FITTFAZÉK

Felejtsd el a sonkás pizzát! Ilyen finomat még nem ettél

Ronda az idő? Ké­szíts egy extra kü­lön­le­ges va­cso­rát, hívd meg a ba­rá­ta­i­dat, és tölt­se­tek el egy remek estét! A for­gó­szél-pite min­den­kit le­vesz majd a lá­bá­ról.

Dobd fel a ködös, hideg, reménytelen napot ezzel a remek lakomával. Már az elkészítése is élmény! Hát még az íze. Míg bemelegszik a sütő, elő is készítheted. Fél óra múlva már élvezhetitek is, kis vörösborral locsolgatva a finom falatokat.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

HOZZÁVALÓK:

  • 5 pite tésztalap (lehet mirelit)
  • 3 óriás szelet fehér sonka (a szeletek félbevágva, majd átlósan ismét felezve)
  • 3 nagy mozzarella gömb (6-6 szeletre vágva, picit megsózva, majd a szeletek ismét elfelezve)
  • 15 szem koktél paradicsom, félbe vágva
  • oreganó
  • bors
  • víz
  • 2 tojás sárgája
  • 2-3 ek. darálatlan mák

ELKÉSZÍTÉS:

1. Melegítsd elő a sütőt 190 Celsius-fokra. Sütőpapírral bélelj ki egy tepsit, és vékonyan olajozd meg.

2. A munkaasztalra fektess le egy vékonyra nyújtott pitetésztát.

3. Fektess rá két szelet sonkát, öt szelet mozzarella sajtot, öt szem félbevágott koktélparadicsomot úgy, ahogy a filmen látod.

4. Szórd meg oreganóval, borssal, a szélét kend meg egy kis vízzel.

5. Hajtogasd fel a széleit, alakíts belőle hosszú hurkát, majd tekerd csigaformába.

Eközben a címlapon

6. A maradék négy lapot is töltsd meg, és tekerd a csiga köré.

7. Kend meg tojás sárgájával a tetejét, és szórd meg bőven mákkal.

8. Süsd 190 Celsius-fokon 30 percig.

9. Még forrón vágd szeletekre.