Létrehozva: 2020.03.18.

Tavaszi arcfrissítés, így csinálják a profik

Ezekben a hónapokban szervezetünknek és bőrünknek is szüksége van felfrissülésre, ápoló gondoskodásra. Segítünk, hogy az évek múlása ne hagyjon látható nyomokat arcunkon!

Kezdjük méregtelenítéssel

A téli időszakban kevesebbet vagyunk szabad levegőn így a napfény hiánya egész szervezetünket megviseli. Ez arcbőrünkön is megmutatkozik, ilyenkor sápadtabbak vagyunk, csökken szervezetünk és bőrünk ellenálló képessége. A bőrápolási szabályokat mindig az adott évszaknak, az időjárási viszonyoknak megfelelően kell módosítani. „Tavasszal helyre kell állítani a bőr vitamin ellátását, fokozni kell anyagcseréjét” – kezdi Nagy Zsuzsanna, kozmetikus. „Mindenekelőtt azonban, ne felejtsük el, hogy a szépség az egész test harmóniája. Ezért fontos szervezetünk belső helyreállítása is. Egy 1-3 napos méregtelenítő kúra rengeteget segít, hogy ragyogóvá váljon a bőrünk” – tanácsolja a kozmetikus. A kúra alatt mitesszerek, pattanások jelenhetnek meg az arcunkon, amik a salak- és méreganyagok távozását mutatják, vagyis a sikeres kúra jelei. Ha a méregtelenítés során belülről már megtisztultunk és felfrissültünk, akkor kezdhetjük a bőr otthoni ápolását.

 

Fontos a sorrend

„Fontos betartani a bőr regenerálásának lépéseit, melyek a következők: hámlasztás, táplálás, és hidratálás. Ezért lényeges, hogy pakolás felrakása előtt mindig alapos arctisztítást végezzünk, így segítve a tápanyagok minél hatékonyabb felszívódását. Ha nem így teszünk, a felhalmozódott szaru akadályozni fogja, hogy a tápanyagok mélyen a bőrünkbe juthassanak” – mondja a kozmetikus. Kezdhetjük akár egy radírozással és arcgőzöléssel, de ha nincs rá időnk, akkor arctejjel, majd tonikkal töröljük át arcunk.

 

Házi praktikák

„Sápadt, téli hónapok alatt kifakult bőrünkhöz válasszuk a mézet. Ápoló hatása bármilyen bőrtípuson jól érvényesül. Ezekkel a pakolásokkal dekoltázsunkat is kényeztethetjük, hiszen a tavasz beköszöntével egyre több kivágott ruhát viselünk. A mézen kívül akár mandulából is készíthetünk bőrtápláló pakolást, ha egy kis tojássárgájával összekeverjük a ledarált magvakat. Vízhiányos bőrre a tejtermékek a legjobbak. Nyugodtan keverjünk valamilyen idénygyümölcsöt túróba, tejszínbe vagy joghurtba, és alkalmazzuk pakolásként. A tejben lévő kazein nevű fehérje táplálja a bőrt, és nyugtató hatású. A gyümölcsök vitaminokat, ásványi anyagokat és gyümölcscukrot tartalmaznak, melyek frissítik, táplálják, puhítják és feszesítik a bőrt. Érett bőrűek válasszák a narancsot, mely magas C-vitamin tartalmának köszönhetően kisimítja az apróbb ráncokat, szarkalábakat, és visszaadja a bőr tónusát. A citrom zsíros bőrre ajánlott. A benne lévő sav csökkenti a bőr faggyútermelését, puhítja és elsimítja az egyenetlenségeket. Ezen felül lehámlasztja a felső hámsejteket és halványítja a foltokat. Az érzékeny bőrűeknek azonban minden savas gyümölccsel csínján kell bánnia, mivel ezek enyhén irritálhatják az arcbőrt. A banán táplálja a vízhiányos bőrt és finom védőréteget képez rajta. Az ásványi sókban rendkívül gazdag kivi jelentős C-vitamin forrás. Nyersen vagy üdítőitalként fogyasztva is élénkítő és bőrszépítő hatású. A kivis arcpakolások feszesebbé varázsolják a bőrt, és szabályozzák annak sejtanyagcseréjét. A gyümölcs tápláló, energiát adó kivonatai pezsdítően hatnak a fáradt bőrre. Zöldségek közül az uborka az egyik legsokoldalúbb: frissít, táplál, hámosít, összehúzza a tág pólusokat és halványítja a pigment foltokat” – magyarázza a kozmetikus.

 

Szakszerű kezekben

Az otthoni bőrápolás mellett érdemes néhány olyan régi és új kozmetológiai eljárást is kipróbálni, amely így a tavasz kezdetén felkészíti, vitalizálja, megfiatalítja a bőrt. Az ultrahangos kezelés jótékony hatással van a száraz, zsírhiányos bőrre. Ezzel az eljárással zsírban oldódó vitaminokat lehet a bőrbe juttatni. „A tavasz a hámlasztó kúrák időszaka is, ezért a kezelésekhez általában gyümölcssavakat, glikolsavat használunk. Bőrünk természetesen újul meg, szerkezete finomabbá válik, felülete simább és bársonyosabb lesz. Mivel ezek fényérzékennyé teszik a bőrt, érdemes kora tavasszal elkezdeni” – mondja a szakember.

