Létrehozva: 2024.03.19.

Gusztustalan támadás érte Molnár Anikót: „Ezek az emberek egy fillért sem érnek”

Meddig tűr Molnár Anikó az eldurvult beszólások, trágár megjegyzések miatt? Az ügyvéd válaszolt, jogilag mit tehet a kanapéhuszárok ellen.

Egyre inkább elszaporodtak az ordenálé, már bántó és sértő megjegyzések Molnár Anikó közösségi oldalain. Sőt, egy-egy médiaszereplése után más felületeket is találnak arra az emberek, hogy gusztustalan módon fejezzék ki a gondolataikat a személyéről, a foglalkozásáról és az életéről. 

Molnár Anikó
Molnár Anikó egyelőre nem veszítette el a türelmét az őt ért kritizálókkal szemben (Fotó: TV2)

Molnár Anikó fontolgatja: jogi úton vesz elégtételt

A szőke modellnek azóta gyűlik meg a baja igazán ezekkel az emberekkel, amióta élete húsz évnyi „küzdelem” vagy „sikertelenség” után végre pozitív ívet vett: sikeres, magabiztos és gyönyörű. Egy évvel ezelőtt indította el új vállalkozását, és erotikus tartalmaival egyre nagyobb népszerűségre tesz szert az OnlyFans-oldalán. Igen, ezzel párhuzamosan az életvitele is megváltozott, és bizony, nagyon is pozitív irányba. Anikó egyelőre tűr, na de meddig? Biztos, hogy következmények nélkül meg lehet úszni, ha valakit folyton trágár kifejezésekkel illetünk, vagy a külsejét durván kritizáljuk?

Sem időm, sem energiám, még… Ami nem azt jelenti, hogy nem fogok egyszer hivatalos úton elégtételt venni.

„Pontosan tudjuk, hogy nemcsak én, hanem minden ismert ember találkozik ezzel az embertelen jelenséggel. Megdöbbenve tapasztalom, hogy a civil életben is egyre gusztustalanabbul és gátlástalanabbul véleményezik az emberek a másikat, amihez az ég világon semmi jogunk nincsen. Én rájöttem, hogy ezek az emberek egy fillért sem érnek. Nem azért posztolom ki időnként nevükkel, arcukkal és a megjegyzésükkel őket, mert idegesítenek, ugyanis meg sem érintenek, csak szakadok a röhögéstől olvasva őket. Kivétel nélkül borzalmas életet élnek és irigyek. Ezzel pedig nem lehet mit kezdeni, de nem is akarok.”

Annak is örültek, amikor nem úgy mentek a dolgaim, amikor kevésbé volt jó az életem, most pedig, hogy sikeres vagyok, ezért támadnak.

„Engem nem kell szeretni, kedvelni, engem lehet utálni, nem érdekel. Velem nem kell barátkozni sem. A körmöm alatt a piszok többet jelent, hogy kiszedjem, mintsem velük foglalkozzam.  Simán lehet, hogy egyszer csak az egyik ilyen kommentelő kap egy bírósági idézést, ezen majd nem kell meglepődni” – mondta Anikó érdeklődésünkre.

Molnár Anikó
Mint minden közszereplő, Anikó is napi szinten vált az emberek céltáblájává (Fotó: Polyák Attila)

Mester Csaba ügyvéd: A közszereplő magánélete védelmet élvez

De hogy egy közszereplőnek mindent tűrnie kell-e, vagy van-e olyan hivatalos út, ahol elégtételt vehet az őt ért sérelmekért, a Ripostnak Mester Csaba ügyvéd árulta el: igen. Ezt végigolvasva, netán felfogva érdemes megfontolni, hogy a jövőben meddig mennek el az úgynevezett kanapéhuszárok.

A közszereplőt is megilleti a személyiségi jogainak a védelme. Amennyiben a közszereplésével kapcsolatosan fogalmaznak meg negatív értékítéletet, véleményt, kritikát – még ha azt esetlegesen egy durvább módon is teszik –, van egy fokozott tűrési kötelezettsége” – kezdte lapunknak Mester Csaba.

