Létrehozva: 2018.01.23.

Újabb fotók: Simicskáék lenyelik az LMP-t. A csúcstalálkozó rejtett részletei: Kik voltak ott?

Késõ éjszaka, néptelen rakpart, dunai hajó, konspiratív körülmények. A csúcstalálkozó szereplõi a végén egyenként távoztak a gondosan titkolt helyszínrõl, hogy a járókelõk még véletlenül se kapcsolhassák össze õket. Simicska a legfontosabb bizalmi embereit küldte a találkozóra, teljes felhatalmazással.Az LMP máris felsorakozott a Jobbik mellé?

Amint azt a Ripost elsőként megírta valóságos sokként érte az LMP tagságát, hogy a milliárdos utasítására a párt társelnöke Hadházy Ákos a napokban már a Simicska-klán csúcsvezetőivel egyeztetett. A találkozóra konspiratív körülmények között egy dunai hajón került sor, pénteken késő este, a Szent István Park közelében.

Ott volt tehát az LMP első embere, a társelnök Hadházy, de meghívták a Simicsáék által már korábban bedarált Jobbik elnökét, Vona Gábort is. Értesülésünk szerint az elsődleges téma az LMP finanszírozása, anyagi támogatása volt, de szóba került az is, hogy a Simicska-média hogyan dolgozza majd meg a közvéleményt a párt érdekében.

A Simicska-klán részéről két főtárgyalót küldtek az LMP szövetség nyélbeütésére, a közelmúltban a Magyar Nemzet nyakára ültetett Schlecht Csabát és Faragó Csabát a milliárdos másik régi bizalmi emberét, az ÁPV ZRT. és az MVM korábbi vezetőjét. Õk a titkos tárgyalásokon azt részletezték, hogy

az LMP támogatására és irányítására a Jobbik szisztémához hasonlóan, tehát lényegében kézi vezérléssel kerülhet csak sor.

 

Információink szerint az LMP tagságát  mélyen megdöbbentette a teljes irányváltásra utaló fejlemény.

Mint ismeretes elsőként az Origo hozta nyilvánosságra, hogy Hadházy, a párt társelnöke már hosszú ideje egyeztet Simicska Lajossal és fiával. Nem sokkal később az információt Facebook oldalán kénytelen-kelletlen maga Hadházy is elismerte.

Az LMP-ben korábban alig néhányan tudhattak csak arról, hogy Hadházy a Simicska-klán összekötője, aki a Jobbikkal való lehető legszorosabb pártszövetséget készíti elő. Az új fejlemények a tagság döntő része számára egyértelműen azt jelentik, hogy az LMP feladja önállóságát és a Jobbikhoz hasonlóan a milliárdos kézi vezérléssel irányított politikai alakulata lesz. Ezért hívták meg  a találkozóra Vona Gábort is, aki saját tapasztalatai alapján részletezte miképpen működik a Simicska-féle pártirányítás.

 

„ Csicskapárt lettünk mi is! – mondhatják  most elkeseredetten most azok, akik még megvannak az LMP alapítói közül. A párt korábban gyakran élesen bírálta Simicska politikai és gazdasági tevékenységét, módszereit, ráadásul eddig alapértéknek tekintették a függetlenséget.

Az önállóság feladása legjobban azoknak fáj , aki éveken át következetesen kitartottak az LMP eredeti irányvonala mellett. Most mindenki csak találgat, hogy vajon Simicska „miért és mennyiért” vette meg a pártot.

Széles körben terjed a vélemény, Hadházy Ákost korábban Simicskáék küldték a pártba, hogy előkészítsen egy ilyesfajta hatalomátvételt. Sokan politikai puccsnak minősítik a történteket és puccsistának tartják Hadházy Ákost.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Közel 10 évig épült a világ egyik legnagyobb vallási épülete

origo.hu

Tört-zúzott a magából teljesen kifordult Britney Spears

borsonline.hu

„A szívem szakad meg érte" – Két hónapja él az utcán a 13 éves Norbi, most összefogott érte Esztergom

mandiner.hu

Medgyessy megfejtette, s leszögezte: ekkor fog megbukni Orbán Viktor (VIDEÓ)

hirtv.hu

Nyilvánosan beismerte Karácsony, hogy meg sem mozdulhat Gyurcsányék nélkül + videó

origo.hu

Cserpes Laura bikiniben búcsúzott az Ázsia Expressztől

astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. április 28.: a Halak szerelmes, a Mérleg jókedvű

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

BOZÓT

Óráink vannak hátra, újra visszatérnek a fagyos reggelek

BOZÓT

Hatalmas a dugó Budapest határában, 10 kilométeres a kocsisor

POLITIK

6 milliár dollár értékű USA fegyver máris indul Ukrajnába

POLITIK

Erdogan bírálta az amerikai egyetemi tüntetőkkel történteket

POLITIK

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: Ezért erősítjük a honvédséget

POLITIK

CPAC- Hungary: Létrejött a nemzeti erők nemzetközi összefogása

POLITIK

Hatmilliárd dollár értékű új fegyver érkezik most Ukrajnába

POLITIK

Ezt a védelmi szövetséget Ausztria hívta életre