Nadrágszíjas plakátokkal fogadta Debrecen Magyar Pétert

POLITIK
Létrehozva: 2023.07.11.

Életbe lépett a hőségriadó: Így küzdenek a kánikula ellen a magyar sztárok

Mintha begyújtottak volna a kályhába: napokon át szorongatni fogja a Kárpát-medencét a hőség. Magyarországon nem lesz ritka a 37 fok sem, ami miatt óvintézkedéseket kell tenni. A hazai hírességek a saját praktikáikkal hívják fel arra a figyelmet, hogy vegye mindenki komolyan a forróságot.

Másodfokú hőségriadó lépett életbe hétfőn 0 órakor, az egész ország területére érvényes figyelmeztetés szerda éjfélig lesz érvényben - tájékoztatta a lakosságot az MTI. A közlemény kiemeli: A Nemzeti Népegészségügyi Központ és az BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság arra hívta fel a figyelmet, hogy a tartós hőség megterheli az egészséges szervezetet is, de különösen veszélyeztetettek a kisgyermekek, az idősek, valamint a szív- és érrendszeri betegséggel élők.

Forró napok nehezítik meg az életünket Fotó: Ripost

Pásztor Erzsi fagyival hűsöl

A Ripost utánajárt, hogy az elismert művészeink vajon milyen praktikákkal igyekeznek elviselhetővé tenni az életüket a hőségben? Pásztor Erzsi, Kossuth-, Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas művésznő immár 86 éves. Az ország kedvence bár kifejezetten jó kondícióban van, odafigyel az egészségére. 

Pásztor Erzsi
A művésznő ha teheti, ki sem teszi a lábát a kánikulában / Fotó: Ripost 

A nagy melegben igyekszik a lehető legkevesebbszer elhagyni menedéket nyújtó otthonát a forró napokon. Ha pedig muszáj valamit elintéznie, akkor azt megpróbálja a reggeli órákba besűríteni. 

Ha nem muszáj, nem lépek ki a lakásból. Kora reggel és éjszaka kereszthuzatot csinálok, amikor pedig kint tombol a hőség, bekapcsolom a légkondit, de arra ügyelek, hogy ne csináljak indokolatlanul hideget, hiszen az is épp úgy terheli a szervezetet, mint a forróság. Ma történetesen fodrásznál voltam, de fél hétre kértem időpontot, így már kilencre hazatértem úgy, hogy egy fagyi is belefért

- mondta lapunknak Pásztor Erzsi.

Bodrogi: Egy kis fröccs a meleg ellen

Bodrogi Gyula ellenben sokat autózik a városban, képtelen egyhelyben maradni. A színészlegenda pedig vigyázhatna magára, nemrégiben kórházba került egy betegség miatt. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész a tőle megszokott vidámsággal fogadta az érdeklődésünket, miszerint milyen praktikája van a veszélyes forróság ellen? 

bodrogi gyula
Bodrogi Gyula tisztában van azzal, hogy veszélyes a hőség / Fotó: Nagy Zoltán

Arra nem emlékszem milyen volt, mikor nem volt klíma. Most van klíma az autóban is, meg otthon is, úgyhogy nagyon jó. Nem szabad kimenni sokáig a napra. Hogyha otthon vagyok és nem kell autóznom, akkor egy kis fröccs az pontosan jó.

Csepregi Éva kalappal óvja magát a forróságtól

Csepregi Éva a Neoton Família énekesnőjének esélye sincs zárt helyre menekülni a hőség elől, hiszen a zenekarral folyamatosan koncerteznek. Érdemes megjegyezni, hogy egy szabadtéri helyszínen, amikor a nézőtéren harminc fok körüli a hőmérséklet, a színpadokon a fények miatt akár ötven fok is lehet, ami veszélyes forróság. Ezért, ha az előadót szélgép hűti, az nem sztárallűr...

„A nyár ugyebár nekünk koncertekkel telik, és bizony a délutáni fellépések okoznak némi problémát. Olyankor van a legmelegebb, úgyhogy mi is megküzdünk a hőmérséklettel, főleg mikor a nap a színpadot tűzi. 

