FITTFAZÉK

Ezt imád­ják a férfiak: A bang-bang panír min­dent visz!

Fe­­lejtsd el a hiz­­laló pa­­nírt, ké­­szítsd el a rán­­tott húst fö­­lös­­le­­ges szén­­hid­­rá­­tok nél­­kül! Ne­hogy azt hidd, hogy így már nem jön be a pa­sid­nak a főz­töd! Fan­tasz­ti­ku­san finom, pi­kán­san chi­lis csir­ke­fa­lat­ká­kat mu­ta­tunk.

Ne hagyd, hogy a panír tönkre vágja a diétádat! Két dolgot tehetsz: 1. Lemondasz a rántott húsról a fehér liszt és a morzsa magas szénhidráttartalma miatt. 2. Kipróbálod ezt az isteni kímélő receptet, a szénhidrátban rendkívül szegény bang-bang panírral. Mi mindenesetre ez utóbbit javasoljuk, mivel isteni finom ez az egzotikus ízvilágú recept.

Bang-Bang csirkefalatok

Fotó: Pinterest
Hozzávalók:

  • 1/2 kg csirkemell apróra vágva
  • 1/2 csésze extraszűz olivaolaj
  • 2 dl dl tejföl
  • 10 dkg nyers, sótlan mandula
  • 4-5 ek kókuszliszt
  • 1 nagy tojás
  • só, bors ízlés szerint

A szószhoz:

EZEKET OLVASTAD MÁR?
  • 1/4 csésze görög joghurt
  • 2 ek light chili szósz
  • 2 tk csípős chili szósz
  • ízlés szerint édesítő, pl. stevia vagy pár csepp Lovely Sweet

Így készítsd:

1. A szószhoz a hozzávalókat keverd össze egy tálban és rakd félre a hűtőbe.

2. A mandulát aprítógépben morzslékosítsd, úgy, hogy durván szemcsés legyen.

3. Habverővel keverd össze az tejfölt, a kókuszlisztet,  és a tojást, ízesítsd sóval és borssal.

4. Mártogasd bele a csirkeszeleteket, majd forgasd meg a mandulában. Akár meg is ismételheted a műveletet, úgy testesebb, roppanósabb lesz a panír.

Eközben a címlapon

5. Forró olajban süsd ki a falatkákat. 

Fotó: Pinterest

Sütés után azonnal tálalható a szósszal! Imádni fogod, mennyei az íze!

Ez a cikk nem kommentelhető.