Létrehozva: 2019.04.13.

5 egyszerű és gyors vacsora paradicsomkonzervből

Isteni finom ételeket válogattunk össze, az a közös bennük, hogy mindegyikhez kell egy paradicsomkonzerv. Ha ezeket a recepteket elolvasod, biztos, hogy mindig neked is lesz egy-két doboz a kamrádban, hogy bármikor elõkaphasd.

Szerző Sors Edina

Összeszedtünk öt fantasztikus paradicsomos vacsora receptet:  ha egyszerű és gyors ételre vágysz, azt is találsz a választékban és vendégváró különlegességet is.

1. Bolognai lasagne

Hozzávalók:

  • lasagne tészta
  • 20 dkg reszelt sajt
  • raguhoz:

  • 50 dkg darált hús
  • 1 db hagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • fél zeller
  • 1 konzerv darabolt paradicsom
  • 1 kicsi paradicsompüré
  • olaj, só, bors, oregano, rozmaring
  • ízlés szerint fokhagyma
  • reszelt parmezán
  • besamelhez:

  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg liszt
  • 7 dl tej
  • só, szerecsendió
  • Így készítsd el:

    1. A zöldségeket tisztítsd meg, karikázd fel, majd olajon párold meg. Add hozzá a paradicsomkonzervet, önts hozzá egy kis vizet, és párold puhára. Amint megpuhultak a zöldségek, turmixold össze, és tedd félre.

    2. Dinszteld meg az apróra vágott hagymát, és add hozzá a darált húst, majd a megpuhult zöldségeket. Add hozzá a fűszereket, és forrald össze a ragut.

    3. Olvassz fel vajat, majd lassan add hozzá a lisztet és a tejet. Folyamatosan csomó mentesen keverd össze. Így készül a sűrű besamelmártás, már csak a fűszert kell hozzátenned.

    4. Egy tűzálló edényt kenj ki vajjal, helyezz bele egy tésztalapot, majd rá egy réteg bolognai ragut, a besamelt, a reszelt sajtot, így rétegezd. A tetejére rakd a reszelt sajtot. Ismételd a rétegezést 3-4-szer. a felső réteget szórd meg parmezánnal.

    5. Előmelegített sütőben 180-200 fokon 45 percig süsd ,amíg ropogós nem lesz.

    Jó étvágyat!

    2. Paradicsomleves

    Hozzávalók:

  • 40 dkg konzerv paradicsom
  • 1 dl olaj
  • 2 púpozott ek. liszt
  • 3 dkg reszelt vöröshagyma
  • 1 db zellerlevél
  • 2 tk só
  • 1 ek cukor
  • 10 dkg tészta, betűtészta
  • víz
  • petrezselyem
  • reszelt sajt ( ha nem teszel bele tésztát )
  • Így készítsd el:

    1. Öntsd egy kis edénybe a sűrített paradicsomot.

    2. Önts fel fokozatosan a paradicsomot 3-4 dl vízzel.

    3. Lábosba melegítsd meg az olajat és keverd hozzá fokozatosan a lisztet. Készíts szép világos rántást.

    4. Vedd le a gázról és önts hozzá 7-8 dl vizet. alaposan keverd össze.

    5. Rakd vissza a tűzre, melegítsd fel, de nem legyen forró. Folyamatosan keverd.

    6. Add hozzá a hígított paradicsompürét, sózd, cukrozd, add hozzá a reszelt hagymát és a zellert, majd forrald fel.

    7. Amint forr a leves, add hozzá a betűtésztát. Főzd még nagyjából 7 percen át.

    Ha nem teszel hozzá tésztát, akkor a végén tehetsz hozzá reszelt sajtot.

    Szórj a tetejére petrezselymet, jó étvágyat!

    3. Pizzaszósz

    Hozzávalók:

  • 6 db pizzához
  • 1 db hámozott paradicsom-konzerv
  • 1 db paradicsompüré konzerv
  • 2 db vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • olívaolaj
  • őrölt bors
  • oregano
  • Így készítsd el:

    1. Kezd el pirítani a felvágott vöröshagymát olivaolajon. Keverd bele a zúzott fokhagymát, majd a paradicsompürét.

    2. Turmixold össze az egész paradicsomkonzervet, add hozzá a püréhez forrald össze, míg kenhető mártás lesz.

    3. Õrölt borssal, morzsolt oreganóval ízesítsd.

    4. A pizzát a szokásos módon, de az általad készített pizzaszósszal készítheted el.

    Jó étvágyat!

    4. Húsgolyó paradicsommártásban

    Hozzávalók:

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 5 dkg mozzarella
  • 3 szál friss rozmaring
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 ek oregano
  • 1 tojás
  • 3/4 csésze zsemlemorzsa
  • 1 ek olivaolaj
  • 1 vöröshagyma
  • 800 g konzervparadicsom
  • 20 dkg tészta
  • tálaláshoz parmezán és oregano
  • Így készítsd el:

    1. Vágd a mozzarellát 8 darabra. Vágd a rozmaringot is apróra.

    2. Sózd be a darált húst, borsozd, majd keverd össze a fokhagymával, rozmaringgal, oreganóval, tojással és zsemlemorzsával.

