Létrehozva: 2015.10.17.

Így lesz olcsón is szuper finom a gulyásleves

Most megtudhatod a trükköt, hogy lehet pénztárcabarát módon, igazán tökéletes gulyást fõzni, miközben még az idõddel is spórolsz!

Szerző Ripost

A gulyásleves nem véletlenül lett a nemzeti eledelünk és a külföldiek körében is a legnépszerűbb fogás. Ennek az egyszerűen elkészíthető ételnek ugyanis igen sokféle változata létezik. Eredetileg ugyan a gulyás három összetevőből készült: marhahús, hagyma és krumpli, de sokféleképpen ki lehet egészíteni, hiszen ahány ház, annyi szokás.

Vannak, akik esküsznek, hogy a jó gulyásleves titka a több fajta hús, míg mások szerint zöldségek is kellenek a jó ízekhez.

Egy dologban azonban nincs különbség, a gulyáslevest tilos berántani!

Marhahúsból készíteni gulyáslevest nem csak időigényes, mert a hús lassan puhul, de bizony a pénztárcád is megérzi az árát. Létezik azonban egy olcsóbb megoldás és a konyhában is kevesebb időt kell töltened!

Tökéletes, a marhahúshoz megtévesztésig  hasonló ízű gulyáslevest készíthetsz pulykacombból!

Gulyásleves

Hozzávalók:

  • 60 dkg pulykacomb
  • 2 nagy fej hagyma
  • 5 dkg zsiradék
  • 2 paradicsom
  • 1 paprika
  • 1/2 kg krumpli
  • 5 sárgarépa
  • 2 fehérrépa
  • 1 kis zeller
  • 3 gerezd fokhagyma
  • fűszerek: só, bors, fűszerpaprika, őrölt kömény, babérlevél
  • 1 csokor petrezselyem
  • Használj füstölt sót, így tökéletes bográcsgulyás ízeket varázsolhatsz az asztalra!

    Így készítsd:

  • Vágd apróra a hagymát és a zsiradékon pirítsd le.
  • Tedd hozzá a paprikát paradicsomot és főzd össze.
  • Vágd apró kockára a húst és tedd a pörkölt alapba, forgasd, míg a hús kifehéredik.
  • Tedd hozzá a pirospaprikát és öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje.
  • Fűszerezd ízlésed szerint.
  • A pulykahús gyorsan puhul, ellenőrizd, mikor már félig megpuhult, add hozzá a feldarabolt zöldségeket.
  • Mielőtt kész lenne mehet hozzá a krumplit, önts alá még vizet, ha szükséges még fűszerezd egy kicsit.
  • Ha elkészült apróra vágott petrezselymet szórj a tetejére!
  • Friss kenyérrel és az Erős Pistával lesz igazán tökéletes fogás!

    Csipetke

    Megoszlanak a vélemények, kell-e a gulyáslevesbe csipetke,  ha igazán tartalmas levest szeretnél főzni, tegyél hozzá!

  • Pillanatok alatt elkészítheted: 5 kanál liszt, 1 tojás,csipet só és annyi víz, hogy rugalmas tésztát kapjál. Gyúrd laposra és csipegesd apró darabokra!
  • Szerző Ripost

    Ez is érdekelhet

    origo.hu

    Presser Gábor és Koncz Zsuzsa árulásai – megszólal Nagy Feró

    origo.hu

    A gigamellű modell kétszer is csődbe ment, mégis elképesztő luxusautói vannak

    borsonline.hu

    Kiderült az igazság: letaszították a trónról Vilmos herceget

    hirtv.hu

    Reagált a szakmai stáb és a vezetőség is a Veszprém BL-búcsújára

    ripost.hu

    Vége: Elbúcsúzott Jákob Zoli, ennyi volt

    vg.hu

    Átadták a forgalomnak Magyarország legújabb autópályáját – de előtte még biciklisek használták

    origo.hu

    Folyamatosan meztelenkedik a kebelcsoda bolgár énekesnő

    mindmegette.hu

    Az itthon kapható legolcsóbb lisztet, tejet és párizsit vizsgálták, problémát találtak

    ripost.hu

    Patai Anna végre elárulta születendő kisbabája nevét

    ripost.hu

    Éveket fiatalít, ha ilyen hajat csináltatsz magadnak

    ripost.hu

    Kiderült, együtt maradt-e a Házasság első látásra kedvenc házaspárja

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek

    FAZÉK

    Ezt rontja el mindenki, amikor rakott krumplit készít, te ne tedd!

    FAZÉK

    Most lehet szedni a gyógyerejű csalánt, mutatjuk, mennyi mindenre jó

    FAZÉK

    Tojáskrém 3X: zseniális recepteket mutatunk

    FAZÉK

    3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

    FAZÉK

    Roppanós koviubi 3 nap alatt, mutatjuk a tökéletes receptet

    FAZÉK

    Robban a karalábészezon: Mutatjuk a legfinomabb receptet

    FAZÉK

    Ezt az egyszerű lépést soha ne felejtsd el, hogy isteni ropogós legyen a rántott hús

    FAZÉK

    Vödörben készül a legújabb grillcsirke, ilyet még nem láttál