Létrehozva: 2021.03.14.

Megújult a madártej, egyszerűen nem lehet abbahagyni!

Muszáj neked is megkóstolnod ezt a változatot.

Igazi békebeli desszert, amely a napsütést hozza el az otthonodba. Bármikor fogyaszthatod és még a legrégebbi szakácskönyvek alapján sem kell hozzá más, mint tej, cukor és tojás. Vaníliarúddal a legfinomabb, de ha nincs kéznél, helyettesítheted vanillincukorral is. Lehetőleg kerüld a lisztes változatokat, mert csak nehezítenek rajta, ráadásul elveszik a madártej lényegét, a habkönnyű állagot.

Fotó: shutterstock

Mutatunk egy igazán finom, tavaszi hangulatú madártej receptet, amely után biztosan megnyalod mind a tíz ujjadat!

Madártej eperpürével, pirított mandulával

Hozzávalók:

  • 1 liter tej

  • 7 db tojás

  • 7 evőkanál cukor

  • 1 darab vaníliarúd

  • 40 dkg eper vagy málna (fagyasztott is lehet))

  • 2 evőkanál porcukor

  • 1 csomag szeletelt mandula

    Így készítsd el:

    A tojásokat válaszd szét, a fehérjét verd habbá villával vagy botmixerrel, félúton adagolj hozzá 2 evőkanál cukrot. Miután a hab fényes és kemény lett, forralj fel kb. 7 deci tejet a vaníliarúddal együtt, utána mérsékeld a hőt. A vaníliát vedd ki, hosszában vágd fel és kapard ki belőle a magokat, majd tedd vissza a lábosba. Evőkanálnyi adagokat tegyél a habból a forró tejbe, 2-3 perc alatt kész lesz, félidőben forgasd meg. Egyszerre elég csak pár darabot kifőzni, mert nagyra nőnek a habgaluskát. Szűrőkanállal egy nagyobb tányérra rakd félre a kész „felhőket”. Közben a tojássárgáját 5 evőkanál cukorral keverd habosra, majd öntsd hozzá a maradék tejet is. Folyamatos keverés mellett lassan csurgasd a forrásban levő tejbe a tojássárgás elegyet. Mérsékelt hőmérsékleten, állandó kevergetés mellett szigorúan csak forráspontig hevítsd a madártejet, majd vedd le a tűzhelyről. Miután kihűlt, a habgaluskával együtt rakd be a hűtőbe.

    Fotó: madártej

    Az epret vagy a málnát a porcukorral együtt turmixold krémes állagúra, majd szintén rakd hűtőbe.

    Tálaláskor a madártejet kanalazd kis tálkákba, majd csurgass a tetejére a finom gyümölcspüréből. A mandulát egy serpenyőben pirítsd meg, és szórj belőle a desszert tetejére. Együtt csodálatos ízharmóniát alkot a madártej, az édes gyümölcs és a pirított mandula.

    Jó étvágyat!

    Ez is érdekelhet

    origo.hu

    Németország újabb drámai világháborús lépése

    borsonline.hu

    Megtörtént a bejelentés: így alakulnak hétfőtől az üzemanyagárak

    vg.hu

    Ebben még Ausztriát is megelőztük – megnéztük az autót, amelyből csak két darab van Magyarországon

    ripost.hu

    Szentkirályi Alexandra: Már a Szomszédoknak is elegük van

    vg.hu

    Az egyik legnagyobb magyarországi akkumulátorgyár: most jelentették be, máris betelt az összes állás

    origo.hu

    Megrázó felvétel az ukrán-orosz háborús pokolról - videó

    mindmegette.hu

    Gyalogosként állt be a McDrive-ba egy magyar srác, ő sem hitte el, ami ezután történt

    ripost.hu

    Vége: Elbúcsúzott Jákob Zoli, ennyi volt

    ripost.hu

    „Pénzt kérek a pasimtól, amikor nálam van: a víz nincs ingyen”

    ripost.hu

    „Nem csinálsz semmit, a szüleid nyakán élősködsz 33 évesen” – keményen beleszálltak az influenszerbe

    ripost.hu

    Brutális buszbaleset Budapesten: ezekben a percekben is zajlik a mentés

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek

    FAZÉK

    Ezt rontja el mindenki, amikor rakott krumplit készít, te ne tedd!

    FAZÉK

    Most lehet szedni a gyógyerejű csalánt, mutatjuk, mennyi mindenre jó

    FAZÉK

    Tojáskrém 3X: zseniális recepteket mutatunk

    FAZÉK

    3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

    FAZÉK

    Ettől az egyszerű trükktől lesz gyönyörű színe az orgonaszörpnek

    FAZÉK

    Roppanós koviubi 3 nap alatt, mutatjuk a tökéletes receptet

    FAZÉK

    Robban a karalábészezon: Mutatjuk a legfinomabb receptet

    FAZÉK

    Ezt az egyszerű lépést soha ne felejtsd el, hogy isteni ropogós legyen a rántott hús