Létrehozva: 2016.01.22.

Elképesztő! A szódabikarbóna megmenti az életed!

Azokat, akiknek a szervezetében kevés a bikarbonát, 24 százalékkal jobban fenyegeti az idõ elõtti halál kockázata - ez derül ki egy új, amerikai kutatásból. És hogy miben van sok bikarbonát? Hát a szódabikarbónában!

Rengeteget hallottunk már a szervezet elsavasodásáról, illetve a savasodás ellenében ható lúgosító étrend fontosságáról. A szervezet káros folyamatai - így az öregedés és a rákos betegségek kialakulása - ugyanis savas közegben sokkal gyorsabban játszódnak le. Aki tehát hosszan és egészségesen szeretne élni, arra kell törekednie, hogy folyamatosan tegyen teste elsavasodása ellen. Fontos például, hogy minél kevesebb cukrot együnk!

De a tudósok még egy kulcsfontosságú szereplőt találtak ebben a folyamatban. Ez pedig nem más, mint a szódabikarbóna!

Sőt, a Utah-i Egyetem kutatása egyenesen arra a következtetésre jutott, hogy a bikarbonát-szint növelése akár az életünket is megmentheti. Az általában véve egészséges időseket sokkal jobban fenyegeti az idő előtti halál, ha a vérük bikarbonát-szintje alacsony. A magas bikarbonát-szinttel rendelkezők viszont tovább élnek!

Ha a szervezet PH-értéke egészséges tartományban van, a sejtek és a szervek tökéletesen tudnak működni. Azoknak a betegeknek, akiknek súlyos sav-bázis eltolódásuk van, nagyon alacsonyak a túlélési esélyeik.

De már a normál mértéktől való apró eltérés is befolyásolhatja az életkilátásokat.

 

A kutatás során 2287 idős (70-79 év közötti) páciens adatait elemezték - ők egyébként alapvetően egészségesek voltak. Az adatgyűjtés még 1997-ben indult, és 2014 februárjáig tartott. A páciensek egészségi állapotát átlagosan 10,3 évig követték.

Kiderült, hogy a magasabb bikarbonátszinttel rendelkező időseket a követési idő teljes hossza alatt kevésbé fenyegette az elhalálozás veszélye!

Az alacsony bikarbonátszinttel rendelkezőknek viszont nagyobb esélyük volt az idő előtti halálozásra!

A vér bikarbonátszintjét a laborvizsgálatokon általában mérik – így ez az adat segíthet az idő előtti halál kockázatának feltérképezésében. A kutatók szerint egyébként a

legjobb azoknak az ételeknek a fogyasztását fokozni, amelyek növelik a szervezet bikarbonát-termelését, a szódabikarbóna mellett ilyenek például a zöldségek és a gyümölcsök.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Oroszország hadat üzent a NATO-nak a lengyelországi atomfegyver telepítési terve miatt

origo.hu

Döbbenet a Lidlben, fegyveres rendőrök rohantak ki a helyszínre

borsonline.hu

Elérkezett a pillanat, amire mindenki várt: óriási örömhírt jelentett be Krausz Gábor és Mikes Anna – fotó!

vg.hu

Súlyos figyelmeztetés érkezett: összeomolhat az elektromos autók ellátási lánca

ripost.hu

„Isten veled” - súlyos döntést hozott a Házasság első látásra szerelmespárja

magyarnemzet.hu

Ritkán látható dühkitörés borzolta a kedélyeket a sznúker-vb-n + videó

origo.hu

Ördög Nóra hatalmas bejelentést tett - kép

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

MEDICINA

Így készíti ki a szervezetünket az óraátállítás

MEDICINA

Csodálatos gyógyereje van a pitypangnak, mutatjuk, hogyan készítsd el

MEDICINA

4+1 ok, amiért a fokhagyma a legjobb barátod

MEDICINA

Itt az idő, most készíts gyógyító fenyőrügy szirupot

MEDICINA

„Óriási következményei vannak” - figyelmezteti az orvos a zuhany alatt pisilőket

MEDICINA

Vajon tényleg leszámol a Jerikó rózsa és a mandulagomba a rákkal?

MEDICINA

Kiderült, hogy hány percig szabad zuhanyozni ahhoz, hogy sokáig egészséges maradhass

MEDICINA

Óriási hiba: ezért ne forrald fel soha újra a vizet