POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.04.26.

A Gyurcsány-Bajnai-korszakért rajong Magyar Péter tanácsadója

Szerinte ekkor volt utoljára demokrácia Magyarországon.

Láng Balázs, Magyar Péter tanácsadója zárt Facebook-csoportjában igyekezett kedvező színben feltüntetni a Gyurcsány-Bajnai-korszakot. Mint írta, szerinte ekkor volt utoljára demokrácia Magyarországon. Láng a posztja alatt igyekezett arra is rámutatni, hogy továbbra is kapcsolatban áll Magyar Péterrel és igyekszik segíteni a politikus tevékenykedését.

 

Nyitókép: Facebook

A magát Magyar Péter tanácsadójaként feltüntető Láng Balázs az általa kezelt és mozgósításra használt Facebook-csoportban méltatta a Gyurcsány-korszakot. Mint írta, 

szerinte a valóság átírása, hogy Gyurcsány Ferenc szemkilövető és antidemokratikus,

 „aki bár nem volt jó miniszterelnöknek, de alapvetően az utolsó demokratikus kormányát vezette ennek az országnak – a legutolsót pedig Bajnai” – kesergett a posztja alatti kommentben Láng. Hozzátette: 

 

ő úgy emlékszik 2006-ra, hogy ott az Orbán Viktor által felbujtott Fradi B-közép gyújtogatott és tombolt ordenáré módon a tévészékháznál. 

Érdemes kiemelni: ez a vélemény pontosan egybeesik azzal, ahogyan Gyurcsány Ferenc és környezete láttatni szeretné a 2006-os eseményeket.

További érdekesség, hogy a poszt alatti kommentekben Láng ismét arra utal, hogy személyes kapcsolatban áll Magyar Péterrel, háttértámogatóként jellemzi önmagát. – Honnan tudod, hogy Pétert nem kérdeztem? – válaszolt az egyik kommentelő felvetésére. Azt is kifejtette, hogy célja Magyar Péter támogatása minden lehetséges módon. – A tettekkel támogatás mintapéldája éppen a mi csoportunk – utalt az általa kezelt Facebook-csoportra Láng Balázs, amelyre „think tank csoportként” is hivatkozik.

A szóban forgó Facebook-posztban egyébként közös gondolkodásra invitálta a tagokat, ugyanis úgy érzi, hogy 

„egyre több gyűlölködő, korábban jobbikos, mihazánkos érzi úgy, hogy ez most kizárólag az ő mozgalma”.

 Ezzel párhuzamosan pedig szerinte egyre több, a baloldalhoz vagy a liberálisokhoz sorolt ellenzéki támogató érzi úgy, hogy nem neki szól a Magyar által hangoztatott „nincs jobb, nincs bal, csak magyar!” szlogen. – Úgy érzem, egyre nagyobb az ideológiai katyvasz, és ezek a kérdések nemsokára elemi erővel fognak feltörni, amelyekre Magyar Péternek is meg kell találnia a pontos válaszokat, különben a támogatók egymás torkának esnek. Segítsünk hát neki... – írta Láng Balázs.

Láng Balázst évtizedek óta szoros szálak fűzik a baloldalhoz, a kétezres évek közepén a Kincstári Vagyoni Igazgatóság sajtófőnöke volt, 2007-ben – vagyis szintén a Gyurcsány-kormány alatt – pedig a soha meg nem épült kormányzati negyedért felelős kommunikációs igazgatóként tevékenykedett. A 2019-es önkormányzati választások során az MSZP kampányának kulcsembereként dolgozott. A közösségi média tanúsága szerint

 egy időben Márki-Zay Péter rajongója volt.

Lángot legutóbb az repítette ismét a címlapokra, hogy Magyar Péterrel fotózkodott az újdonsült politikus egyik rendezvénye előtt, a bennfenteseknek fenntartott backstage-ben, vagyis a színpad mögötti részen. Láng később azt nyilatkozta, hogy csak két másodpercre találkoztak, ám egyre több az arra utaló jel, hogy Láng fontos ember lehet Magyar stábjában.

Magyar Péter baloldali kapcsolataira utalhat az is, hogy a Talpramagyarok.hu adatkezelési tájékoztatójában két Bajnai Gordonhoz köthető cég is feltűnt, bár mindkettőt törölték, miután ez kiderült.

Szakértők szerint a Magyar Péter-jelenség egyfajta külföldi befolyásolási kísérlet lehet, hasonlóan a guruló dollárok ügyéhez. Ifj. Lomnici Zoltán szerint a magyar belpolitikát azért próbálhatják most külföldről befolyásolni, mert a regnáló kormány nem háború-, hanem békepárti.

