Miért készítene bárki is tojás nélkül bundás kenyeret? Elképzelhető, hogy elfogyott otthon a tojás, esetleg vegán étrend szerint él, és gyorsan szeretne összedobni egy finom reggelit, és pont a bundás kenyér jutott az eszébe. Most megmutatjuk ennek a finomságnak az alternatív elkészítéséhez szükséges receptet.
Bundás kenyér tojás nélkül
Hozzávalók:
4 szelet kenyér
4 dl napraforgó olaj
2 ek kukoricakeményítő vagy csicseriborsó liszt
4 ek tejszín ( lehet növényi is )
30 ml tej ( lehet növényi is )
1 késhegynyi kurkuma
1 gerezd fokhagyma
só
Így készítsd el:
Keverd össze egy mély tányérban a kukoricakeményítőt és a tejszínt. Add hozzá a kurkumát és a neked megfelelő sót. Ízlés szerint rakhatsz hozzá más fűszereket is, borsot, fokhagymát vagy amit szeret a család.
Ha sűrű lett a bunda, akkor néhány kanál tejjel lazítsd fel.
A kenyereket mártsd bele és forgasd meg benne, mint a hagyományos bundás kenyérnél a tojásba.
Melegítsd meg a serpenyőben lévő olajat, és süsd meg a bundás kenyereket.
Tányérra rakj szalvétát és csepegtesd le a kenyerekről a felesleges olajat.