Létrehozva: 2016.07.18.

Gyilkos veszély: Ezért ne használj soha alufóliát, ha grillezel!

A grillszezon kellõs középén bátran kijelenthetjük, imádjuk a faszénen sütött húsokat. Egyre népszerûbb az alufóliában sütögetés is, pedig jobb, ha ezt a módszert mindörökre elfelejted! Mutatjuk, hogy miért!

Több ok miatt is tehetünk a grillrácsra alufóliába bugyolált finomságokat. Először is: így az erős hőhatásra sem szökik el a hús leve, miközben megsül,  azaz finom omlós lesz a végeredmény. Ráadásul elképesztő ízekkel, hiszen a fólia nem engedi elillanni a fűszerpác aromáit sem. Másik előnye a fóliás grillezésnek, hogy utána sokkal kevesebb a takarítani való, mivel a rácsokra nem folyik rá és nem szenesedik rá a csöpögő húslé. Egyszóval: alufóliával kényelmesebb a főzőcskézés.

Pedig jobban teszed, ha elfelejted!

Ugyanis hőhatásra az alufóliában aktivizálódnak a fémionok és ha elegendő energiához jutnak, elhagyják a alumíniumfóliát és lecsapódnak a közvetlen környezetben - vagyis abban a húsban, abban a zöldségben, amit a fólia rejt. Amennyiben az étellel túlságosan sok alumíniumot juttatunk a szervezetünkbe, akár mérgezést is kaphatunk. Ebben az esetben – az elfogyasztott aluminium-vegyületek mennyiségétől függően – fejfájás, zavartság, izombénulás vagy teljes eszméletvesztés jelezheti a mérgezést. Természetesen ennyi alumíniumot szinte lehetetlen grillezéssel bejuttatni a szervezetbe.

De!

Akár 400 milligramm alumínium is beleoldódhat egy adag húsba. Ez pont a tízszerese az egészségügyi határértéknek, amit egy felnőtt szervezete egy nap alatt képes befogadni. Ha az a bizonyos étel valamilyen savas – ecetes vagy citromos – pácban lett forgatva akkor ennek akár a többszörösét is képes elnyelni a káros fémből. A savas közeg ugyanis megint csak reakcióképessé teszi az alufóliát.

A legnagyobb gond ez:  hogy a rendszeresen és túlzott mennyiségben szervezetbe bevitt alumínium az időskori Alzheimer kór legfőbb okozója!!!

Éppen ezért jobb, ha a grillezésnél teljesen hanyagolod az alufólia használatát!

Inkább várd meg, hogy a faszén kicsit leégjen, az igazi parázson sült hús szintén kíméletesen készül, nem ég oda és zaftos! A grillrács takarítása sajnos elkerülhetetlen.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ukrajna bejelentette, elvesztette hadseregét

borsonline.hu

Ebben nem lesz köszönet: erre a 3 vármegyére sújt le a pokoli ítéletidő

vg.hu

Óriási bejelentés van készülőben: új autógyár épülhet Magyarországon

mindmegette.hu

Sokkot kaptak a Lidl dolgozói, amikor meglátták, mi van a banánoskartonban

vg.hu

Súlyos beismerés a gyógyszergyártótól: vérrögöt okoz a Covid oltóanyaga

origo.hu

Elképesztően szexi pózban mutogatja testét Gelencsér Tímea - kép

ripost.hu

Éveket fiatalít, ha ilyen hajat csináltatsz magadnak

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Házasság első látásra: Egy év után vajon együtt van Enikő és Peti?

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

FAZÉK

Ezt rontja el mindenki, amikor rakott krumplit készít, te ne tedd!

FAZÉK

Most lehet szedni a gyógyerejű csalánt, mutatjuk, mennyi mindenre jó

FAZÉK

Tojáskrém 3X: zseniális recepteket mutatunk

FAZÉK

3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

FAZÉK

Robban a karalábészezon: Mutatjuk a legfinomabb receptet

FAZÉK

Ezt az egyszerű lépést soha ne felejtsd el, hogy isteni ropogós legyen a rántott hús

FAZÉK

Vödörben készül a legújabb grillcsirke, ilyet még nem láttál

FAZÉK

Már virágzik a bodza! Készíts isteni szörpöt télire, mutatjuk a tökéletes receptet