POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.04.22.

Magyar Pétert már körbefonta a dollárbaloldal

Bajnai Gordon a pókháló közepén.

Bajnai Gordon köréig vezetnek a Magyar Péter-féle egyesület székhelykapcsolatai – erről ír a Magyar Nemzet. A lap emlékeztet: Magyar Péter egyesületét már tavaly bejegyezték, és olyan dollárbaloldali szereplőkhöz köthető, mint Molnár Áron, a Tanítanék Mozgalom, vagy éppen a Humán Platform. A Magyar Nemzet szerint ráadásul a székhelyként megjelölt II. kerületi lakás egy olyan ciprusi offshore céghez köthető, amelyben Bajnai Gordonnal kapcsolatba hozható vállalkozás több tagja is érdekelt. A múlt héten a Szuverenitásvédelmi Hivatal elnöke beszélt arról, hogy ugyanolyan külföldi befolyásolási kísérlet készülhet, mint amilyennel 2022-ben próbálkozott a baloldal.

Magyar Péter a Magyar Nemzetnek azt állította a hétvégén: a Bajnai Gordon volt miniszterelnök érdekeltségébe tartozó Datadat nevű cég – és átnevezett változatának felbukkanása – csupán a véletlen műve. A talpramagyarok.hu weboldalának adatkezelési mintáját ugyanis kapták valakitől, mert nem akartak érte fizetni. De, hogy kitől, arra egyszer sem válaszol a Tisza Párt alelnöke az M1-nek.

Nemrég az is kiderült: a Tarr Zoltán református zsinati tanácsos által alapított – majd később Magyar Péter mozgalmaként elhíresült – Legyél te a változás! Egyesületet már 2023-ban bejegyezték, olyan dollárbaloldali szereplőkhöz köthető, mint a Noár művésznevén ismert Molnár Áron, a Tanítanék Mozgalom, vagy éppen a Humán Platform.

A Tűzfalcsoport derítette ki, hogy a civil szervezet egy II. kerületi, Kelemen László utcai lakásba van bejelentve, amely a Benedict 2002 Kft. tulajdonában áll. A cég egy vállalkozó házaspáré: B. Barnabásé és BS Csilláé. B. Barnabás érintett a Dadu Art Kft.-ben is. Ennek az előadó-művészettel foglalkozó cégnek a tulajdonosa pedig Duda Éva koreográfus, aki nem más, mint Molnár Áron házastársa.

További érdekesség, hogy a Legyél a változás! székhelyeként megjelölt II. kerületi lakást tulajdonló cég egy olyan ciprusi offshore vállalkozáshoz köthető, amelyben a Bajnai Gordonnal kapcsolatba hozható Wallis Asset Management Zrt. több tagja is érdekelt – számolt be róla a Magyar Nemzet az Átlátszó egy korábbi cikkére hivatkozva.

Magyar Péter és a Datadat a napokban sietve tagadták kapcsolatukat. Olyannyira, hogy a két cég – az Estratos Digital GmbH és a Lunda – eltűnt a talpramagyok.hu adatkezelési tájékoztatójából. Csakhogy – az adatvédelmi hatóság szerint – Magyarék honlapja tisztességtelenül járhatott el azokkal szemben, akik ott megadták neveiket.

De a Tisza Párt Európai Parlamenti listáján is érdekes személyek tűntek fel Kiszelly Zoltán szerint. A Századvég politikai elemzési igazgatója az M1-en úgy értékelte a napokban közzétett információkat, hogy azok alapján a közvélemény azt hihette: a jelölteket tényleges verseny útján választották ki, de azóta kiderült, hogy az érintettek között Soros György ösztöndíjasai is felbukkannak.

Az egyik jelöltről kiderül, hogy illegális migránsokat mentorált, tehát magyarul a migrációt támogatta áttételesen a tevékenységével, a másikról pedig az derült ki, hogy egy olyan szervezetnek volt az aktivistája, amely a szívhang rendelet ellen végzett propaganda tevékenységet, tehát ezt a szervezetet és ezt a tevékenységet – és az abortusznak a propagálását Soros György is támogatja – a szervezetin keresztül, meg ő maga is politikailag” – mondta Kiszelly Zoltán, a Századvég politikai elemzési igazgatója.

Korábban a Szuverenitásvédelmi Hivatal elnöke arról beszélt, hogy a Bajnai Gordon-féle datadatos kör is része lehet a júniusi választások befolyásolására formálódó szervezkedésnek, és a 2022-es kísérlethez hasonlóan ismét külföldi pénzeket próbálhatnak becsatornázni az országba.

A Bajnai Gordon-féle datadatos kör is része lehet a júniusi választások befolyásolására formálódó szervezkedésnek – mondta a Magyar Nemzetnek Lánczi Tamás, a Szuverenitásvédelmi Hivatal elnöke annak kapcsán, hogy kiderült: Bajnai Gordonék köre megjelent Magyar Péter baloldali mozgalma mögött. Lánczi Tamás azt mondta: a 2022-es kísérletükhöz hasonlóan ismét külföldi pénzeket próbálhatnak becsatornázni az országba. A Magyar Nemzet emlékeztet: a DatAdat a baloldali kampányok visszatérő szereplője, a cégcsoport volt a legnagyobb haszonélvezője a guruló dollároknak.

