POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.04.25.

A dollárbaloldal az utolsó perceket is kihasználná Brüsszelben

" Ez nettó hazaárulás."

Deutsch Tamás szerint az Európai Parlamentben a saját hazád ellenében kiállni esküszegő magatartás.

 

Budapest, 2024. április 19.
Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP európai parlamenti listavezetõje beszédet mond a Fidesz-KDNP európai választási kampányindító rendezvényén a Millenárison 2024. április 19-én.
MTI/Koszticsák Szilárd

                                                                                                               MTI/Koszticsák Szilárd

Az uniós értékek magyarországi helyzetéről szóló európai parlamenti állásfoglalás elfogadásával a dollárbaloldal letagadhatatlan bizonyítékát adta annak, hogy „a nemzeti gondolat és a magyar dollárbaloldal nem talál egymásra” – idézte Deutsch Tamás Strasbourgban tett kijelentését az MTI.

A magyar dollárbaloldal azzal a szégyenteljes politikai cselekedettel koronázta meg az ötesztendős európai parlamenti működését, hogy egy újabb politikai támadást intézett Magyarország, a saját hazája ellen

– hangsúlyozta a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselőcsoportjának vezetője.

A Magyarországgal szemben munkálkodó dollárbaloldal, illetve az európai parlamenti „elvtársaik” által „áterőszakolt politikai pamflet” elfogadásával világossá tette, egyszer és mindenkorra letagadhatatlan bizonyítékát adta, hogy a nemzeti elkötelezettség, a nemzeti érdek képviselete, a hazához és a magyar állampolgárokhoz való hűség, illetve a dollárbaloldal nem találnak egymásra – fogalmazott Deutsch Tamás. Hozzátette: világossá vált, hogy a „dollárbaloldal” kizárólag csak saját hazája elleni áskálódással foglalatoskodik, az elfogadott szöveg ugyanis az elmúlt tíz évben felvetett minden létező gyalázatos vádat, rágalmat, csúsztatást, vérlázító támadást, provokatív, Magyarországgal szemben megfogalmazott minősítést megpróbálja összegyűjteni.

A magyar polgárok a helyzetét azonban „egészen másképpen fogalmazzák meg” – mondta Deutsch Tamás, majd kiemelte: 

a magyarok mindezt vérlázítónak, felháborítónak és politikai, erkölcsi értelemben hazaáruló magatartásnak tartják.

A magyarok úgy látják, hogy amit a magyar dollárbaloldal művel, az szégyenteljes, elfogadhatatlan dolog. „Ilyet nem lehet csinálni a saját hazáddal” – mondta.

Az Európai Parlamentben a saját hazád ellenében kiállni esküszegő magatartás

– fogalmazott Deutsch Tamás. Az állásfoglalás elfogadása „egy egészen elképesztő, pofátlan politikai támadás”, amelyet a dollárbaloldal Magyarországgal szemben indított. Szövetségre lépve az Európai Parlament baloldali többségével azért, hogy vegyék el a magyaroktól, vegyék el Magyarországtól az európai uniós forrásokat – mondta. „Kilóra megvett” politikusokról van szó, személyükben és pártjaikat tekintve is – jelentette ki a fideszes politikus.

Mi, magyarok, a magyarok józan többsége ezt elutasítja. Békepárti álláspontunkon nem fognak tudni változtatni. Az illegális migrációt elutasító, népszavazáson is megerősített álláspontunkon nem fognak tudni változtatni. A gyermekvédelmet szolgáló magyar állásponton nem fognak tudni változtatni.

– mondta. Hozzátette: további jogi megerősítésére van szüksége a frissen létrejött Szuverenitásvédelmi Hivatalnak, amely az egyik leghatékonyabb eszköz „a brüsszeli őrültek házával” szembeni fellépésre.

A legnagyobb erőt, a legnagyobb felhatalmazást a képviselői mandátumok kétharmadának megszerzésével lehet biztosítani a június 9-én esedékes európai parlamenti választásokon, hogy a békepárti, az illegális migrációt elutasító, a genderpropagandára nemet mondó és a magyar szuverenitást megvédő magyar álláspont még erősebb legyen – nyomatékosította nyilatkozatában Deutsch Tamás.

A magyar baloldal eddig is rendszeresen lobbizott Brüsszelben, hogy Magyarország ne jusson hozzá a neki járó forrásaihoz. Az Európai Parlament a választások előtti utolsó strasbourgi plenáris ülésén azonban szintet léptek: nem csak a jövőbeli, hanem a már megkapott forrásokat is elvennék Magyarországtól. Deutsch Tamás, a Fidesz–KDNP 2024-es európai parlamenti választási listájának vezetője szerint a magyar dollárbaloldal azzal a szégyenteljes politikai cselekedettel koronázta meg az egész ötesztendős európai parlamenti működését, hogy egy újabb politikai támadást intézett Magyarország, a saját hazája ellen.