„Ő egy ilyen macroni harmadik útról beszél, az pedig a Márki-Zay Péter-féle út, amit már egyszer megpróbált, és ez az út, elnézést kérek a metaforáért, de  guruló dollárokkal van kikövezve. Tehát most az, hogy Pressman, Pressman emberei vagy éppen Bajnai Gordon, vagy Bajnai Gordon emberei azok, akik éppen feltűnnek Magyar Péter körül, az gyakorlatilag ilyen szempontból mindegy, a finanszírozás a lényeges” – mondta.

Az alkotmányjogász kiemelte: a hatóságoknak kell kideríteniük, hogy valóban jutottak-e külföldi pénzek Magyar Péter mozgalmához.

A baloldallal szimpatizál, liberális gondolkodású, korábban Gyurcsány Ferencre szavazott – ezt mondták saját magukról Magyar Péter szimpatizánsai. Az M1 stábja elkísérte országjáró körútjának három helyszínére Magyar Pétert, ott kérdezte az érdeklődőket. A Tisza Párt alelnöke a baloldali szónoklatokból jól ismert témákkal kampányolt, és mindhárom településen ugyanazokkal a témákkal állt ki közönsége elé.

A baloldallal értenek egyet – ezt mondták az M1 riporterének többen is szerdán Magyar Péter országjárásán. A Híradó három településen is arról kérdezte az embereket, hogy miért kíváncsiak a Tisza Párt alelnökére, és Magyar Péter baloldaliságát többen is kiemelték. Volt, aki azt mondta:

eddig Gyurcsány Ferencre szavazott, de most lehet, hogy Magyar Pétert választja.

Leginkább az ellenzéki táborból érkeznek Magyar Péter pártjának támogatói – ezt állapította meg a baloldalhoz köthető Iránytű Intézet kutatása is. Azt írták, Magyar Péter jelenlegi szavazóinak több mint fele a hatpárti baloldali összefogás szavazója volt korábban.

A felmérés szerint miközben a kormánypártok magasan vezetnek,

az ellenzék szavazóbázisa csökken, a baloldali szavazók pedig Magyar Péternél jelennek meg.

Magyar Péter szerdai országjárásának állomásain a baloldali szónoklatokból jól ismert paneleket hangoztatta. Közben szinte csak a települések nevét változtatta meg. A politikus nemrég maga is elismerte, hogy liberálisnak tartja magát.

Arról azonban néhány napja már a Magyar Nemzet írt, hogy a Tisza Párt alelnöke

nemcsak a szavazókat és a szlogeneket, hanem a mozgalma körüli holdudvart is a baloldaltól veszi át.

Pártja adatvédelmi tájékoztatóját például a Bajnai Gordon-féle cégekhez köthető Bárdos Barnabás írta. A Magyar Nemzet rávilágított arra, hogy Bárdos volt korábban a baloldali tüntetéseken rendszeresen feltűnő színész-aktivista Molnár Áron – ismertebb nevén Noár – mozgalmának pénzügyekért felelős menedzsere.

De a Talpramagyarok.hu adatvédelmi tájékoztatójában megjelent egy Estratos nevű cég is, amelyről kiderült, hogy a Bajnai Gordonhoz köthető DatAdat korábbi osztrák leányvállalata, új néven. Ezen a cégen kívül a Lunda nevű, szintén datadatos adománygyűjtő oldal is feltűnt az oldalon.

A Bajnai Gordon-féle datadatos kör is része lehet a júniusi választások befolyásolására formálódó szervezkedésnek – mondta a Magyar Nemzetnek Lánczi Tamás, a Szuverenitásvédelmi Hivatal elnöke annak kapcsán, hogy kiderült: Bajnai Gordonék köre megjelent Magyar Péter baloldali mozgalma mögött. Lánczi Tamás azt mondta: a 2022-es kísérletükhöz hasonlóan ismét külföldi pénzeket próbálhatnak becsatornázni az országba. A Magyar Nemzet emlékeztet: a DatAdat a baloldali kampányok visszatérő szereplője, a cégcsoport volt a legnagyobb haszonélvezője a guruló dollároknak.

Új taktikához folyamodott csütörtöki gyomaendrődi fórumán Magyar Péter. A Tisza Párt alelnöke ahelyett, hogy érdemi válaszokat adott volna arra, hogy milyen szerződésben vannak a Bajnai Gordonhoz köthető DatAdat céghálóval, az őt kérdező Magyar Nemzet stábjára uszította a tömeget.

A lap azután kereste meg a politikai babérokra törő Magyart, hogy kiderült: a talpramagyarok.hu weboldal adatkezelési tájékoztatójában feltűnt a volt baloldali miniszterelnök, Bajnai Gordon köre. Szerepüket pedig azzal próbálták meg elrejteni, hogy osztrák leányvállalatukat átnevezték Estratos Digital GmbH-ra.

