POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.04.25.

Ez a magyar CPAC igazi célja

Középpontban a normalitás.

Idén április 25-én és 26-án harmadik alkalommal rendezi meg az Alapjogokért Központ a legnagyobb nemzetközi konzervatív seregszemlét, a CPAC Hungaryt, ahová a világ legismertebb jobboldali vezetői, kutatói és influenszerei látogatnak el. Itt lesz Budapesten Geert Wilders, a holland Szabadságpárt vezetője, Santiago Abascal, a spanyol Vox párt elnöke, valamint hazánkba érkezik az Egyesült Államokból Markwayne Mullin szenátor, Andy Harris és Keith Self kongresszusi képviselők is. A rendezvény főszónoka ebben az évben is Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke.

 

ORBÁN Viktor

Voks 24 - A Fidesz-KDNP kampánynyitó rendezvénye Budapesten Fotó: Koszticsák Szilárd

Kezdjük rögtön a legfontosabbal, aki vezérszónok volt a két korábbi CPAC-en is. Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor. A sor folytatható Geert Wildersszel, a holland Szabadságpárt elnökével, aki a legutóbbi választáson a legjobb eredményt érte el hazájában. Itt lesz még Európából Santiago Abascal, a Vox spanyol szuverenista párt elnöke, valamint Tom Van Grieken, a flamand jobboldal vezetője. Lengyelországból pedig érkezik Marek Kuchcinski, a Szejm lengyel–magyar képviselőcsoportjának Jog és Igazságosság párti elnöke, aki a törvényhozás vezetője is volt 2015 és 2019 között. Érkezik Fabrice Leggeri, a Frontex korábbi vezetője, aki a francia Nemzeti Tömörülés (RN) EP-listájának 3. helyén áll – írta meg az Origó.

Az Atlanti-óceán túloldaláról is jönnek fontos emberek, például Markwayne Mullin egykori ketrecharcos, aki a politikai térben is eltökélt, nem mellesleg Oklahoma szenátora. Bejelentette szereplését két kongresszusi képviselő: a magyar származású Andy Harris Marylandből, aki régóta a liberális mocsár elkötelezett ellenfele és békepártivá lett politikus, valamint Keith Self, aki Texasban küzd a határvédelemért a délről érkező migránsáradattal szemben. 

Középpontban a normalitás

A CPAC Hungary két napja fontos esemény lesz mindenkinek, aki hisz a normalitásban a nyugati világban. Az Isten, haza, család hármas jelszava alatt találkozó szuverenistáknak hamarosan megadatik a lehetőség arra, hogy megváltoztassák a világot. A minden vízióját elveszítő globalista elit ugyanis a pusztulás felé kormányozza azt: a háborúpártiság, a migráció és a gender támogatása mind egy-egy szög a nyugati világ koporsójában. De most még van idő változtatni, helyrehozni a dolgokat. A CPAC Hungary egyértelművé teszi majd a különbséget a két alternatíva között.

Orbán Viktor: Nemet kell mondani a migrációra, a genderre, a háborúra

A CPAC Hungaryre érkező több mint kétezer résztvevő, 130 újságíró, valamint 30 hazai és külföldi partnerszervezet számossága 2023-ban is megmutatta a magyar jobboldal erejét. Ahogy a rendezvényen Orbán Viktor fogalmazott:

A magyar konzervatív kísérlet viszont azért sikeres, mert sok mérföldes távolságból, sőt, látatlanul, szagról is megismerjük a marxistákat. Itt ültek a nyakunkon. Azt hirdetik, hogy az osztály fontosabb, mint a nemzet, és megelőzi a nemzethez tartozást. Huszonhat évet éltem marxista elnyomás alatt. Terjedt akkoriban egy vicc, miszerint az abszolút osztályharc az, amikor a pártház macskája elüldözi a pártház egerét 

– mondta a kormányfő, aki szerint ahol felüti a fejét az osztályharc, ott a békés, együttműködő országokból a zavargás színtere lesz, csak a kérlelhetetlen ellenségeskedés marad.

