Donald Tusk: a NATO katonái már Ukrajnában vannak

KÜLFÖLD
Létrehozva: 2019.07.13.

Sárgabaracklekvár miatt estek egymásnak a magyar háziasszonyok

Beérett a sárgabarack a fákon, nem is akármennyi! Ezerrel fõzik a lekvárt a háziasszonyok. De hogyan lesz a lehetõ legtökéletesebb az édes finomság? Boros Vali erre is megmondja a tutit...

Idén hihetetlenül kedvez az időjárás a sárgabaracknak, csak úgy ontják az édes, friss gyümölcsöt a fák, nem győzik feldolgozni a bőséges termést a háziasszonyok. Fel is merül a kérdés, vajon hogyan lesz a legfinomabb, legszebb a sárgabaracklekvár? Ki más tudná erre a választ, mint Boros Vali, a szabolcsi szuper-háziasszony? Egy Facebook-csoportban legalábbis szinte ölre mentek az asszonyok, mindenki másképp tudta a tökéletes lekvárreceptet. Majd megjelent Valika, és megmondta a tutit.

A háziasszonyok sok mindenben nem értettek egyet: sem abban, hogy kell-e tartósító és bolti zselésítő anyag, sem abban, hogy le kell-e húzni a barack héját – de azt szinte mindannyian kijelentették, hogy a sárgabaracklekvár egy idő után óhatatlanul bebarnul, sokszor az eltevés után egy-két héttel. Pedig úgy lenne igazán mutatós, ha megmaradna a szép, sárga színe! Valika ennek a titkát is elárulta; lássuk a receptet!

Hozzávalók:

  • 2 kg sárgabarack
  • 16 dkg cukor
  • egy lapos evőkanál természetes pektin (almapektin)
  • egy késhegynyi citromsav
  • Elkészítés:

    1. Valika mosás és magozás után nem húzza le a barackok héját, mert szerinte az nagyon értékes része a gyümölcsnek, és szebb lesz tőle a lekvár színe.

    2. Félbedarabolva teszi fel a gyümölcsöt főni, negyven percig, kis lángon. Nagyon fontos, hogy nem teszi bele a cukrot, csak akkor, amikor már szépen összeesett a barack. A lekvár ugyanis attól barnul meg, hogy túl sok cukor kerül bele, és túl korán.

    3. Ezután leveszi a tűzről, és botmixerrel simára dolgozza a masszát. Utána visszakerül az egész a tűzhelyre; Valika ekkor teszi hozzá a pektint, és a kívánt állagúra főzi.

    A legeslegvégén, amikor már nem fő, belekerül a citromsav, ami segít megtartani a lekvár színét. Ezután forró üvegekbe szedi a lekvárt, lezárás után fejjel lefelé állítja az üvegeket tíz percre, majd mindet száraz dunsztba teszi.

    origo.hu

    Megvan a veszprémi kézibotrány első áldozata

    origo.hu

    Agresszív baloldali fiatalok tomboltak és vertek rendőröket

    borsonline.hu

    Kínai horoszkóp: összesúgtak az égiek, 5 jegy szerelmi élete lobban be hamarosan!

    mandiner.hu

    Berobbant! Mondom a tüneteket, amelyekkel tarol

    ripost.hu

    Újabb pofon: Vilmos herceg elutasította Harry herceg kérését

    vg.hu

    Új boltok nyílnak Magyarországon: sosem zárnak be és nem lesz bennük eladó

    origo.hu

    Drámai hír érkezett Ukrajnából, Zelenszkij nem várt lépést tett

    mindmegette.hu

    Ezeket jó, ha tudod a paprikaültetésről, ha bőséges termést szeretnél

    ripost.hu

    „Tudni kell viselkedni” – kiverte a biztosítékot a Házasság első látásra bombázója

    videa.hu

    Malpura, joghurtos fánkocskák: hűsítő, gyümölcsös desszert -receptvideó ( hirdetés)

    life.hu

    Bármi legyen az oka, kezelni kell (hirdetés)

    ripost.hu

    Ennek a 4 csillagjegynek a legtisztább a szíve!

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek

    FAZÉK

    Ez hihetetlen, ettől az egyszerű trükktől lesz tökéletesen omlós az oldalas

    FAZÉK

    Ezt rontja el mindenki, amikor rakott krumplit készít, te ne tedd!

    FAZÉK

    Most lehet szedni a gyógyerejű csalánt, mutatjuk, mennyi mindenre jó

    FAZÉK

    Tojáskrém 3X: zseniális recepteket mutatunk

    FAZÉK

    Zseniális trükk kotyogós kávéfőzőhöz: új dimenzióját élvezheted így a kávézásnak

    FAZÉK

    Ezt tedd tavasszal a palacsintába, ha isteni új ízekre vágysz

    FAZÉK

    Nem várt helyre került a bodza, ilyen finomat még nem ettél

    FAZÉK

    3 isteni sütemény, amit anyák napjára könnyen elkészíthetsz