Létrehozva: 2017.01.15.

A chiamag csodája: Ez a kenyér megváltoztatja az életed!

Egészséges, diétás, finom és könnyen elkészíthetõ. Ez a kenyér egészen fantasztikus!

Kenyér, ami nem hizlal, egészséges és még finom is? Nos, a chiamagos kenyér pontosan ilyen, és ha ezt választod köretnek, ebből készítesz szendvicset, netán ezt majszolod nassolásként, akkor nem túlzás azt mondani, hogy nagyot fog változni az életed.

De mégis mit tud ez a kenyér, ami miatt ennyire nagyszerű választás? A titka először is a chiamag. Ez az alapanyag ugyanis egészen csodálatos képességekkel bír. Javítja a vérkeringést, antioxidáns hatású, serkenti az emésztést és az anyagcserét, de ami a legfontosabb: tökéletes partnered a diétádban!

Ráadásul ez apró magocska rengeteg nedvességet képes magába szívni. Saját térfogatának tízszeresére duzzad - ha mindez a gyomorban játszódik le, annak az a következménye, hogy hamar jóllaksz, és a

chiamagnak köszöhetően még órákon keresztül nem leszel éhes!

Hosszú távon pedig mindenképp fogyni fogsz, ha ezt a kenyeret választod! Csodakenyér, ebből bátran falatozhatsz! Mindemellett  a napraforgómag és a tökmag szintén jó hatással van a szervezetedre.

Mindezek után nem csoda, hogy

ez a kenyér egyszerűen tökéletes választás, ha szeretnéd a fehér lisztben gazdag pékárukat kihagyni, lecserélni.

Elkészítése rendkívül egyszerű. Mindössze 5 perc az előkészület, a hozzávalók kiméréséhez pedig egyszerűen ragadj egy 2,5 decis csészét, így nem kell grammokat számolni és pepecselni.

Hozzávalók

  • 1/2 csésze chiamag
  • 1/2 csésze napraforgómag
  • 1/2 csésze tökmag
  • 1/2 csésze őrölt zabpehely
  • 1/4 csésze darált hajdina
  • 1 tk oregánó
  • 1/2 tk só
  • 1/2 tk kakukkfű
  • 1/4 tk fokhagymapor
  • 1 csésze víz
  • Így készítsd el

    1. Melegítsd elő 180 fokosra a sütőt. Bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.

    2. Keverd össze a száraz hozzávalókat, majd fokozatosan add hozzá a vizet. A keverék először híg lesz, de ne ijedj meg, ugyanis nagyon hamar megszívják magukat a magvacskák, és kellően besűrűsödik a massza.

    3. Egyengesd el a tésztát a tepsiben, süsd 25 percig. Hagyd még az elzárt sütőben 5 percre, majd vedd ki a tepsit és várd meg, míg teljesen kihűl a magos vekni.

    4. Csak ezt követően szeleteld fel!

    Az ízesítést természetesen ízlésedtől függően változatosabbá is teheted. Kísérletezz bátran a száraz fűszerekkel, az elkészült kenyeret pedig fogyaszd avokádóval, házilag készített zöldségkrémekkel, pirított sajttal vagy amit csak fantáziád és kreativitásod diktál.

    Ez is érdekelhet

    origo.hu

    Rabszolgaként tartották, majd meggyilkolták azt a nőt, akinek Aszódon találták meg a holttestét

    origo.hu

    Újabb árcsökkenés jön a hazai benzinkutakon

    metropol.hu

    Szandi elárulta évtizedek óta tartó házassága titkát: Sosem hinnéd, mi az

    magyarnemzet.hu

    Liverpool: váratlan reggeli bejelentés, Szoboszlai fotója is a hírben + videó

    ripost.hu

    "Élettelenül fekszik" - Elhunyt a profi sportoló kisbabája, szívszaggató sorokkal búcsúzik

    magyarnemzet.hu

    Ő a Liverpool legönzőbb játékosa a klub legendája szerint

    origo.hu

    Elképesztő titkokat osztott meg Szabó Zsófi

    travelo.hu

    Különleges, szökött halat fogtak a balatoni horgászok

    ripost.hu

    Házasság első látásra: Egy év után vajon együtt van Enikő és Peti?

    ripost.hu

    Pénzeső májusban, ez a 4 csillagjegy már nyithatja a pénztárcáját

    ripost.hu

    Patai Anna végre elárulta születendő kisbabája nevét

    travelo.hu

    A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek

    FAZÉK

    Ezt rontja el mindenki, amikor rakott krumplit készít, te ne tedd!

    FAZÉK

    Most lehet szedni a gyógyerejű csalánt, mutatjuk, mennyi mindenre jó

    FAZÉK

    Tojáskrém 3X: zseniális recepteket mutatunk

    FAZÉK

    3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

    FAZÉK

    Roppanós koviubi 3 nap alatt, mutatjuk a tökéletes receptet

    FAZÉK

    Robban a karalábészezon: Mutatjuk a legfinomabb receptet

    FAZÉK

    Ezt az egyszerű lépést soha ne felejtsd el, hogy isteni ropogós legyen a rántott hús

    FAZÉK

    Vödörben készül a legújabb grillcsirke, ilyet még nem láttál