Ilyenkor kérünk ventilátorokat, amik nem csak hűtenek, de nagyon látványos vizuális effektek is, hiszen a hajunkat és a ruhánkat is fújja, pont mintha egy klipforgatáson lennénk

 – kezdte a lapunknak a 69 éves énekesnő, akinek a hétköznapokra is van egy jó tippje azoknak, akik a betondzsungelben harcolnak hősiesen a forrósággal.

Csepi is komolyan veszi a hőségriadót Fotó: Bors

„Személy szerint igyekszem lengébben öltözködni, s bár nem rajongok a ruhákért, ilyenkor általában azt hordok. Plusz a kalapok! Nekem bár ez a védjegyemmé vált, de ilyen hőségben bátran ajánlom mindenkinek, mert nem csak árnyékot ad, de nagyon divatos is. Koncerteken is általában 2 darab kalapot mindig kidobok a közönségnek” – tette hozzá Éva.

Korda Gyuri bácsi nem kap kávét a kánikulában

Korda György és Balázs Klári nemrég költözött új lakásba, ahol bár van légkondicionálás, a levegő hűtése mellett sem feledkeznek meg arról, hogy óvatosak legyenek. 

A hűvös lakásban vagyunk, amikor csak tehetjük. Ilyen melegben az étrendünket is módosítottuk, gyümölcsöket, salátát eszünk, semmi nehezet

- mondta a Ripost megkeresésére, Balázs Klári, aki így folytatta: 

Korda György és Balázs Klári nagyon óvatos a kánikula alatt Fotó: Végh István / Ripost

Érdekes módon a színpadon nekünk nincsenek különleges kívánságaink, ott nem érezzük ha fáj a fejünk, vagy valami nem komfortos. Ott megszűnünk és valami más dolgozik helyettünk.

 - magyarázta az énekesnő, aki hozzátette: 

Gyuri ilyen melegben nem kap kávét. A vérnyomása miatt gondolom azt, hogy jobb, ha nem issza. 

Az aktuális időjárási viszonyokról, és a riasztásokról tájékozódjanak az OMSZ oldalán. Igyanak sok folyadékot és ha tehetik, ne tartózkodjanak tartósan a tűző napon. 

A kánikulában sok folyadékra van szüksége a szervezetnek, kívül-belül. Fotó: Csapó Balázs

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Borzalmas háborús hírt kaptak a kárpátaljai magyarok

origo.hu

Macron újabb döbbenetes nyilatkozata háborúba taszíthatja Európát

life.hu

Tom Cruise megdöbbentő gesztust tett Victoria Beckham születésnapján - sosem gondoltad volna róla

metropol.hu

Leesett a tudósok álla, ezt találták az Antarktiszon

origo.hu

Továbbra is nagy a titkolózás Berki Krisztián haláláról

mindmegette.hu

Gordon Ramsay elárulta, hogyan készül a tökéletes, ropogós sült krumpli

ripost.hu

Még el sem kezdődött, máris megbukott a nézőknél a Való Világ

ripost.hu

Dárdai kiborította a bilit; Szoboszlai is nagy gondban

ripost.hu

Vajon elég bátor vagy, hogy nekivágj ennek a 10 kérdésnek?

ripost.hu

Vége: Elbúcsúzott Jákob Zoli, ennyi volt

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZTÁRDZSÚSZ

Itt a vége! Fekete-fehér képpel búcsúzott a TV2 sztárja

SZTÁRDZSÚSZ

Tóth Andi kiakasztotta a rajongóit: Akkor a pénz mégis jó belőle?

SZTÁRDZSÚSZ

„Anyukámmal sem használnék egy fürdőszobát” – A Kőgazdag Fiatalok sztárjával nehéz együtt élni

SZTÁRDZSÚSZ

Ezek voltak a hét legolvasottabb sztárhírei: Rákkal küzd a népszerű színésznő, Tóth Gabi teljesen kiakadt, barátság lett a házasságból