben közvetítette az Egyesült Államok egyik legnagyobb közszolgálati televízió-társasága, a PBS. Az olyan világsztárok, mint a tizenhatszoros Grammy-díjas David Foster közreműködésével készült X. Jubileumi Budapesti Újévi Koncert, illetve a Pesti Vigadóban rögzített From Budapest with Love című gála népszerűsítette mind Magyarországot, mind Budapestet, mind a magyar zenei kultúrát. A sikerre való tekintettel az együttműködés folytatása is szóba került, azonban a nagy bejelentés még várat magára: egyelőre folyamatban vannak az előkészületek. Mága Zoltánnak addig is számtalan koncertfelkérésnek kell eleget tennie a tengerentúlon.

 

 

origo.hu

Hihetetlen, hogy létezik ilyen táj - képek

ripost.hu

Áll a forgalom Budapesten, nagy baj történt

borsonline.hu

Lebuktak: ez a 4 csillagjegy a legsikeresebb mind közül

vg.hu

Korea forrong, felsorakoztak a hadseregek a határon

ripost.hu

Ez kínos! Egy pesti étteremben találkozhatott Szoboszlai jelenlegi és volt barátnője

mandiner.hu

Adunk mi neked, Anna, hét szűk esztendőt

ripost.hu

Túlment egy határon: szégyellheti magát a Házasság első látásra szereplője

astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. június 4.: a Rák jelet kap, a Mérleg békét köt

ripost.hu

Nem erre számítottunk: Kőgazdag Csabi végre válaszolt Jákob Zolinak

ripost.hu

Érkezik az újhold: ennek a 3 csillagjegynek megnyitja a változás kapuját

ripost.hu

Évtizedekkel később derült ki a titok: ezt mondta II. Erzsébet Dianának az esküvője előtt

ripost.hu

Magasra tettük a lécet: ha ezt a kvízt meg tudod oldani hibátlanul, magasabb az IQ-d, mint 140

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

FÜLES

"Tudom, hogy ez tiltólistás" – nem hiszed el, mit tett a várandóssága alatt Berki Mazsi

FÜLES

Elszólta magát Jakupcsek Gabriella, Bochkor Gáborról fantáziált

FÜLES

Aggódnak a rajongók, eltűnt Vámos Erika

FÜLES

Megható vallomást tett gyermeke édesanyjáról Curtis

FÜLES

Hároméves lett Harry herceg és Meghan Markle kislánya: különleges ajándék vár rá

FÜLES

Nincs több titkolózás: nagy bejelentést tett Lékai-Kiss Ramóna

FÜLES

Túlment egy határon: szégyellheti magát a Házasság első látásra szereplője

FÜLES

A terhes magyar influenszer követői háborognak: "Eddig orrba-szájba mutogatta a párját"