LELKIZŐ

Szörnyű tragédiát követően ismerte meg élete szerelmét Sas József

Sas József egy országot szórakoztatott évtizedeken keresztül a humorával, jóllehet, nem mindig volt oka az örömre. A Jászai Mari-díjas színész élete nem indult ugyanis egyszerűen. Sorozatunkban bemutatjuk a nemzet komédiása életének legfontosabb állomásait.
  • Szerző: e.j.

Sorozatunk első részében bemutattuk Sas József hányattatott gyermekkorát a második világháború alatt. Ugyan a háború után könnyebb évek jöttek számára, egészen fiatalon óriási veszteséggel kellett megbirkóznia: első felesége egészen korán hunyt el, egy csecsemőt hagyva maga után.

Fotó: TV2

A fiatal színészt összetörte a gyász, Budapestre költözött az apró kisbabával, Tamással, és hogy dolgozni tudjon, bébiszittert keresett a gyermekének. Ezt a kevéssé ismert történetet Nyertes Zsuzsa osztotta meg nemrégiben.

„Az még a titka, nem tudom, hogy a közönség tudja-e Józsiról, hogy nagyon fiatalon veszítette el az első feleségét. Akkor egyedül maradt a fiával, Sas Tamással. Egy csecsemővel jött fel Budapestre, és Zsuzsa asszonyt gyakorlatilag úgy ismerte meg, hogy a csecsemőjének keresett egy dajkát. Beleszeretett, és később megszületett a közös lányuk, Sas Ági. Amikor ilyen szörnyűség történik, hogy megszületik a gyermekem és meghal a feleségem, és ott maradunk együtt, olyan erőt ad egy embernek! Hiszen, amibe nem halunk meg, az megerősít bennünket. Ez pedig szerintem végigkísérte az egész pályafutását. Sas József igazi maximalista, mindent kihozott magából a sikerért!” – mondta el néhány nappal Sas József halála előtt Nyertes Zsuzsa a Mokkában.

Zsuzsa asszony és a színész végül 1977-ben összeházasodtak, és 44 évet éltek le tökéletes boldogságban és szeretetben. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, amilyen szeretettel nyilatkozott a feleségéről az élete utolsó időszakában is.

„A feleségem hihetetlen! Elképesztő, hogy mi mindenre képes! Most látom, tudom és érzem, milyen szerencsém volt nekem, hogy vele jöttem össze... Komjáti Zsuzsával...” – mondta el 2019 decemberében a TV2-nek a színész.

És ezeket olvastad már?