Létrehozva: 2017.07.08.

Padlizsánkrém a hétvége sztárja, íme 3 bombasztikus recept

Bolondítsd egy-két szokatlan hozzávalóval ezt a finomságot és hidd el, mindenki meg fogja nyalni mind a tíz ujját utána.

Összeszedtük a legfinomabb padlizsánkrém recepteket, hogy a család minden tagja találjon kedvére valót a hétvégi falatozáskor. Eheted magában, vagy egy finom sült húshoz tálalva.

1. Szezámpasztás padlizsánkrém

Hozzávalók:

  • 3 kisebb padlizsán
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál szezámpaszta vagy thini
  • 2 evőkanál olíva olaj
  • 1 citrom leve
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • só és bors ízlés szerint
  • koriander és gránátalma a díszítéshez

1. A sütőben 180 fokon süsd 25-30 percig a villával megszurkált padlizsánt. A tepsiben tedd alá a 2 evőkanál olívaolajat, egy kis sót és a héjas fokhagymát.

2. A kész padlizsánt hámozd meg, ha kihűlt és egy botmixer segítségével keverd össze a meghámozott sült fokhagymával, a citrom levével, sóval, borssal és a szezámkrémmel.

3. Tálaláskor szórd meg pirospaprikával, olívaolajjal. Tegyél a tetejére koriandert és gránátalma magokat, ha szereted.

2. Görög padlizsánkrém

Hozzávalók:

  • 2 közepes padlizsán
  • 2-3 db olajban eltett szárított paradicsom
  • 4 evőkanál görög joghurt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál citromlé
  • 2-4 evőkanál olívaolaj
  • 2-3 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
  • ízlés szerint só

1. 180 fokon, sütőben süsd a megmosott és villával megszurkált padlizsánokat 25-30 percig.

2. A kihűlt és meghámozott padlizsánokat turmixold össze az összes hozzávalóval és a tetejét szórd meg apróra vágott petrezselyemmel.

3. Diós padlizsánkrém

Hozzávalók:

  • 2-3 db közepes padlizsán
  • 10 dkg durvára vágott dió
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 dl olívaolaj (extra szűz)
  • 2 evőkanál vörösborecet
  • só ízlés szerint
  • őrölt bors ízlés szerint
  • aprított petrezselyem ízlés szerint

1. Süsd meg a megmosott, villával megszurkált padlizsánokat 180 fokos sütőben.

2. Ha kihűlt, húzd le a héját és turmixold össze a megtisztított fokhagymával, az ecettel és a többi hozzávalóval.

3. Tedd hűtőszekrénybe minimum 1/2 órára és tálaláskor szórd meg frissen vágott petrezselyemmel.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Megszólalt a saját edzőjét bohócnak nevező magyar hokis a szenzációs feljutás után

origo.hu

Németország újabb drámai világháborús lépése

borsonline.hu

„A szemembe hazudott!” – kipakolt Majkáról a Sztárban Sztár leszek! felfedezettje

magyarnemzet.hu

Vége a szlovén átoknak, újra az elitben a magyar válogatott!

ripost.hu

Gyűlölik a poloskák: ez a természetes anyag a legjobb ellenszer

origo.hu

Megrázó felvétel az ukrán-orosz háborús pokolról - videó

mindmegette.hu

Gordon Ramsay elárulta, hogyan készül a tökéletes, ropogós sült krumpli

ripost.hu

Közbelép az univerzum, 3 csillagjegyre rátalál az örökké tartó szerelem!

ripost.hu

Szentkirályi Alexandra: Már a Szomszédoknak is elegük van

ripost.hu

„Nem csinálsz semmit, a szüleid nyakán élősködsz 33 évesen” – keményen beleszálltak az influenszerbe

ripost.hu

„Pénzt kérek a pasimtól, amikor nálam van: a víz nincs ingyen”

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

FAZÉK

Ezt rontja el mindenki, amikor rakott krumplit készít, te ne tedd!

FAZÉK

Most lehet szedni a gyógyerejű csalánt, mutatjuk, mennyi mindenre jó

FAZÉK

Tojáskrém 3X: zseniális recepteket mutatunk

FAZÉK

3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

FAZÉK

Ettől az egyszerű trükktől lesz gyönyörű színe az orgonaszörpnek

FAZÉK

Roppanós koviubi 3 nap alatt, mutatjuk a tökéletes receptet

FAZÉK

Robban a karalábészezon: Mutatjuk a legfinomabb receptet

FAZÉK

Ezt az egyszerű lépést soha ne felejtsd el, hogy isteni ropogós legyen a rántott hús