Létrehozva: 2021.06.30.

Így készül az olaszok zseniális nyári levese

Friss és vitamindús, diétázók bátran választhatják.

Ebben a klasszikus, könnyű nyári leves az olasz konyha legjobbja, és ahány ház, annyi változata van. Ebben a zöldséges levesben az a fantasztikus, hogy szabadon engedheted a fantáziádat, és bármilyen zöldséget felhasználhatsz hozzá, amit csak találsz otthon a hűtőben. A minestrone kifejezetten könnyű leves, diétázni is nagyon jól lehet vele, ha elhagyod belőle a szalonnát. A teljesen kezdők is el tudják készíteni, nyáron érdemes az idényzöldségek közül raknod bele, hogy magas tápértékű, friss és vitamindús ételt főzhessél belőle.

Klasszikus minestrone leves

Fotó: shutterstock

Hozzávalók:

  • 2 db sárgarépa
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 db zellerszár
  • 1 db paradicsomkonzerv
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • só, bors
  • további idényzöldségek ízlés szerint: borsó, brokkoli, káposzta, cukkini, édeskömény, bab, padlizsán, krumpli, gomba, csicseriborsó stb..
  • 4 db füstölt bacon szelet
  • 2 db babérlevél
  • só, bors
  • 2-3 marék tészta ízlés szerint
  • másfél-két liter víz
  • Így készítsd el:

    A minestrone leves alapját minden esetben az olívaolajon vagy megdinsztelt répa, hagyma és zellerszár adja, melyeket előzőleg meg kell pucolni és felaprítani, mielőtt a lábasba teszed. Ezután szeleteld fel a füstölt bacon szalonnát csíkokra, és olívaolajon közepes lángon pirítsd meg. Utána belerakhatod a felaprított fokhagymát és vöröshagymát, hogy szépen dinsztelődjön. Hozzáadhatod a kockára vágott répát, majd a felaprított zellerszárat. Ha ezzel megvagy, bármilyen tetszés szerinti zöldséget hozzáadhatsz még a hűtődből, kamrádból. Amint a zöldség szépen karamellizálódott, hozzáadhatod a paradicsomkonzervet, sózd és borsozd a levest ízlés szerint, majd töltsd fel másfél – két liter vízzel. Fedő alatt alacsony lángon főzd puhára a zöldségeket. Az eredeti olasz minestrone levesbe bele szokták főzni a tésztát is, így azt is bele teheted a levesbe, és amint megfőtt a tészta, kb. 7-10 percet vesz igénybe, már tálalhatod is a levest. Friss bazsalikommal, reszelt parmezánnal vagy cheddar sajttal még jobban megbolondíthatod a finom és könnyű minestronét.

    Jó étvágyat kívánunk hozzá!

    Ez is érdekelhet

    origo.hu

    Itt van Oroszország válasza a hadüzenetre

    origo.hu

    Bemutatjuk Magyar Péter legnevetségesebb talpnyalóját, Puzsér Róbertet

    borsonline.hu

    Elképesztő örömhírre érkezett haza Tilla: babákkal bővül a család

    vg.hu

    Bizarr tanácsot adott a Lidl a magyar vásárlóinak: az extra szűz olívaolaj helyett főzzenek sertészsírral

    ripost.hu

    „Az életem leckéje volt” - Mohamed Fatima egy év után törte meg a csendet a Fekete Vonat botrányról

    vg.hu

    Különös dolog vette kezdetét az egyik legnagyobb magyarországi boltban: visszafizetik a vásárlás egy részét a kasszáknál

    origo.hu

    Hihetetlen dolog derült ki Marics Peti randizási szokásairól

    astronet.hu

    Az Isteni Áldás angyala védelmez minket április 26. és 30. között

    she.life.hu

    A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

    videa.hu

    Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

    origo.hu

    A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek

    FAZÉK

    Ezt rontja el mindenki, amikor rakott krumplit készít, te ne tedd!

    FAZÉK

    Most lehet szedni a gyógyerejű csalánt, mutatjuk, mennyi mindenre jó

    FAZÉK

    Tojáskrém 3X: zseniális recepteket mutatunk

    FAZÉK

    3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

    FAZÉK

    Vödörben készül a legújabb grillcsirke, ilyet még nem láttál

    FAZÉK

    Már virágzik a bodza! Készíts isteni szörpöt télire, mutatjuk a tökéletes receptet

    FAZÉK

    Így készül az igazi knédli, ez nagyanyáink legjobb receptje

    FAZÉK

    Ha még ettél finomat: Töltött bundás kenyér az új kedvenc