FITTFAZÉK

Szerző

Létrehozva: 2023.12.26.

Sok volt a bejgli? Mutatjuk, hogyan fogyott Luca 20 kilót könnyedén

Ami húszévesen ment, az tíz évvel, két szüléssel később már nem olyan könnyű. Luca viszont nem adta fel, amikor megtalálta a neki való étrendet, az aktivitását is fokozta. A jutalom nem is maradt el!

Magyarország sajnos nincs túl jó helyen az aktív nemzetek rangsorában. A statisztikák szerint honfitársaink nagy része egyáltalán nem mozog eleget, és ez nyilván összefüggésben van azzal is, hogy milyen nagy az elhízottak aránya. Lucának korábban sikerült a pluszkilókkal megbirkóznia sportolással, de másodszor már többet is be kellett vetnie, és az edzésadagot is növelnie. Szerencsére talált olyan mozgásformát, ami komolyabb túlsúllyal is biztonságosan végezhető - írja a Fanny Magazin

fogyás
Luca nagyon sokat fogyott

A boldogság kilói gyűltek rajtam”

Kutatások ezrei foglalkoznak az elhízás okaival, de Halász Virág Luca szerint az ő esete nem volt bonyolult. Hiszen már gyerekként sem volt vékony. 

A szüleimtől is ezt örököltem, és az iskolában sokat piszkáltak a súlyom miatt. Gyerekként nem voltam túl aktív, és nem is táplálkoztam jól. Aztán később, amikor dolgozni kezdtem, egyértelműen a rossz étrend volt a gond. A zacskós tésztás levesek, a péksütemények és a sok energiaital hatására 86 kiló lettem a 172 centis magasságomhoz. Ekkor, 2012-ben kezdtem kangoora járni, és az edzéssel le is adtam 16 kilót. Nagyjából hetven voltam, amikor megismerkedtem a férjemmel, és a következő években talán a boldogság kilói gyűltek rajtam, 2016-ra már 85 kiló voltam ismét, ennyivel estem teherbe. Mivel az étkezésre abban a kilenc hónapban sem figyeltem, 110 kilóval mentem szülni

 – mondja Luca.

Nem ettem elég zsírt”

A szülés után sikerült újra elérni a 90 kilót, viszont nemsokára jött a második baba. 

Három év különbség van köztük, és a második szülésre is 110 kilósan mentem. Ez után már csak 96-ra fogytam le. Elkezdtem egy korábban is kipróbált diétát, amivel akkor fogytam valamennyit, de ehhez napi háromféle fogást kellett volna megfőzni, ami a gyerekek mellett kizárt volt. Közben kétszer költöztünk, és újra elkezdtem dolgozni is. Végre visszatértem a kangoohoz, ami először persze nehéz volt, de az állóképességem gyorsan fejlődött. Ám ami húszévesen fogyasztott, az harmincévesen ahhoz volt elég, hogy ne hízzak tovább, a heti két edzés mellett tartottam a súlyomat. Egy szomszédom akkor már másfél éve élt ketogén étrenden, és mivel egy vizsgálat azt mutatta, hogy a sok light élelmiszer miatt nem viszek be elég zsírt, azt gondoltam, én is kipróbálom ezt a módszert, aminek a lényege a drasztikus szénhidrátmegvonás, és helyette a fehérje és zsír mennyiségének növelése.

Lehet, hogy meg kéne állni?

A ketogén diéta általában gyorsan kezd hatni, nem volt ez másként Lucánál sem. 

– Három hónap alatt adtam le húsz kilót az új étrenddel, amit az elején nagyon szigorúan tartottam. Eközben pedig növeltem és változtattam az edzések mennyiségét is, mivel a lazává vált bőrt ki kellene tölteni izommal. Jelenleg heti egyszer megyek kangoora, emellett személyi edzőhöz járok és aerobicra. Összesen heti hat órát edzek, amiben sokat segít a munkabeosztásom és a férjem is, akire rá tudom bízni a gyerekeket. Most 73 kiló vagyok, és megállt a fogyásom, pedig az általam kitűzött cél a 65. A személyi edzőm szerint ez reális, de mindenki más azt mondja, már nem kéne tovább fogynom. Én persze látom a képeket, hogy mennyit adtam le, de a tükörképem még mindig nem győz meg róla. Talán ha hetven alá megy a súlyom, elhiszem, hogy elég lesz – nevet a gyógyszertári szakasszisztensként dolgozó Luca.