A miniszterelnök kitért a progresszív politika veszélyeire is, hangsúlyozva, hogy a progresszív külpolitika káoszt és zűrzavart okoz. Orbán Viktor ugyanakkor már akkor kiemelte: biztos benne, ha Donald Trump lenne az Egyesült Államok elnöke, nem lenne háború Ukrajnában. 

Térjen vissza elnök úr, és hozzon nekünk békét!

– hangsúlyozta. 

2022-ben volt az első CPAC Hungary

A több évtizedes hagyománnyal bíró, alapvetően amerikai rendezvény 2022-ben látogatott el Európába. Magyarországon sikeres, széles támogatottságú jobboldali kormányzás folyik, így aztán – ahogy Orbán Viktor említette beszédében – van fedezet a kormányzó erő szavai mögött, mégpedig a politikai siker. Ez – az akkor – tizenkét év már annyi idő, hogy – számolva persze a hazánkat és a kormányfőt érő nemzetközi kritikák pr-erejével – Amerikában is felfigyelnek rá a kissé lendületet vesztett republikánusok. A magyar kormányfő ezután úgy folytatta, a recept nyílt felhasználású, szabadon elvihető, amely a következő 12 pontból áll:

Első pont, hogy a saját szabályaink szerint kell játszani. Aki pedig nem a saját szabályai szerint játszik, az bizonyosan veszíteni fog. A második pont, hogy nemzeti konzervativizmust kell érvényesíteni a belpolitikában. Ebből adódik a harmadik pont, azaz a nemzeti érdek képviselete a külpolitikában.

A negyedik pont Orbán Viktor szerint, hogy legyen médiája a jobboldalnak, ugyanis a progresszív baloldal őrültségeit csak így lehet bemutatni – szögezte le. A kormányfő kifejtette: a modern nyugati média a baloldal álláspontjához igazodik.

A miniszterelnök megjegyezte, estig sem érne a végére, ha össze akarná számolni, hány médium támogatja az amerikai demokratákat, a republikánusok médiája pedig nem veszi fel velük a versenyt. Az ötödik pont: leplezd le az ellenfeleid szándékát! A magyar miniszterelnök úgy véli, ehhez tabukat kell dönteni.

Nem a ma, hanem a holnap tabuit

– tette hozzá. – Már azelőtt nyilvánosságra hozzuk, mit akar tenni a baloldal, mielőtt megtennék – mondta.

Példaként a gyerekekről szóló LMBTQ-propagandáról szóló népszavazást említette. A gyermekek érzékenyítését a magyarok többsége elutasította – jelentette ki. A hatodik pont a gazdaság: a baloldal a gazdaságot elvont eszmék szerint akarja működtetni – mutatott rá a kormányfő, ez a jobboldal számára tilos – húzta alá. 

– Velünk még az is jól jár, aki nem ránk szavaz – jelentette ki, hozzátéve: ez totális ellentéte a progresszíveknek, akikkel még az is rosszul jár, aki rájuk szavazott, hiszen az emberek munkát akarnak, és előre akarnak jutni az életben.

Hetedik pont: ne szorulj ki a szélre! Az emberek valójában semmilyen oldal szélsőségéből nem kérnek – magyarázta a miniszterelnök, aki úgy véli, semmi különbség nincs a szélsőjobb tudományellenessége és a szélsőbal biológiaellenessége között.

Orbán Viktor nyolcadik pontként a mindennapi olvasás fontosságát hangsúlyozta. Mint mondta, ő minden héten kijelöl egy napot, amit csak olvasásra fordít. Véleménye szerint ez abban is segít, hogy megértsük, mit gondolnak rólunk az ellenfeleink. Ha ezt sikerül kideríteni, a többi már csak technikai munka – mutatott rá.

A kilencedik pont: legyen hited! – hangsúlyozta. Orbán Viktor szerint a hit hiánya veszélyes, mivel ha valaki nem hiszi, hogy lesz egyszer végelszámolás, és tetteiért felelnie kell az Úristen előtt, úgy érzi, bármit megtehet, ami hatalmában áll. 

