Létrehozva: 2015.05.09.

A legegyszerűbb eperhab, tuti desszert 10 perc alatt

Fogadjunk, hogy a te nagymamád is készített eperhabot, amikor nála voltál! Idézzük fel a feledhetetlen ízeket együtt! Gyors, könnyû és nagyon finom!

Szerző Bér István

Hozzávalók:

  • 30 dkg friss eper
  • 4 tojás fehérje
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 1 tk. porcukor
  • Így készítsd:

    1. Most meg és jól csöpögtesd le az epret. A felét tartsd meg, a többit egy botmixer segítségével pépesítsd.

    2. A megmaradt epret vágd fel és porciózd poharakba.

    3. Válaszd ketté a tojásokat, most csak a fehérjére lesz szükséged. 

    4. Egy öblös tálban verj kemény habot a tojásfehérjéből. Amikor már elég masszív a hab, add hozzá a porcukrot és még egy kicsit folytasd a habverést. 

    5. Keverd bele a habba a pürésített epret illetve a citromhéjat, és már kanalazhatod is az eper tetejére a poharakba. Egy szem eptret is tehetsz a tetejére, így igazán guszta!

    Imádsz mindent, ami epres-habos? Van még ötletünk!

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek