kulcsár edina
Ebbõl a csábító epres finomságból annyiszor ehetsz, ahányszor csak akarsz! Se cukor, se liszt nincs benne! Igazi paleo desszert! Egészséges süti Knap Daniella cukormentes csodacukrásztól!
Kevés helyen kapható igazán jó cukormentes sütemény, hát még paleo! Így aki különösen vigyáz az egészségére, nem mindig jut hozzá. Ha ezt a receptet követed, nem lesz többé ilyen gondod, elkészíted magad! Knap Daniella cukormentes csodacukrász a garancia arra, hogy ez a recept tökéletes!
Egészséges Epres Krémes
(9 nagyobb szelethez)
Tészta:
4 tojás
80g mandulaliszt
1tk (kb 3,5g) tápióka keményítő (pl. Update)
35g édesítőszer (pl. Update1 Zero Calories)
1mk szódabikarbóna
Krém:
5 tojás
1/2 l víz
50g natúr kókuszkrém
1db vaníliarúd beljese vagy 1mk bourbone vanília őrlemény
40g tápióka keményítő (pl. Update)
20g étkezési zselatin (cukrozatlan)
75g édesítő (pl. Update1 Zero Calories)
20 dkg friss eper, szeletelve
Így díszítsd:
édesítőszerrel habbá felvert natúr kókuszkrém
néhány szem friss eper
pirított mandulaszeletek
Így készítsd:
A piskótához válaszd szét a tojásokat, a fehérjéből verj habot, és ha a hab már elég kemény, add hozzá az édesítőt.
A mandulalisztet, a tápióka keményítőt és a szódabikarbónát keverd össze egy tálban.
A felvert habba egyesével forgasd bele a tojások sárgáját, majd szita segítségével részletekben szitáld hozzá a lisztes keveréket is - ezt csak kézihabverővel végezd, nehogy összetörjön a hab.
A bekevert tésztát öntsd tapadásmentes sütőformába.170 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sül.
A kész sütialapot hagyd egy kicsit hűlni, majd óvatosan vedd ki a formából, de egyből tedd is vissza.
Ezután borítsd be friss eperszeletekkel a piskóta tetejét, erre kerül majd a krém.
A krémhez válaszd ketté a tojásokat, a sárgáját verd fehéredésig az édesítővel. Keverd bele csomómentesen a keményítőt, majd hozzá a vaníliát, a zselatint, valamint a kókuszkrémmel elkevert langyos vizet.
Ezt a keveréket főzd fel, folyamatos kevergetés mellett szépen besűrűsödik. Felforralni nem szabad!
A fehérjéből verj kemény habot, keverd hozzá a forró vaníliás krémhez. A krémet hagyd kicsit hűlni, majd simítsd rá az eperrel megrakott piskótára. Egy éjszakára tedd hűtőbe.
Másnap szeletelheted. Felvert kókuszhabbal, friss eperrel, mandulaszeletekkel díszítsd! Csuda finom!