Ezért bátorítsuk a fiatal konzervatív növendékeket, hogy foglalkozzanak a hitélettel. Ezt eleinte én sem tartottam fontosnak, de megtanultam, hogy ha rászánom az időt a hitemre, akkor a sikerek is könnyebben jönnek

– emelte ki. Mint mondta, ugyanilyen fontos, hogy legyenek jó kapcsolataink, barátaink is. A progresszív liberálisok és a neomarxisták ugyanis végtelenül egységesek, védik egymás hátát, ezzel szemben a konzervatívok képesek a legkisebb ügyben is összeveszni egymással. Ha viszont a politikában boldogulni akarunk, soha ne azt nézzük, hogy miben nem értünk egyet a másikkal, hanem azt keressük, hol vannak a közös pontok! – húzta alá.

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke beszédet mond a Fidesz-KDNP európai választási kampányindító rendezvényén a Millenárison 2024. április 19-én. (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)
Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke beszédet mond a Fidesz–KDNP európai választási kampányindító rendezvényén a Millenárison 2024. április 19-én (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Tizenegyedik pontként a kormányfő a közösségek építéséről beszélt, mondván: az évek során megtanulta, hogy nincsen konzervatív politikai siker működő közösségek nélkül. Hiszen minél kevesebb a közösség és minél magányosabbak az emberek, annál több szavazó megy a liberálisokhoz. És minél több a közösség, annál több voksot kapnak a konzervatívok.

Orbán Viktor végül az intézmények fontosságát emelte ki. Véleménye szerint a sikeres politikához intézményekre és intézetekre van szükség. 

Ne felejtsük el: politikusok jönnek-mennek, de az intézmények generációkon át velünk maradnak. Ők képesek intellektuálisan megújítani a politikát 

– mutatott rá.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Háborús bejelentést tett az Egyesült Államok

origo.hu

Már az Egyesült Államok sem tagad, itt a háborús beismerés

borsonline.hu

Kiderült az igazság: letaszították a trónról Vilmos herceget

mandiner.hu

Elszólta magát az ATV-ben Rangos Katalin: Magyar vagy Márki-Zay Péterről beszélt? (VIDEÓ)

mindmegette.hu

Gyalogosként állt be a McDrive-ba egy magyar srác, ő sem hitte el, ami ezután történt

vg.hu

Átadták a forgalomnak Magyarország legújabb autópályáját – de előtte még biciklisek használták

origo.hu

Hatalmasat csalódott: megrázó élményeiről mesélt a TV2 sztárja

travelo.hu

Nem mindennapi látványt nyújtó luxus magángép landolt Debrecenben

ripost.hu

Kitálalt a válóperes ügyvéd: ezt 5 szakmájú férfit kerüljétek el, ha hosszú házasságot akartok

ripost.hu

Így ültesd át végleges helyére a paradicsompalántát, hogy bő termésed legyen

ripost.hu

Éveket fiatalít, ha ilyen hajat csináltatsz magadnak

ripost.hu

Vége: Elbúcsúzott Jákob Zoli, ennyi volt

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Magyar Péter üvöltve fenyegette a feladatukat végző rendőröket. Újabb részletek a hivatalos jegyzőkönyvből

POLITIK

Tűzzel játszanak a nyugati politikusok: az orosz atombombák nem állnak bevetésre készen?

POLITIK

A kalifátus a megoldás, harsogták a tüntetők Németországban

POLITIK

Varga Judit drámai kiáltása: „Engedj el!" - A teljes rendőrségi jegyzőkönyv

POLITIK

Európa egyre közelebb a nukleáris háborúhoz

POLITIK

Akár 40 százalékos árcsökkenést is hozott az Árfigyelő

POLITIK

Moszkva bojkottálja az Ukrajna-konferenciát

POLITIK

A hídpénzbotrány főszereplőjének más is van a rovásán