FITTFAZÉK

Saj­tos menny­or­szág: liszt nél­kül ké­szül a leg­újabb sós nasi

Ez a saj­tos ro­po­gós egy­sze­rűb­ben ké­szül, mint a po­gá­csa. Töb­bet nem kell vissza­fog­nod magad, bát­ran maj­szol­ha­tod, ha ked­ved támad hozzá.

Ha megismered ezt a receptet, biztos, hogy nem tudsz eleget készíteni belőle. Ha elkezditek enni, nem tudjátok majd abbahagyni.

Sokkal egyszerűbben készül, mint a pogácsa, és nagyon finom! Ezúttal nem is kell visszafognod magad, mert ez a sós nasi biztosan nem hizlal!

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Sajtos ropogós

Hozzávalók:

  • 17 dkg reszelt sajt
  • 8,5 dkg mandulaliszt
  • 2 evőkanál krémsajt
  • 1 tojás
  • valamilyen ízesítés ( fokhagyma, hagyma, chili, petrezselyem, mák, stb.) - elhagyható

1. Keverd össze a reszelt sajtot a mandulaliszttel, add hozzá a krémsajtot és tedd a mikróba egy percre. Ezután keverd össze és tedd vissza még fél percre.

2. Add hozzá a tojást, a sót, a kiválasztott ízesítést és gyúrd jól össze.

3. Két sütőpapír között nyújtsd ki, kb. 1/2 cm vékonyra. Ha esetleg közben megkeményedik a tészta, tedd vissza 10 másodperce a mikróba. Hosszabb időre semmiképp, mert a tojás tönkremegy.

4. Vágd fel a tésztát egyforma négyzetekre vagy csíkokra és tedd 220 fokra előmelegített sütőbe 5 percre.

Kész!

Légmentes zacskóban három napig tudod tárolni a hűtőszekrényben.