A cég egy bécsi székhellyel alapított digitális ügynökség. Ügyvezetője Bajnai egykori titokminisztere, a DatAdat-cégcsoport vezető figurája, Ficsor Ádám. De Magyar Péter közösségének honlapján feltűnt egy másik entitás is, a Lunda, amely egy adománygyűjtő platform. Ezt a terméket ugyancsak a DatAdat fejlesztette. Magyar Péter a lakossági fórumán a Magyar Nemzetnek letagadta a baloldalhoz vezető szálakat.

Pár órával a Magyar Nemzet cikke után Magyar Péterék eltüntették a honlapjukról a datadatos szálat. Először a cég ügyvezetője, Szigetvári Viktor a 444-nek igyekezett tagadni az összefonódást, hogy Bajnaiék segítenék Magyart, majd röviddel később törölték Magyar Péter szervezetének honlapjáról a lebukásukhoz vezető információkat.

Úgy tűnik, vannak olyan politikai körök ma Magyarországon, amelyek a kérdezés jogát is megpróbálják betiltani

– utalt Magyar Péter csütörtöki megfutamodásának hátterére ifj. Lomnici Zoltán. A Századvég jogi tanácsadója úgy fogalmazott az M1-en: a gyomaendrődi fórumon feltett újságírói kérdések jogosan hangzottak el arra vonatkozóan, hogy a Bajnai Gordon volt miniszterelnökhöz köthető DatAdat céghálónak van-e köze a Magyar Péter által létrehozott talpramagyarok.hu weboldalhoz.

„Ha ez az egyesület történetesen, teljesen véletlenül ugyan azt az Estratost és ugyan azt a Lundát választja ki, mint progresszív adománygyűjtő és adattároló egységeket és platformokat, amelyet a NoÁr Mozgalom, a Mérce, Szikra, Jámbor András hármas, Juhász Péter, Gyurcsány Ferenc, akkor egy demokratikus jogállamban nem lehet feltenni azt a kérdést az érintett személynek, politikusnak – teljesen mindegy, hogy kinek –, hogy mi köze ezekhez a szervezetekhez, ha ott van az adatvédelmi tájékoztatójában ennek az egyesületnek, hogy velük működik együtt? És erre az a válasz, hogy a propagandista, és uszítja a tömeget az újságíróra?” – mondta ifj. Lomnici Zoltán, alkotmányjogász.

Vélhetően ugyanaz a kör igyekszik majd befolyásolni a júniusi választásokat, amely a 2022-es országgyűlési voksolással összefüggésben is tett ilyen kísérletet

– jelentette ki Lánczi Tamás a Magyar Nemzetnek. A Szuverenitásvédelmi Hivatal elnöke a megjelent sajtóinformációk alapján a lapnak azt mondta: nem véletlen, hogy Magyar Péter a nyilvánosságra került információkat nem cáfolta. Hozzátette: a külföldi finanszírozási kísérlet gyanúja alapján a Szuverenitásvédelmi Hivatal vizsgálatot indított.


 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Oroszország világháborús üzenetet küldött a briteknek

origo.hu

Legendás fenekét mutogatta Jennifer Lopez

borsonline.hu

Intenzív osztályra került a magyar legenda, haladéktalanul megműtötték

mandiner.hu

Magyarországot gúnyolják és kritizálják, de egy fontos tényről megfeledkeznek

ripost.hu

A kutatók is elsápadtak attól, ami a tenger mélyén fogadta őket

hirtv.hu

Jogsértést követtek el Magyar Péterék

origo.hu

Bikinis képeken mutatta meg hibátlan testét Balogh Edina

mindmegette.hu

Rosszul teszed, ha így eszed a tükörtojást! A szakértő elmondja, hogyan illene

ripost.hu

Till Attila kitálalt a Ripostnak: ez történt valójában az Ázsia Expressz forgatásán

she.life.hu

Amikor beköszönt a jól ismert bakteriális „barát” (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

azenkertem.beol.hu

Mutasd meg a gyönyörű veteményesed, virágos- vagy balkonkerted és nyerj 1 millió forintot!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Szintet lépett a háborús őrület: Katonákat és dollárszázmilliárdokat küldenének Ukrajnába

POLITIK

Magyar Péter testőrei elfoglaltak egy teljes vasúti kocsit. Mitől fél?

POLITIK

Nadrágszíjas plakátokkal fogadta Debrecen Magyar Pétert

POLITIK

Magyar Péter üvöltve fenyegette a feladatukat végző rendőröket. Újabb részletek a hivatalos jegyzőkönyvből

POLITIK

A gazdasági együttműködés fokozása, ezért jön a kínai elnök

POLITIK

Itt a teljes névsor: Ők indulnak Budapesten a polgármesteri címekért

POLITIK

Zelenszkij elleni merényletet hiúsítottak meg?

POLITIK

Gyurcsány emberei Karácsony csapatában