Létrehozva: 2015.10.31.

Jól jegyezd meg, Storck! A 30 éves álmunkkal játszol!

Rekop György (humorista, TrollFoci) írása a ripost.hu-nak. Bloggerünk ezúttal Bernd Storck szövetségi kapitány ténykedésérõl mondja el határozott véleményét.

Nem tudom, minek nevezzem azt a folyamatot, ami a selejtező-sorozat alatt végbement a magyar labdarúgás háza táján. Mindenesetre inkább emlékeztet egy görög tragikomédiára, ahol a főhős eposzi magasságokból, saját elméjének a börtönébe zuhan, ahol mindenki ellenség, mindenki gyanús.

Itt tart most Storck kapitány. Az első sajtótájékoztatóján megkérdeztem tőle, hogy tudja-e, mit vállal… Majd pajkos mosollyal, és kellő arroganciával azt felelte, hogy nem. Szerinted miért kérdeztem? Trollkodásból, mert mi vagyunk a Trollfoci? Nem! Azért, mert láttam rajtad, hogy fingod sincs, mibe keveredtél, és mosolyogva dugod a fejed a guillotine alá.

Szerinted vicc volt a románok elleni vörös szőnyeges duma? Jót röhögtél rajta, milyen viccesek ezek a magyar szurkolók, mi? Eddig úgy voltunk veled, hogy nem sok vizet zavarsz. A századik beugró, a ló helyetti szamár alternatíva vagy, amihez mi, magyarok már hozzászoktunk. Aki hozzátenni nem tud a dolgokhoz, de legalább el sem vesz belőle.

Eddig a pillanatig. Mégis mi a retek játszódik le a fejedben, hogy 4 héttel a pótselejtező előtt kirúgsz mindenkit, idehozod a sleppedet, és behívod a fél felcsúti akadémiát???

Szerintem a következő történt. Storckot idehozta Pali, hogy szorgoskodjon a kis kezei alatt. Majd amikor a Hertha visszarendelte, első tisztből - mondván, hogy német vagy, Pali hozott - kapitánnyá lépett elő. Elhitte, hogy DéPé úgy belökte a szekeret, hogy majd azzal a lendülettel 30 év után kikormányozza az országot egy világversenyre.

Ezzel nem is lett volna baj, mert a végeredményt tekintve pont leszartuk volna, hogy Storckkal, vagy Dárdaival jutunk ki. (De ha lehet, akkor Dárdaival.) A baj azzal volt, hogy nem vette észre, Dárdai nem betolta a szekerünket, hanem keservesen húzta, és mikor kifogták a kocsi elől, ő már hátulról nem tudta tolni, mert ahhoz kibaszottul kevés.

Ezzel nem a szakmai tudását akarom bántani, mert biztos vagyok benne, hogy jó szakember - láttuk, mit csinált Mervóékkal -, de egy szövetségi kapitánynak más kompetenciákkal is rendelkeznie kell, ami benne nincs meg. De ezen nem kell megsértődnie, mert egyik elődje sem volt tökéletes, sőt!

Ha már itt tartunk, még mielőtt el nem felejtem! Egervári Sanyi bácsinak meg szerintem okosan kéne osztania az észt. A TrollFociTv-be nem tetszik bejönni vendégnek, mert három-null meg nyócegy lesz a téma vissza tetszett vonulni a média elől, de ha mást kell fospermettel locsolni, akkor belefér egy kis „gyurcsányoskodás”… Na, bravó! Pintér? Esetleg volt valami a tolódással?

Visszatérve az aktuális kapitányhoz. Persze megértem én, hogy ha süllyed a hajó, akkor inkább a saját zenekarom húzza, de vajon egy német szakember miért nem képes racionális döntéseket hozni, ahelyett, hogy tisztogatásba kezd, és érzelmi alapon dönt emberekről…

Persze, ha kijutunk, akkor tárgytalan. Lófaszt! Mert ha így jutunk ki véletlenül, akkor ahhoz Storcknak semmi köze nem lesz. Bármi történjen, Storck neve örökké élni fog a köztudatban, vagy így, vagy úgy, mint aki elbaszta az elmúlt 30 év legnagyobb lehetőségét.

origo.hu

Putyin váratlan bejelentést tesz

ripost.hu

Vadon Jani után újabb ember távozik Balázséktól? "Finoman, csendben eltüntették Julit?"

borsonline.hu

Minden rajongó őt támogatja: Tóth Vera elhagyta az otthonát

ripost.hu

Áll a forgalom Budapest agglomerációjában - kiérkeztek a hatóságok

vg.hu

Választás 2024: megszületett a döntés, ki Budapest új főpolgármestere – bejelentették a végeredményt

ripost.hu

Két tudós tálalt ki az idegenekről: kiderült, hol rejtőzködnek - közelebb, mint gondoltuk!

mindmegette.hu

Rangsorolták a magyar cukrászdákat, ki nem találnád, melyik végzett az élen

ripost.hu

Tegyél a mézbe szódabikarbonát hihetetlen mi lesz belőle

ripost.hu

Csókolózós képpel tudatta az örömhírt Palvin Barbi, özönlenek a gratulációk

ripost.hu

Most jött: lezárták az autópályát Budapest felé, mindenkit leterelnek

ripost.hu

Váratlan fordulat a kutakon: ezen a napon rendesen megugrik a benzin és a gázolaj ára is

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

TÜZELŐÁLLÁS

Tragikus évforduló: „Roppant fájdalmat élek át" - megszólalt Suhajda Szilárd barátja

TÜZELŐÁLLÁS

Megviselik az események, Szoboszlai eltűnt az emberek elől

TÜZELŐÁLLÁS

Hitlernél is jobban gyűlölték, egy botrányhős a nagykövet a magyar válogatott első Eb-helyszínén

TÜZELŐÁLLÁS

Könnyes szemmel nyilatkozott, teljesen elérzékenyült a magyar válogatott játékosa

TÜZELŐÁLLÁS

Ő vár Szoboszlaiékra: Fürdőkádban bujkált a zsaruk elől a svájciak balhés fenegyereke

TÜZELŐÁLLÁS

Aggodalom az Eb-riválisnál, a kapus ellen fordultak a szurkolók