Új taktikához folyamodott csütörtöki gyomaendrődi fórumán Magyar Péter. A Tisza Párt alelnöke ahelyett, hogy érdemi válaszokat adott volna arra, hogy milyen szerződésben vannak a Bajnai Gordonhoz köthető DatAdat céghálóval, az őt kérdező Magyar Nemzet stábjára uszította a tömeget.

A lap azután kereste meg a politikai babérokra törő Magyart, hogy kiderült: a talpramagyarok.hu weboldal adatkezelési tájékoztatójában feltűnt a volt baloldali miniszterelnök, Bajnai Gordon köre. Szerepüket pedig azzal próbálták meg elrejteni, hogy osztrák leányvállalatukat átnevezték Estratos Digital GmbH-ra.

A cég egy bécsi székhellyel alapított digitális ügynökség. Ügyvezetője Bajnai egykori titokminisztere, a DatAdat-cégcsoport vezető figurája, Ficsor Ádám. De Magyar Péter közösségének honlapján feltűnt egy másik entitás is, a Lunda, amely egy adománygyűjtő platform. Ezt a terméket ugyancsak a DatAdat fejlesztette. Magyar Péter a lakossági fórumán a Magyar Nemzetnek letagadta a baloldalhoz vezető szálakat.

Pár órával a Magyar Nemzet cikke után Magyar Péterék eltüntették a honlapjukról a datadatos szálat. Először a cég ügyvezetője, Szigetvári Viktor a 444-nek igyekezett tagadni az összefonódást, hogy Bajnaiék segítenék Magyart, majd röviddel később törölték Magyar Péter szervezetének honlapjáról a lebukásukhoz vezető információkat.

Úgy tűnik, vannak olyan politikai körök ma Magyarországon, amelyek a kérdezés jogát is megpróbálják betiltani

– utalt Magyar Péter csütörtöki megfutamodásának hátterére ifj. Lomnici Zoltán. A Századvég jogi tanácsadója úgy fogalmazott az M1-en: a gyomaendrődi fórumon feltett újságírói kérdések jogosan hangzottak el arra vonatkozóan, hogy a Bajnai Gordon volt miniszterelnökhöz köthető DatAdat céghálónak van-e köze a Magyar Péter által létrehozott talpramagyarok.hu weboldalhoz.

„Ha ez az egyesület történetesen, teljesen véletlenül ugyan azt az Estratost és ugyan azt a Lundát választja ki, mint progresszív adománygyűjtő és adattároló egységeket és platformokat, amelyet a NoÁr Mozgalom, a Mérce, Szikra, Jámbor András hármas, Juhász Péter, Gyurcsány Ferenc, akkor egy demokratikus jogállamban nem lehet feltenni azt a kérdést az érintett személynek, politikusnak – teljesen mindegy, hogy kinek –, hogy mi köze ezekhez a szervezetekhez, ha ott van az adatvédelmi tájékoztatójában ennek az egyesületnek, hogy velük működik együtt? És erre az a válasz, hogy a propagandista, és uszítja a tömeget az újságíróra?” – mondta ifj. Lomnici Zoltán, alkotmányjogász.

Vélhetően ugyanaz a kör igyekszik majd befolyásolni a júniusi választásokat, amely a 2022-es országgyűlési voksolással összefüggésben is tett ilyen kísérletet

– jelentette ki Lánczi Tamás a Magyar Nemzetnek. A Szuverenitásvédelmi Hivatal elnöke a megjelent sajtóinformációk alapján a lapnak azt mondta: nem véletlen, hogy Magyar Péter a nyilvánosságra került információkat nem cáfolta. Hozzátette: a külföldi finanszírozási kísérlet gyanúja alapján a Szuverenitásvédelmi Hivatal vizsgálatot indított.

Politikai értelemben Magyar Péter olyan, mintha Vadai Ágnes és Márki-Zay Péter szerelemgyereke lenne – erről beszélt a Fidesz kommunikációs igazgatója a közösségi oldalára feltöltött interjúrészletben. Menczer Tamás szerint Magyar Péter szereti kritizálni, bírálni és lenézni azokat, akik nem értenek vele egyet. Egy olyan kép alá is ironikusan kommentelt, amelyen idősek láthatók. Magyar Péter azt írta: „Fiatal Demokraták Szövetsége”.

A választókörzetéhez tartozó emberekkel találkozott néhány napja a Parlamentben Menczer Tamás. A képen idősek láthatók: „Remek közösség” – írta mellé a politikus. A posztot Magyar Péter sem hagyta szó nélkül, ő viszont már egész más stílusban reagált: „Fiatal Demokraták Szövetsége” – írta alá.

