Létrehozva: 2021.04.07.

Itt az újabb elmélet a tojásrántottáról, eddig mindenki tévedett

Ugye te nem követed el ugyanezt a hibát?

A rántotta egy végtelen egyszerű reggeli, és talán ez az első főtt étel, amit gyerekként mindenki megtanul elkészíteni. Felversz pár tojást és serpenyőben egy kevés zsiradékon vagy olajon kisütöd. Ám az, hogy nagyon egyszerű, nem jelenti azt, hogy nem lehet elrontani. A rántotta sütésének is vannak jól bevált trükkjei, amit érdemes megfogadni. És bár mi magyarok előszeretettel dúsítjuk szalonnával, kolbásszal, paprikával, zöldségekkel a tojásrántottát, a legnagyobb baj az, hogy sokszor tejet adunk hozzá, hogy egy kicsit lágyabb és krémesebb legyen az étel.

Lássuk, miért nem szabad tejet adni a tojásrántottához?

A Mirrornak nyilatkozó séf szerint nem is tehetünk annál rosszabbat, hogy tejet adunk hozzá, ugyanis a tejben nagyon kevés zsiradék található, így értelmetlenül felvizezzük a tojást. Ennek a rosszul berögződött szokásnak ideje búcsút inteni. Felejtsük el ezentúl a tejet, és használjunk vajat helyette, ami tökéletes megoldás erre a célra, hiszen elegendő a zsírossága ahhoz, hogy krémesebb, lágyabb legyen az étel. Nagyon nem lövünk mellé egy kis tejszínnel sem, már az is sokkal finomabbá teszi a tojásrántottát, mint a tej önmagában.

Mire kell még figyelni a tökéletes rántotta elkészítésénél?

  • a tojásokat alaposan fel kell verni és frissen, lehetőleg azonnal ráönteni a felhevült zsiradékra a serpenyőbe
  • a só nem tesz jót, mert kicsapódik a nedvesség a tojásból, ezért csak a habosítás után lehet hozzáadni a sót és a borsot a keverékhez
  • a hőmérséklet kulcsfontosságú, ha szaftos állagot szeretnél, közepesnél kicsit alacsonyabb hőfokon süsd készre a rántottát
  • érdemes kívülről befelé kavargatni a rántottát, mert a tojás a széleken hamarabb megszilárdul
  • sajnos nagyon hamar kihűl az étel, és ez sokat elvesz az élvezeti értékéből, ezért tálalás előtt melegítsd meg mikróban a tányért, hogy tovább frissen és melegen tudja tartani a rántottádat
  •  

    Ha szeretnéd megnézni, hogyan süti egy profi séf a tojásrántottát, nézd meg Jamie Oliver videóját. Látni fogod, miként lehet tökélyre fejleszteni ennek az egyszerű és ízletes ételnek az elkészítését:

     

     

    Ez is érdekelhet

    origo.hu

    Nem bír leállni luxusélete mutogatásával Berki Mazsi

    borsonline.hu

    Kínos baki a TV2 forgatásán: Marics Peti olyat hibázott, hogy még a játékot is félbe kellett szakítani

    magyarnemzet.hu

    Kiütéses győzelemre állunk Korea ellen és máris az A csoport ajtaján kopogtatunk

    ripost.hu

    Éveket fiatalít, ha ilyen hajat csináltatsz magadnak

    hirtv.hu

    Háború Ukrajnában és Izraelben: Még nagyobb sebességre kapcsolt az ukrán kényszersorozás + videó

    origo.hu

    Ilyen lesz a megújult valóságshow Gáspár Győzőről

    mindmegette.hu

    Gyalogosként állt be a McDrive-ba egy magyar srác, ő sem hitte el, ami ezután történt

    ripost.hu

    3 csillagjegynek májusban furcsa üzenetet küld az őrangyala

    videa.hu

    Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

    ripost.hu

    Most jött: vonatbaleset történt Magyarországon, egy utas élet-halál közé került

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek

    FAZÉK

    Ezt rontja el mindenki, amikor rakott krumplit készít, te ne tedd!

    FAZÉK

    Most lehet szedni a gyógyerejű csalánt, mutatjuk, mennyi mindenre jó

    FAZÉK

    Tojáskrém 3X: zseniális recepteket mutatunk

    FAZÉK

    3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

    FAZÉK

    Ezt az egyszerű lépést soha ne felejtsd el, hogy isteni ropogós legyen a rántott hús

    FAZÉK

    Vödörben készül a legújabb grillcsirke, ilyet még nem láttál

    FAZÉK

    Már virágzik a bodza! Készíts isteni szörpöt télire, mutatjuk a tökéletes receptet

    FAZÉK

    Így készül az igazi knédli, ez nagyanyáink legjobb receptje