Szereted a pizzát? Akkor nyugodtak fogyaszd reggelire is! Ha a feltétekben sok a fehérje, márpedig a sajt, a szalámi és a tojás ilyen ételek, akkor garantált, hogy délig gondolni sem akarsz majd az evésre. Ráadásul, ha egy ilyen olaszos finomsággal indítod a napot, akkor a fáradtság és a reggeli rosszkedv is azonnal elszáll majd. A pizzatésztát kelesztened sem kell pár perc alatt kész!
3-4 evőkanál paradicsommártás vagy kész pizzaszósz
1 mozzarella
2 evőkanál parmezánforgács
10 szelet paprikás szalámi
1 teáskanál sütőpor
fél teáskanál só
1 teáskanál cukor
a tetejére friss bazsalikom- és oregano
frissen őrölt fekete bors
Így készítsd el:
A lisztet, a sütőport a sót és a cukrot keverd össze, majd add hozzá a joghurtot, és azzal is keverd el alaposan. Pár perc alatt gyúrd sima tésztává.
A tésztát oszd kétfelé. Egy sütőlapot fordíts meg, tegyél rá sütőpapírt, és lisztezd be búza- vagy kukoricaliszttel.
A tészta egyik felét nyújtsd és nyomkodd kör alakúra a sütőpapíron. A szélén kicsit hagyd vastagabbra. ismételd meg ugyanezt a másik felével is.
A két pizzatésztát kend meg paradicsomszósszal, és helyezd rá a mozzarellaszeleteket, a szalámit és a parmezán-forgácsokat.
A sütőt, és benne egy pizzasütő követ vagy egy másik felfordított sütőlapot melegíts elő 250 Celsius-fokra. Húzd kia sütőlapot óvatosan, és a sütőpapírral együtt húzd át rá a pizzákat. Süsd 5-6 percig.
Húzd ki a sütőlapot a sütőből, üss rá a pizzákra 1-1 tojást, majd told vissza a sütőbe további 4-5 percre.
Ha elkészült a pizza, díszítsd friss bazsalikom- és oregano-levelekkel, és szórd meg frissen őrölt fekete borssal. Máris tálalhatod!