„Valóban idős emberekből álló közösséggel találkoztam, de mindenki egyformán értékes, fiatal, idős, ilyen- olyan, és ott azt kommentelte, hogy »Fiatal Demokraták Szövetsége«. Ironikusan, lenézően, gőgösen – ilyen egy agresszív, narcisztikus ember” – mondta Menczer Tamás.

Az elmúlt években rendszeresen előfordult, hogy lenézően beszéltek a szavazókról baloldali politikusok.

Évekkel ezelőtt Vona Gábor akkor még a Jobbik-elnökeként gyűlölködő, aljas embereknek írta le az egész életüket végigdolgozó nyugdíjasokat. A gúnyolódó bejegyzésen, amelyben az időseket ostobának állította be, rengetegen felháborodtak.

„Sok a patkány Magyarországon”

Csakúgy, mint Bangóné Borbély Ildikó 2019-ben tett nyilatkozatán. A szocialista politikust akkor az ATV-ben kérdezték arról, szerinte miért nő a kormánypártok támogatottsága, amire Bangóné Borbély Ildikó minden előzmény nélkül azt válaszolta, hogy szerinte sok a patkány Magyarországon.

Márki-Zay Péter a rezsicsökkentés támogatóit hasonlította trágyával etetett gombákhoz. „Ez olyan, mint a migráció, ezzel meg lehet nyerni egy választást addig, amíg – ahogy mondják Amerikában – az embereket trágyával etetjük, úgy tartanak, mint a gombát.”

Később pedig Márki-Zay újabb jelzővel is kiegészítette, hogy mit gondol a kormánypárti szavazókról. „Azok, akik elhiszik, hogy a Fidesz bevándorlásellenes, azok végtelenül ostobák” – mondta.

Az időseken gúnyolódó megjegyzésével ehhez a sorhoz csatlakozott Magyar Péter is,

aki Menczer Tamás szinte minden bejegyzésére reagál.

„Magyar Péter olyan, legalábbis politikai értelemben, mintha Vadai Ágnes és Márki-Zay Péter szerelemgyereke lenne. Szereti kritizálni, bírálni és lenézni azokat, akik nem értenek vele egyet” – mondta a Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója.

Menczer Tamás szerint Magyar Péter kényszeres kommentelő, aki nem hagyta ki azt a posztot sem, amelyben a kommunikációs igazgató felhívta a figyelmet arra, hogy Magyar a háborúval kapcsolatos megnyilvánulásában sem tűzszünetről, sem béketárgyalásokról nem írt.

„Kiteszek egy posztot, és három perc múlva megjelenik, tehát ezzel tölti az idejét, de nem a témáról írt, hanem engem sértegetett. Persze a sértegetésem is nagyon fontos, én ezen jót szórakozom, de ennél talán fontosabb lett volna az, hogyha a témával kapcsolatban nyilvánul meg” – fogalmazott Menczer.

A kommunikációs igazgató szerint Magyar Péternek azok sértegetése és lenézése fontos, akik nem értenek vele egyet, és az is látszik, hogy háborúpárti, hiszen ezzel a fontos a témával nem foglalkozik.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Mint a vajat, úgy vágták ketté a világ egyik legnagyobb hajóját - videó

origo.hu

Brutális friss képeken az orosz-ukrán háborús pokol

borsonline.hu

„Nem bántam meg, hogy ezt bevállaltam” – tangás címlapfotón Majka felesége, Majoros Hajni

hirtv.hu

Cseh Katalin alaposan belezavarodott a mondanivalójába + videó

ripost.hu

Vége: Elbúcsúzott Jákob Zoli, ennyi volt

magyarnemzet.hu

Kitört a pánik, aztán a népharag amiatt, amit a pékáru között találtak egy magyar áruházban

origo.hu

Bugyiban vitte el a zokogó, őrjöngő Britney Spearst a mentő a luxusszállodából

travelo.hu

Nem mindennapi látványt nyújtó luxus magángép landolt Debrecenben

ripost.hu

"Élettelenül fekszik" - Elhunyt a profi sportoló kisbabája, szívszaggató sorokkal búcsúzik

ripost.hu

Patai Anna végre elárulta születendő kisbabája nevét

travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Magyar Péter üvöltve fenyegette a feladatukat végző rendőröket. Újabb részletek a hivatalos jegyzőkönyvből

POLITIK

Tűzzel játszanak a nyugati politikusok: az orosz atombombák nem állnak bevetésre készen?

POLITIK

A kalifátus a megoldás, harsogták a tüntetők Németországban

POLITIK

Varga Judit drámai kiáltása: „Engedj el!" - A teljes rendőrségi jegyzőkönyv

POLITIK

Moszkva bojkottálja az Ukrajna-konferenciát

POLITIK

A hídpénzbotrány főszereplőjének más is van a rovásán

POLITIK

Szijjártó Péter: Látszanak az atomháborús előkészületek

POLITIK

Az ukrán miniszter szerint az energiaellátás fele összeomlott