FITTFAZÉK

Le­rob­bantja rólad a fe­les­le­get ez a va­csora: itt a karfi­ol­ri­zottó

A sok nehéz, téli étel után jól esik a zöld­sé­ges va­csora. Hát még az, ami­kor más­nap ráállsz a mér­legre, és ke­ve­seb­bet mutat!

Hagyj pihenőt az emésztőrendszerednek, fogyassz pár napig kíméletes, könnyű ételeket. Jobban alszol, és még le is szalad rólad pár kiló. Nemsokára jön a tavasz, ideje arra is gondolni, hogyan áll majd rajtad az új tavaszi kosztümöd!

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Előkészítés: 10 perc, főzési idő: 15 perc.

HOZZÁVALÓK:

  • 2 csésze karfiol
  • 1 ek. extra szűz olívaolaj
  • 1 ek. vágott mogyoróhagyma
  • ½ csésze zöldséglé vagy húsleves
  • 2 ek. tejszín
  • 2 ek. petrezselyem zöldje
  • ½ csésze reszelt parmezán

ELKÉSZÍTÉS:

1. Konyhai robotgépben daráld le a karfiol rózsáit rizsszem nagyságúra.

2. Egy serpenyőben, közepes lángon, olívaolajon párold puhára a mogyoróhagymát.

3. Szórd bele a karfiolszemcséket, és kavargatva párold össze.

4. Öntsd bele a zöldséglevet (vagy húsleves levét, esetleg csont főzőlevét), és főzd 10 percig, vagy míg meg nem puhul.

Eközben a címlapon

5. Keverd bele a tejszínt, a vágott petrezselyemzöldet és a reszelt parmezánt.

6. Sózd meg. Ízlés szerint tehetsz hozzá frissen őrölt fekete borsot is.