    3. Készíts húsgolyókat, tedd bele a mozzarella darabokat is.

    4. Serpenyőben, kevés olajon pirítsd meg a golyócskákat.

    5. Az apróra vágott hagymát is pirítsd meg, párold üvegesre, add hozzá a rozmaringágakat, és a paradicsompürét.

    6. Forrald fel, add hozzá a húsgolyókat, sózd, borsózd ízlés szerint.

    7. Amint a húsgolyók megpuhulnak kész is az étel.

    Tésztával, rizzsel tálalhatod. A tésztát oreganóval, parmezánnal díszítheted.

    jó étvágyat!

    5. Csirke tikka masala

    Hozzávalók:

    A pácolt csirkéhez:

  • 1 bögre natúr joghurt
  • 1/ db citrom vagy lime leve
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek aprított gyömbér
  • 2 tk garam masala
  • 1/2 tk só
  • 3 szelet csirkemellfilé
  • szószhoz:

  • 2 ek olaj
  • 2 ek vaj
  • 2 fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek gyömbér
  • 1/2 tk kurkuma
  • 1/2 tk őrölt koriander
  • 1 tk kömény
  • 1 tk garam masala
  • 1 tk csilipor
  • 2 pohár paradicsomszósz
  • 1 pohár tejszín vagy kókusztejszín
  • friss koriander
  • Így készítsd el:

    1. Vágd a csirkemellet kisebb kockákra, majd keverd össze a pác hozzávalóival: a joghurttal, az aprított gyömbérrel és fokhagymával, az őrölt római köménnyel, a garam masalával, és a sóval. Legalább 1 órára rakd a hűtőbe.

    2. Serpenyőben hevítsd fel az olajat, majd add hozzá a csirkekockákat és kb. 3 percig süsd, amíg kissé megpirulnak, majd tedd őket félre.

    3. Ugyanabban a serpenyőben az apróra vágott hagymát dinszteld meg vajon. Add hozzá a gyömbért a fokhagymát és kb. 40 másodpercig pirítsd meg. Add hozzá a kurkumát, a koriandert, a római köményt, valamint a garam masalát, és további 20 másodpercig pirítsd, amíg illatozni nem kezd.

    4. Add hozzá a paradicsomszószt és az őrölt csilit, majd ízlés szerint sózd meg. Lassú tűzön 15-20 percig főzd, néha keverd meg.

    5. Végül add hozzá a csirkét és a tejszínt, és további 10 percig főzd. Basmati rizzsel és friss korianderrel megszórva tálalhatod.

    Jó étvágyat!

     

     

     

     

     

     

     

    Szerző Sors Edina

    Ez is érdekelhet

    origo.hu

    Kilőttek az eladások, most érdemes új autót venni Magyarországon

    origo.hu

    Minden eddiginél nagyobb pusztítás jön, itt a váratlan orosz bejelentés

    borsonline.hu

    Most kaptuk a lesújtó hírt: meghalt a Nemzet Sportolója

    mandiner.hu

    Megvan Magyar Péter pártjának első fővárosi jelöltje, Karácsony Gergely és Kunhalmi Ágnes egyből reagált

    ripost.hu

    A kutatók elsápadtak attól, ami a Vörös bolygóról előkerült

    vg.hu

    Hiánycikk lett a súlycsökkentő, már korlátozzák a felírását

    origo.hu

    Üzent a Fradi B-közép Cseh Katkának

    mindmegette.hu

    Figyelmeztet a szakember: nem mindig jó döntés air fryerben sütni-főzni

    ripost.hu

    Házasság első látásra: Egy év után vajon együtt van Enikő és Peti?

    ripost.hu

    Nagy baj történt a Pilisben, ezekben a percekben mentenek

    travelo.hu

    A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek

    FAZÉK

    Ezt rontja el mindenki, amikor rakott krumplit készít, te ne tedd!

    FAZÉK

    Most lehet szedni a gyógyerejű csalánt, mutatjuk, mennyi mindenre jó

    FAZÉK

    Tojáskrém 3X: zseniális recepteket mutatunk

    FAZÉK

    3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

    FAZÉK

    Roppanós koviubi 3 nap alatt, mutatjuk a tökéletes receptet

    FAZÉK

    Robban a karalábészezon: Mutatjuk a legfinomabb receptet

    FAZÉK

    Ezt az egyszerű lépést soha ne felejtsd el, hogy isteni ropogós legyen a rántott hús

    FAZÉK

    Vödörben készül a legújabb grillcsirke, ilyet még nem láttál