Nem csak a kiló számít

Sokszor megtévesztő lehet a széles körben használt BMI index, ami csak a nemet, magasságot és súlyt veszi figyelembe annak meghatározásakor, hogy valaki túlsúlyos vagy éppen alultáplált-e. Luca jelenleg már a normál tartományban van, de a rengeteg edzés és a sok fehérje hatására komoly izomtömeget épített, ami nehezebb, mint a zsírszövet. A BMI pedig a sportolók egy részét is túlsúlyosnak mutatja. 

– A férjem hatvan kiló vasággyal együtt, és végig támogatott, a személyi edzőt is ő javasolta. Szerinte sem kellene már többet fogynom, ahogy ezt mások is mondják. Mindenesetre már lazábban veszem az étrendet, bár a menüm továbbra is nagyrészt húsból és tojásból áll – mondja az édesanya.

Luca kedvenc receptjei

Sertéshús savanyú káposztával

1 adag: 481 kcal

Hozzávalók (1 adaghoz):

• 120g sertéstarja

• 1 ek olaj

• 110g savanyú káposzta

• só, bors

• 60g 20%-os tejföl

Elkészítése:

Vágjuk a húst falatnyi darabokra. Egy enyhén beolajozott, forró serpenyőbe tegyük bele, adjuk hozzá a káposztát, sózzuk, borsozzuk. Adjunk hozzá egy kevés vizet és a tejföl nagy részét, majd letakarva, kis lángon pároljuk puhára. Végül a maradék tejföllel tálaljuk.

Sajtgolyók káposztasalátával

1 adag: 617 kcal

Hozzávalók (2 adaghoz):

• 200g reszelt zsíros sajt 

• 2 tojás fehérje

• só, bors

• olaj a sütéshez

• ¼ friss káposzta

• 100g görög joghurt

Elkészítése:

A sajtgolyók hozzávalóit összekeverjük, majd a formázott golyókat forró olajban kisütjük. 

A salátához a káposztát lereszeljük, és lesózzuk. Fél óra múlva kifacsarjuk a levét, és görög joghurttal elkeverve tálaljuk.

Keto-raffaello

Hozzávalók 10 darabhoz

1 db: 105 kcal

• 250g mascarpone

• 3 ek kókuszliszt

• 3 ek kókuszreszelék

• vaníliakivonat

• édesítőszer

• sózatlan mogyoró

Elkészítése:

A hozzávalókat a mogyoró kivételével összegyúrjuk, majd gombócokat formázunk belőlük úgy, hogy mindegyiknek egy mogyoró legyen a közepén.

YESSS

Ezeket az italokat felejtsd el karácsonykor, sokat hízhatsz tőlük

Tarts mértéket az ünnepek alatt!

YESSS

Ezeket az italokat felejtsd el karácsonykor, sokat hízhatsz tőlük

Tarts mértéket az ünnepek alatt!

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Szuperszexi fitneszmodellre cserélte a dögös pornóst a bokszvilágbajnok - galéria

origo.hu

Félmeztelen privát képeken a gigamellű magyar modell

mandiner.hu

Tűpontosan mutatott rá a történész, hogy mi is a gond Európában

metropol.hu

Nagyon gömbölyödik: Kulcsár Edinának már hatalmas a pocakja

magyarnemzet.hu

Milák Kristóf csúcsa megdőlt, erre senki sem számított

origo.hu

Mellbimbóit mutogatta az ismert énekesnő

mindmegette.hu

Valóban tilos füvet nyírni hétvégén? Itt az igazság!

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

FITTFAZÉK

Túrókenyér az új őrület, fogyókúrához nincs jobb recept

YESSS

Olaszország legkiválóbb múzeuma adott otthont a magyar alkotásoknak a Milan Design Week alatt

YESSS

Egyetlen farmerben járnak idén nyáron a francia nők, válaszd ezt te is!

YESSS

Nagy visszatérő: ez a farmer lesz a tavasz befutója

YESSS

Idén nyáron öltözz Nanushkába! Ezek lesznek a legmenőbb darabok

YESSS

Felrobbant a TitkTok, ez lesz 2024 legdivatosabb hajszíne! Vigyázz, ha tényleg kipróbálod

YESSS

Itt az új mikrotrend: figyeld a tornacipőt!

YESSS

Katalin hercegné bájosan mutatja meg a friss divatot