Létrehozva: 2017.12.25.

7 tökéletes reggeli karácsonyra

Hihetetlenül sok finomságot felhalmozunk karácsonykor, de nem mindegy, mit eszünk reggelire. Ilyenkor is valami ünnepit és különlegeset szeretnénk.

A karácsony a szereteten túl az egymásra figyelésről is szól és ebbe a közös evés, a vidám lakomák és a hasunk kényeztetése egyaránt beleillik. Ezt pedig már reggel el kell kezdeni, mivel ez a nap legfőbb étkezése. Valami olyat tegyél az asztalra, ami karácsonyi étel, és amit máskor biztosan nincs időd elkészíteni. Néhány érdekes receptet ajánlunk.

1. Narancsos puding

Hozzávalók:

  • 4 nagyobb narancs
  • 1 csomag vanília puding
  • 3 dl tejszín
  • Elkészítés:

    Szedd le a narancs héját majd a megtisztított narancsot tedd gyümölcscentrifugába. Használhatsz turmixgépet is csak akkor le kell szűrni a narancspépet. A tejszínt verd fel kemény habbá.                         A narancslevet és a vaníllia krémport keverd össze, majd lassan add hozzá a tejszínhabhoz. Az elkészült krémet tedd poharakba és helyezd a hűtőbe.

    2. Banános palacsinta

    Hozzávalók:

  •     1 db banán
  •     2 db tojás
  •     1 kávéskanál őrölt fahéj
  •      akácméz
  • Elkészítés:

    A banánt tedd egy kisebb edénybe és törd össze villával. Verd fel habosra a tojást és keverd hozzá a fahéjjal együtt. Érdemes 4-5 csepp olajat is beletenni és újra összekeverni. A serpenyőbe önt egy pici olajat és hevítsd fel. A banános masszából egy evőkanálnyit tegyél a serpenyőbe és lapíts szét. Legalább négy egyforma darabot tegyél bele és süsd át mindkét oldalát. Finom akácmézzel, vagy darált dióval érdemes tálalni.

    3. Csokis-kókuszos keksz

    Hozzávalók:

  •  15 dkg liszt
  •  10 dkg étcsokoládé
  •  10 dkg vaj
  •    7 dkg cukor
  •    6 dkg kókuszreszelék
  •    1 tojás
  •    1 teáskanál sütőpor
  •     csipet só
  • Elkészítés:

    A vajat elektromos habverővel keverd habosra a cukorral, majd add hozzá a tojást. Fokozatosan dolgozd hozzá a sóval, a sütőporral és a kókusszal vegyített lisztet. Addig keverd, amíg szépen összeáll a massza. Formázz a tésztából diónyi gombócokat, majd kicsit lapítsd le őket. Rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól legalább 3 centire. Tedd előmelegített sütőbe, és 180 fokon körülbelül 12 perc alatt süsd arany barnára. Ha kihűlt, mártogasd bele olvasztott csokiba.

    4. Görög tojás

    Hozzávalók:

  •     4 tojás
  •     1/2 csésze paradicsom, felkockázva
  •     1/2 csésze feta sajt, összemorzsolva
  •     1/4 teáskanál szárított oregano
  •     kevés olívaolaj
  • Elkészítés:

    Melegítsd elő a sütőt 190 Celsius-fokra. Olajozz ki két sütőtálat. Tegyél mindkét sütőtálba negyed-negyed csésze fetát és paradicsomkockát, és keverd össze. Szórd meg friss oreganóval. Üss mindkét sütőtálba két-két tojást, majd szórd meg sóval és frissen őrölt fekete borssal. Süsd 15-17 percig, amíg a tojások fehérje megköt. Ha még folyós, hagyd egy kicsit tovább a sütőben, de vigyázz, hogy a sárgáját ne süsd túl.