Egy másik rendkívül hatásos kezelés, mikor nagynyomású oxigén segítségével aktív hatóanyagokat juttatnak a bőr legmélyebb rétegeibe. „Mindenkinek bőréhez szabottan választjuk ki a számára leginkább szükséges és hatásos anyagokat, vitaminokat. Ezzel az eljárással képesek vagyunk áthatolni a bőr természetes védelmi vonalán, melyet a kórokozók ellen állít fel, így egészen a sejt közötti térbe jutnak az anyagok. A kezelés folyamán a bőr a hatóanyagokat szivacsként szívja magába. Ennek köszönhetően már az első kezelés különösen látványos. Arcunk szó szerint fellélegzik, és azonnal megfiatalodik tőle.”- fejti ki Nagy Zsuzsanna.

 

Energetizáló kivis pakolás:

Egy meghámozott kivit nyomkodjunk péppé, és keverjük össze egy kávéskanál mézzel. Kiváló tisztító és frissítő hatású. 15 perc elteltével mossuk le!

 

Vérpezsdítő tisztító elixír:

Egy marék hámozott napraforgómagot őröljük meg. Melegítsük fel egy evőkanál mézet, és keverjük el egy evőkanál mandulaolajjal. Ezután adjuk hozzá a napraforgó őrleményt, és még melegen használjuk fel!

 

Citrompakolások:

Ha fénylő arcbőrünkre szeretnénk gyógyírt, pár csepp citromlevet keverjünk össze némi joghurttal. Ez tisztítja pórusainkat, és segít visszaállítani bőrünk természetes savköpenyét. Esténként alkalmazzuk!

 

Frissítő-hámlasztó tormás pakolás:

A tejfölös, reszelt tormás pakolás még az érdes könyökről és sarokról is eltávolítja az elhalt hámréteget. Érzékeny bőrűek ne használják!

 

Almás-habos tisztító pakolás:

Reszeljünk le egy közepes almát, majd verjünk fel egy tojásfehérjét. Keverjük össze, vigyük fel az arcunkra, nyakunkra, dekoltázsunkra, majd 15 perc elteltével, langyos vízzel mossuk le. Zsíros bőrre ajánlott!

 

Vörösboros összehúzó pakolás:

2 evőkanál ásványvízhez adjunk 2 kiskanál száraz vörösbort, majd keverjük krémesre babahintőporral. 20 percig hagyjuk hatni. Zsíros bőrre alkalmazhatjuk azokon a részeken, ahol tágak a pórusaink.

 

Karottás pakolás:

Az alaposan megtisztított sárgarépát reszeljük le és az így nyert levét keverjük tejfölbe. Vérbőség és anyagcsere fokozó, regeneráló, hidratáló és hámképző hatású. A tejföl zsírtartalma miatt pedig a száraz, érzékeny bőrre van jó hatással.

 

 

origo.hu

Váratlan fordulattal ért véget Kozák Danuta és Csipes Ferenc zaklatási ügye

ripost.hu

Jön a változás, 3 csillagjegy életébe szól bele az univerzum

borsonline.hu

Kulcsár Edina és G.w.M mind a hat gyereke saját rezidenciát kap

vg.hu

Taktikai atomfegyver – Moszkva nem viccel

metropol.hu

„Az év meglepetése edzőként” – Nem kerteltek Gera Zoltán kapcsán

mandiner.hu

Exkluzív interjú: Meglopta, zsarolta és késsel fenyegette Magyar Péter édesapja a saját rokonát + videó

ripost.hu

Ők azok a szerencsés csillagjegyek - nekik hozza el a szerelmet az idei nyár, a főboszorkány szerint

travelo.hu

Végre kiderült, hol találod a tájat, amely előtt Mona Lisa áll

ripost.hu

Zimány Linda besokkalt, ügyvédekkel támad

ripost.hu

Tömegbaleset történt, áll a forgalom Budapestről kifelé

ripost.hu

Ezek a csillagjegyek született mázlisták, idén nyáron nagy szerencse éri őket

ripost.hu

Most jött a hír: tömegkarambol történt, ezekben a percekben is mentenek

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SIKK

Örök gyerek maradhatsz ezekben a szettekben

SIKK

Itt az új nyári trend, soha többé nem ver át a fagyiárus

SIKK

Elegancia és múlt: Az AERON Andrássy úti Üzlete elkápráztatta a celebvilágot

SIKK

Újra divat a szoknya. Te melyikben perdülnél táncra?

SIKK

Ezért ne dobd ki megunt kacatjaidat! Rengeteg pénzt kereshetsz

SIKK

Ezek a rúzstrendek hódítanak idén. Te melyiket próbálnád ki?

SIKK

Az ADAM X Atelier luxus branddel startol az idei, 28. Budapest Fashion Week!

SIKK

Stílusos húsvéti szettek kicsiknek-nagyoknak