Ugyanakkor a magánélete védelmet élvez. Az egészen bizonyos a bírói gyakorlat tükrében, hogy a negatív vélemény, értékítélet vagy kritika sem lehet olyan, amely az emberi méltóságot sérti. Például, ha valakiről azt állítják, hogy bűncselekményt követ el, az egyértelműen az, mert a társadalom megveti a bűnelkövetőket. Vagy, ha valakit az emberi mivoltában kérdőjeleznek meg, és gusztustalan, ronda, undorító állathoz hasonlítják, kövérnek, disznónak vagy sz...rkupacnak titulálják, azok is nyilvánvaló módon az emberi méltóságot sértik.”

A lehetőségek

Mindez alkalmas lehet arra, hogy egyrészről büntetőjogilag rágalmazás, illetve becsületsértés miatt az ember egy büntető feljelentést tegyen.

„Ez egy magánvádas eljárás, amelyben nem a rendőrség nyomoz és nem az ügyészség képviseli a vádat, hanem a sértettnek – onnantól fogva, hogy a jogsértésről tudomást szerzett – 30 napon belül magának kell bíróságnál feljelentést tennie, és ő képviseli a vádat, persze ehhez jogi képviselőt igénybe vehet, ilyenkor nem jár el ügyész” – magyarázta az ügyvéd, majd hozzátette, nem ez az egyetlen út, hogy elégtételt vegyen az őt ért szóbeli bántalmazásért.

A másik lehetséges út, hogy személyiségi jogi pert indít. Adott esetben ezt meg lehet tenni annak az oldalnak az üzemeltetője ellen is, ahol az ilyen típusú kommentek megjelennek.”

Tisztázódott a bírói gyakorlatban, hogy aki biztosítja a felületet ahhoz, hogy egy közleményhez kommenteljenek, ezáltal felel a tartalmakért is.

„Egy szolgáltató felelős az ő oldalán megjelent közleményekért is, hiszen köteles lenne a jogsértő mondatokat moderálni vagy eltávolítani onnan” – mondta lapunk érdeklődésére Mester Csaba.

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Elképesztő zagyvaságokat hordtak össze – a Házasság első látásra legjobb aranyköpései

origo.hu

Ördög Nóra hivatalosan is bejelentette: Vége

mindmegette.hu

Valóban tilos füvet nyírni hétvégén? Itt az igazság!

mandiner.hu

Egyre több a kérdőjel Liverpoolban a megtaposott Szoboszlai körül

ripost.hu

Lehetetlen teszt, ha megfejted az emberek 1 százalékába tartozol

vg.hu

Már kovácsolják Paks II. reaktortartályát

origo.hu

Nagy a baj az ukránokkal Lengyelországban

mindmegette.hu

Mit főzzek hétvégén? 13 tepsis recepttel segítjük az ötletelést szombat-vasárnapra

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZTÁRDZSÚSZ

Tóth Andi kiakasztotta a rajongóit: Akkor a pénz mégis jó belőle?

SZTÁRDZSÚSZ

„Anyukámmal sem használnék egy fürdőszobát” – A Kőgazdag Fiatalok sztárjával nehéz együtt élni

SZTÁRDZSÚSZ

Janicsák Veca meglepő titkot árult el: "elvesztette az intimitását"

SZTÁRDZSÚSZ

Zokogva közölte barátnője: elhunyt a Survivor játékosa

SZTÁRDZSÚSZ

"Tervezett baba?" - Nekiestek a netezők a terhes magyar reality sztárnak

SZTÁRDZSÚSZ

Rossz hír: Kárpáti Rebeka állapota sokkal súlyosabb, mint gondoltuk

SZTÁRDZSÚSZ

Megint új autóban látták a TV2 kőgazdag sztárját