    5. Zeller zöldes tepsis tojás

    Hozzávalók:

  • 8 db tojás
  • zellerzöld
  • 1/2 pohár tej
  • csipet só
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • 2 evőkanál liszt
  • 8 dkg reszelt sajt
  • vaj
  • Elkészítés:

    Verd fel a tojást habosra és öntsd bele a tejet, majd lassan szórd bele a két kanál lisztet. Tedd bele a szódabikarbónát, sót, apróra darabolt zeller zöldet  és kavard össze. Öntsd bele kivajazott tepsibe, szórd rá a sajtot és tedd 180 fokos sütőbe. 10 perc alatt elkészül. Kockázd fel és tedd pirítósra.

    6. Csokis turmix aszalt szilvával

    Hozzávalók:

  • 2 db banán
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 2 evőkanál darált dió vagy mogyoró
  • 1 bögre tej
  • 1 evőkanál méz
  • néhány szem aszalt szilva.
  • Elkészítés:

    Tedd a turmixgépbe a banánt, a darált diót vagy mogyorót. Add hozzá a mézet, a kakaóport, majd a tejet és néhány percen át turmixold össze amíg krémes lesz. Öntsd pohárba. A tetejére tegyél aszalt szilvát és rövid ideig a hűtőszekrényben tárold.

    7. Csokis puding chia maggal.

    Hozzávalók:

  • 2db banán
  • 1 bögre mandulatej
  • 4 evőkanál chia mag.
  • 1 vanillia rúd kikapart magjai
  • 2 evőkanál méz
  • 5-6 szem karamellizált dió.
  • Elkészítése:

    Előző este áztasd bele a chia magot a mandulatejbe. Ha elfelejtetted reggel is elkészítheted, de legalább két órát áztatni kell, hogy kocsonyássá váljon az állaga. A chia mag nagyon hasznos élelmiszer, mert nagy mennyiségben tartalmaz szénhidrátokat, fehérjéket, rostokat és omega-3 zsírsavakat. A kiázott italt önts bele a turmixgépbe a többi alkotórésszel együtt és krémes állagúra készítsd. Öntsd pohárba és a tetejére szórjál karamellizált diót.

     

     

     

     

     

     

    Ez is érdekelhet

    origo.hu

    Szívszorító titkok és keserűségek Haumann Péter életében és halálában

    origo.hu

    Ukrajna bejelentette, elvesztette hadseregét

    borsonline.hu

    Hét csillagjegy, akire nagy változások várnak májusban

    vg.hu

    Ki hitte volna: a Moltól a Shellig egyik percről a másikra vaskos üzemanyagár-csökkentést hajtottak végre a magyar benzinkutak

    mindmegette.hu

    Mit főzzek hétvégén? 14 recepttel segítünk, hogy finom étel kerüljön a családi asztalra

    mandiner.hu

    Politikai kalandtúra megdöbbentő találkozással a végén

    origo.hu

    Megfejthették a fáraó átkát: kiderült, mi ölte meg a sírt felnyitó kutatókat

    travelo.hu

    Tudtad, hogy Horvátországnak is van Holt-tengere? Ráadásul egy szigeten

    ripost.hu

    Robban a karalábészezon: Mutatjuk a legfinomabb receptet

    videa.hu

    Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

    ripost.hu

    Rettenetes dolog történt Tóth Gabival, figyelmeztetést adott ki az énekesnő

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek

    FAZÉK

    Ezt rontja el mindenki, amikor rakott krumplit készít, te ne tedd!

    FAZÉK

    Most lehet szedni a gyógyerejű csalánt, mutatjuk, mennyi mindenre jó

    FAZÉK

    Tojáskrém 3X: zseniális recepteket mutatunk

    FAZÉK

    3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

    FAZÉK

    Robban a karalábészezon: Mutatjuk a legfinomabb receptet

    FAZÉK

    Ezt az egyszerű lépést soha ne felejtsd el, hogy isteni ropogós legyen a rántott hús

    FAZÉK

    Vödörben készül a legújabb grillcsirke, ilyet még nem láttál

    FAZÉK

    Már virágzik a bodza! Készíts isteni szörpöt télire, mutatjuk a tökéletes receptet