FAZÉK

Ez a leg­na­gyobb hiba, amit a rizs fő­zése köz­ben el­kö­vet­nek a há­zi­asszo­nyok

Szinte min­denki csi­nálja, de ez nem azt je­lenti, hogy he­lyes: egé­szen más lesz a rizs ál­laga, ha ki­ha­gyod ezt az egy moz­du­la­tot a fő­zés­ből. Mu­tat­juk a trük­köt...

Amilyen könnyűnek tűnik a rizsfőzés, annyira könnyű elrontani is: a háziasszonyok sokszor a hajukat tépik, hogy kemény marad, vagy épp ellenkezőleg, összeáll ragacsos masszává. Sokan felemelgetik a fedőt, és ránéznek főzés közben, hogy áll a rizs – és kiderült, hogy ez a legnagyobb hiba, amit egy háziasszony elkövethet.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A tökéletes rizs titka ugyanis, hogy békén kell hagyni, a főzés elejétől egészen a végéig: semmi kukucskálás, kevergetés, sózás. Magyarán: a fedő maradjon a helyén végig. És miért? Nos, a gőz miatt: a jó rizs titka ugyanis az, hogy menyire tudja átjárni a szemeket a gőz. Ha lejár a főzési idő, akkor már szabad benézni a fedő alá, hogy megfelelő-e az állaga;  de addig tilos.