Létrehozva: 2016.07.23.

Ellepték a Pokémonok a Városligetet! - videó

A Pokémon Go játékosok szombaton a Városligetben vadászhattak a kis szörnyecskékre, a PokeWalk, azaz "Pokéséta" elnevezésû rendezvényen. A Ripost is elment, hogy megnézze, milyen is egy nagyszabású pokémonvadászat.

A szokásosnál több Pokémon volt szombaton a Városligetben, és ritkább fajtákból is tengernyit lehetett találni. Ugyan délben még úgy tűnt, hogy a tomboló vihar megakadályozza a játékot, délután négykor azonban már pokoli hőségben vadászhattak a leendő Pokémesterek.

Mivel a játékhoz a telefon a GPS-t, a kamerát, és a mobilnetet is használja, nagyon gyorsan lemeríti az akkumulátort. Aki tehát Powerbank nélkül érkezett, nem sokáig lehetett része a fura bulinak, de egy-két óra alatt is töméntelen mennyiségű állatot lehetett befogni.

A helyszínre kilátogatók között voltak olyanok, akik sokat, és olyanok is, akik kevesebbet játszottak. A Pokémon-vadászok vagy fel-alá járkáltak, és olyanokat kiabáltak, hogy:

Ott van egy nyolcvanas Staryu!

– a Staryu egy Pokémon fajta, a nyolcvan pedig a fejlettségi szintjét jelenti – vagy egy-egy Pokéstop mellé ülve próbálták elkapni a szörnyecskéket.

Szombaton kevesebb volt az olyan ember a Városligetben, aki nem a telefonját nézte és nyomkodta, de azért olyan is akadt, aki nem tudta, mi ez a csődület. Egy gyerek az apukáját kérdezte a játékról, mert nem tudta, mi lehet az. Az apa pedig a lehető legegyszerűbb módon foglalta össze a lényeget:

Minél többet kell begyűjteni, és harcolni.

Erre – vagyis az össznépi harcra a Gym-ben –, este hétkor került sor a Hősök terén.

A Pokémon Go alig néhány hete jelent meg, de szinte azonnal  elképesztő népszerűségre tett szert világszerte. A játék miatt többen kerültek már veszélybe, mert annyira belemélyültek a vadászatba. Volt aki szikláról zuhant le, de egy lány holttestet is talált már véletlenül. Egyesek a munkájukat hagyták ott azért, hogy Pokémonokra vadásszanak, míg mások tényleg begyűjtötték mindet.

A Pokémont 1996-ban Satoshi Tajiri ötlete alapján készítették el eredetileg, a Game Boy kézi játékkonzolra tervezve. Az iOS és Android operációs rendszerre írt appal a valóságba tehát az utcasarkon vagy a parkokban elénk ugró szörnyecskéket lehet becserkészni, és küzdeni ellenük.

origo.hu

Közröhej tárgya lett a Bayern és Harry Kane - BL-mémek

origo.hu

Fürdőruhában mutatta meg gigantikus melleit a magyar szépség

borsonline.hu

Azonnal ki kellett üríteni a Tescót - már a helikopter is leszállt a parkolóban

vg.hu

Történelmi pillanat: Orbán Viktor és Hszi Csin-ping közösen jelenti be, miben állapodott meg Kína és Magyarország – élő tudósítás

ripost.hu

Lehull a lepel, a korábbi csapattárs elárulta, milyen lesz Szoboszlai jövője a Liverpoolnál

hirtv.hu

Rengeteg személy tűnik el Németországban

origo.hu

Egy szál bugyiban, az ágyon, hatalmas terpeszben fotózták Cinthya Dictatort

travelo.hu

Új szabadidős helyszín nyílik Budapest szívében

she.life.hu

Baráti körben– undercover összefogás (hirdetés)

ripost.hu

Egy korszak lezárul: válogatott csapatkapitánya elhagyja a Fradit

ripost.hu

Ezeknek a csillagjegyeknek szerelmet hoz a nyár, igy készülj fel!

ripost.hu

Vajon elég bátor vagy, hogy nekivágj ennek a 10 kérdésnek?

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-