Létrehozva: 2016.01.21.

Íme, a nevek! Világsztár a teniszezők 15-ös feketelistáján

Kiderült, kiket gyanúsítanak bundázással a teniszezõk krémjébõl. Egykori világelsõ, Wimbledon- és US Open-gyõztes közönségkedvenc a legnagyobb név.

Kiderült, hogy a napokban kirobbantott teniszbotrányban mely játékosokat hozza összefüggésbe a BuzzFeed és a BBC a fogadási csalásokkal - jelentette a 20Minuten.ch. Mint ismert, 15 neves sportoló akadt fönn az évek óta nyomozó újságírók rostáján. A neveket eddig elhallgatták, de most "mellékúton" nyilvánosságra kerültek!

Bizonyítékok hiányában illik erős fenntartásokkal kezelni a kutatás eredményeit. A sportágat megrázó botrányt kirobbantó újságírók nyilván nem véletlenül nem hozták nyilvánosságra az érintettek neveit. A Show Legend oldal szemfüles bloggere viszont megtette! Összevetette a meccseredményeket és a bundabalhé híreiből összekapirgált ténymorzsákat.

Az így kiszivárgott feketelistán, a 15 gyanús játékos nevei között találjuk egy Grand Slam-győztesét is. Illetve 8 olyan teniszezőét, akik most is a főtáblán indultak az ausztrál nyílt nemzetközi bajnokságon.

Hewitt is gyanús

A legnagyobb név nem az egyik olasz újságban meggyanúsított szerb világelsőé, Novak Djokovicsé, hanem az ausztrál közönség kedvencéé, Lleyton Hewitté.

A korábbi világelső, Wimbledon- és US Open-győztes sztár éppen visszavonulóban van. Párosban még versenyben van, de egyesben kikapott David Ferrertől az ausztrál nyílt teniszbajnokság 2. körében. A világranglistán már csak 308., így szabadkártyával indult 34 éves sztár búcsút is mondott a hazai szurkolóknak. Az 1998 óta tartó profi karrierje során csaknem 21 millió dollárt ütögetett össze.

 

(Folytatás a következő oldalon!)


Létezik, hogy mégis megérte neki, hogy csaljon? Ez talán sohasem derül ki.

Mint ahogy a lista többi szereplője esetében sem. Õk "gyanússági sorrendben": Igor Andrejev (orosz), Lukas Lacko (szlovák), Ivan Dodig (horvát), Andrej Golubjov (kazah), Juan Ignacio Chela (argentin), Jan Hájek (cseh), Albert Montanés (spanyol), Daniel Gimeno-Traver (spanyol), Janko Tipszarevics (szerb), Alex Bogomolov (orosz-amerikai), Matthew Ebden (ausztrál), Denisz Isztomin (üzbég), Tejmuraz Gabasvili (orosz), Michael Russell (amerikai).

A sportdw.com kiemeli: Hewitt 15 gyanús meccset játszott, ezek közül 13-at esélyesként elvesztett.  A portál ebből 8 mérkőzést részletesen is elemzett, és mindnél arra a következtetésre jutottak, hogy nincs bizonyíték a csalásra. Sokkal inkább más okai lehettek a nagy esélyes vereségének - például 4 esetben az, hogy hosszú sérülés után, a kihagyás miatt formán kívül játszott Hewitt.

Mint azt a %RIPOST% már megírta, a BuzzFeed és a BBC újságírói meccsek tízezreinek az eredményeit vetették össze az online fogadóirodák adataival. Figyelembe vették az előzetes esélyeket, a mérkőzések és a nyereményszorzók alakulását, a világszerte megtett téteket a játék alatt, és persze a végeredményeket. Így jutottak el azokhoz, akik az utóbbi években feltűnően sokszor szerepeltek (le) bundagyanús meccseken.

Vagyis a játék manipulálására, a fogadási célú csalásra nincs bizonyíték, csak indíték - naná, hogy a pénz! - és gyanú. A botrányt tálaló médiumok ezért óvakodtak is konkrét nevekkel előállni.

A matematikai, algoritmusra alapuló módszerek komolyságát, illetve a következtetéseiket sokan vonják kétségbe. Elvégre a sportban mindig benne van a pakliban, hogy a gyengébb legyőzi az erősebbet, a nyerésre álló összezuhan, a diadal előtt álló megsérül. Csak az a kérdés, hogy erre mikor segítettek rá a fogadási maffia anyagilag csábító ajánlatai.

origo.hu

Megszólalt a verőcei hajóbalesetben meghalt lány édesanyja

ripost.hu

Megsúgták az égiek: Ez a 4 csillagjegy törődik a legtöbbet a szerelmével

borsonline.hu

Óriási botrány a Next Top Model Hungaryben – Tomán Szabina páros lábbal szállt bele a műsor sztárjába: „Tényleg jól játszod a szereped…”

vg.hu

Azahriah a Puskásban: három nap múlva koncert, de valamiért tömegével adja el a jegyeket a közönség

metropol.hu

4 jel, hogy a szerelmed nem viszonozza az érzéseidet

magyarnemzet.hu

Szívszorító részletek derültek ki a verőcei hajóbalesetben eltűnt 19 éves srácról

ripost.hu

Rettentően nehéz IQ-teszt, ami a személyiségedre is magyarázatot ad

mindmegette.hu

Egy filléres szuperzöldség, amit akár az erkélyen is termeszthetsz

ripost.hu

Kulcsár Edina: Én nem vagyok ilyen...

ripost.hu

Szoboszlai szomorú bejelentést tett, rajongók ezrei zokognak most

ripost.hu

Katalin hercegné végre személyesen adott hírt magáról

ripost.hu

"Harry és Meghan soha nem házasodtak volna össze, ha Diana hercegnő még élne"

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

TÜZELŐÁLLÁS

Megviselik az események, Szoboszlai eltűnt az emberek elől

TÜZELŐÁLLÁS

"Egyetlen komoly ellenfél" - születésnapi ajándék lenne az olimpia a legendás kapitánynak

TÜZELŐÁLLÁS

Dárdai Pált az önvédelem vezérelte, jól tette, hogy faképnél hagyott mindenkit

TÜZELŐÁLLÁS

„Pál for President!” – Dárdai Pálból elnököt csinálnának a Hertha szurkolói

TÜZELŐÁLLÁS

Kitálalt Szoboszlairól a kapitány; nagy öröm Dárdainak a meghívó

TÜZELŐÁLLÁS

„Jó döntést szeretnénk hozni" - BL-győztes sztáredző a Fradi kiszemeltje

TÜZELŐÁLLÁS

Nincs megállás, újabb változások következnek a Fradinál