Létrehozva: 2024.03.24.

Kívül ropogós, belül szaftos és omlós: a tökéletes sült csirke 3 titka

Fejedelmi lakoma a hétvégére az egészben sült csirke, ami akkor az igazi, ha nem szárad ki. Mutatjuk, mitől lesz olyan, amilyennek lennie kell!

Akár vendégek jönnek, akár csak a családnak szeretnél egy finom ebédet készíteni, az egészben sült csirke jó választás, hiszen mindenki szereti, és rengetegféle köret, mártás és saláta illik hozzá. Elkészíteni azonban nem is olyan egyszerű, mint amilyennek elsőre látszik, hiszen a csirkehús alapvetően nem túl zsíros, így könnyen kiszáradhat sütés közben. Mutatunk három tippet, amikkel tökéletes lesz a sült csirke!

Homemade,Lemon,And,Herb,Rotisserie,Chicken,On,A,Plate,On
A sült csirke akkor tökéletes, ha ropogós a bőre, belül pedig szaftos. Fotó: Liudmyla Chuhunova /  Shutterstock

1. Fürdesd meg sütés előtt

A jó sült hús titka az előkészület, a pác segít, hogy megpuhuljanak, fellazuljanak a rostok, és az ízvilág is gazdagabb lesz. A csirkét előző nap tedd sós fürdőbe, vagyis egy liter vízben oldj fel 30 gramm sót, és tedd bele a csirkét úgy, hogy ellepje. Hagyd is benne legalább öt órán keresztül. A só hatására lezárulnak a pórusok, több nedvesség marad a húsban sütés közben.

2. Használj hőmérőt

Van, aki szerint nevetséges a hűs maghőmérsékletét mérni sütés közben, pedig a séfek is ezt szokták tenni, és nem véletlen, hiszen ránézésre nem mindig lehet megállapítani, hogy megsült-e már a hús. Ezért a legtöbben túlsütik a csirkét, és emiatt száraz lesz. A maghőmérőt szúrd a csirke legvastagabb részébe, és figyeld sütés közben a kijelzőt; ha 75 Celsius fokos a csirkehús, akkor már tökéletesre sült, ki is lehet venni.

3. Ne vedd le a bőrt

Sokan nem szeretik a sült csirke bőrét, de ha enélkül sütöd, ki fog száradni, hiszen a bőr is segít a rostok között tartani a nedvességet. Ha nem szeretitek a bőrét, sütés után szabadítsd meg tőle a csirkét.

 

origo.hu

A gigamellű golfszépség a rajongói szeme láttára kezdett öltözködni

ripost.hu

Kigyulladt egy épület Budapest XI. kerületében, a tűzoltók két vízsugárral próbálták megfékezni a lángokat

borsonline.hu

Nem takargathatja tovább Mikes Anna - Krausz Gábor odáig lesz a gyönyörtől

mindmegette.hu

Ezt a fűszert keverd a fasírtba és olyan finom lesz, mint még soha

hirtv.hu

Ezt mondta a merénylő Robert Ficónak, mielőtt meghíúzta a ravaszt + videó

ripost.hu

Tragédia érte Tóth Gabi szerelmét, Papp Máté Bencét

astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. május 16.: a Vízöntő elemében van, a Rák menjen a saját feje után

ripost.hu

Nagy öröm Dárdainak ez a válogatott meghívó: poplegenda kürtölte világgá a hírt

ripost.hu

Átveszik az irányítást az égiek, 3 csillagjegy élete fenekestül felfordul!

ripost.hu

Kőkemény teszt: csak a magas IQ-val rendelkezők képesek megoldani ezt

ripost.hu

Itt a vége, III. Károly váratlan lépésre szánta el magát

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

FAZÉK

Soha többet ne dobd el a tejes dobozt, hihetetlen, mire használhatod

FAZÉK

Isteni finomság: Így készül a házi bodzaviráglekvár

FAZÉK

Ez hihetetlen, ettől az egyszerű trükktől lesz tökéletesen omlós az oldalas

FAZÉK

Ezt rontja el mindenki, amikor rakott krumplit készít, te ne tedd!

FAZÉK

Tényleg meg kell pucolni a spárgát? Most kiderül

FAZÉK

Slágergyanús cukkinirecept: tarol a scarpaccia

FAZÉK

Te is szereted a bodzát? Mutatjuk, hogyan lesz torta, fánk belőle! Akár még ki is ránthatod

FAZÉK

Zseniális trükk kotyogós kávéfőzőhöz: új dimenzióját élvezheted így a kávézásnak