 

null

Strasbourg, 2024. április 23. Kézfeltartással szavaz egy képviselő az Európai Parlament (EP) plenáris ülésén Strasbourgban 2024. április 23-án. Az uniós törvényhozás április 22-25. között ülésezik a francia városban. MTI/EPA/Ronald Wittek Fotó: Ronald Wittek

Az Európai Parlament ciklusának utolsó strasbourgi plenáris ülésén megszavazta határozatát a magyar jogállamisági eljárás ügyéről. A szokásos Magyarországot elítélő szöveg mellé érkeztek azonban módosító javaslatok is. Ezek közül többet Donáth Anna momentumos politikus jegyzett és az egyikben „felszólítja a bizottságot, hogy vonja vissza döntését”, amelynek értelmében Magyarország korábban a neki járó uniós pénzekhez jutott.

A módosítókat és a határozat egészét a képviselők – beleértve olyan magyar baloldali képviselőket is, mint Dobrev Klára vagy éppen Cseh Katalin – rendre megszavazták. 

Az Európai Parlament ezen határozata azonban semmilyen jogi erővel nem bír, pusztán politikai állásfoglalásnak tekinthető.

 Az EP-képviselők sajnálattal vették tudomásul az uniós bizottság azon döntését, hogy felszabadít 10,2 milliárd eurónyi befagyasztott uniós forrást, ami miatt az EP az Európai Unió Bíróságához fordult.

 Az MTI tudósítása szerint azt írták, a korábbi magyar igazságügyi miniszter kiszivárogtatott kijelentései arra kellene, hogy késztessék az Európai Bizottságot, hogy újraértékelje az uniós pénzek kifizetését . Érthetetlennek nevezték, hogy az igazságszolgáltatás függetlenségének javulására hivatkozva az Európai Bizottság forrásokat szabadít fel Magyarország számára, miközben más uniós jogszabályok alá tartozó pénzeszközök forrásait „továbbra is visszatartja az igazságszolgáltatás függetlenségének terén folyamatosan fennálló hiányosságok miatt”.

Az állásfoglalás elfogadását támogató EP-képviselők megismételték, hogy közvetlenebb eljárás keretében újra meg kell vizsgálni, hogy Magyarország súlyosan és tartósan megsértette-e az uniós értékeket. Aggodalmukat fejezték ki továbbá amiatt, hogy a magyar kormány képes lesz-e hitelesen ellátni az idei második félévben az uniós tanács soros elnöki feladatait.

„A magyar dollárbaloldal azzal a szégyenteljes politikai cselekedettel koronázta meg az egész ötesztendős európai parlamenti működését, hogy egy újabb politikai támadást intézett Magyarország, a saját hazája ellen” – nyilatkozott az esetről Deutsch Tamás egy, a szavazás után tartott sajtótájékoztatóján. A Fidesz–KDNP 2024-es európai parlamenti választási listájának vezetője politikai pamfletnek nevezte a határozatot, amivel szerinte „a magyarokat, a magyar embereket, a magyar emberek közös teljesítményét, Magyarországot ítéli el hazugságok, rágalmak, csúsztatások alapján”.

Biztatásnak fogom fel személy szerint, mint listavezető, ezt a mai dollárbaloldali támadást itt az Európai Parlamentben, és még nagyobb erővel és elszántsággal fogjuk ezt elhárítani

– fogalmazott a politikus, utalva arra, hogy a választók már többször támogatásukról biztosították a kormánypárti erőket éppen az ilyen baloldali politikai tevékenységek miatt.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Óriási fordulat: Ukrajna elveszítheti legfontosabb szövetségesét

origo.hu

Újabb megdöbbentő hírek érkeztek a rákos Katalin hercegnéről

life.hu

Egy ruhadarab, amit SOHA ne viselj repülőn: a légiutas-kísérő elárulja miért

hirtv.hu

Most éppen a Jobbik tyúkszemére lépett Magyar Péter

ripost.hu

Éveket fiatalít, ha ilyen hajat csináltatsz magadnak

magyarnemzet.hu

Újabb jegyzőkönyv került elő: öngyilkosságot színlelt Magyar Péter

origo.hu

Nagyon beteg a Dancing with the Stars táncosa

mindmegette.hu

Gyalogosként állt be a McDrive-ba egy magyar srác, ő sem hitte el, ami ezután történt

ripost.hu

Nincs visszaút, 4 csillagjegy életet forgatja fel gyökeresen a telihold!

ripost.hu

Közbelép az univerzum, 3 csillagjegyre rátalál az örökké tartó szerelem!

ripost.hu

Szentkirályi Alexandra: Már a Szomszédoknak is elegük van

ripost.hu

"Élettelenül fekszik" - Elhunyt a profi sportoló kisbabája, szívszaggató sorokkal búcsúzik

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Magyar Péter üvöltve fenyegette a feladatukat végző rendőröket. Újabb részletek a hivatalos jegyzőkönyvből

POLITIK

Tűzzel játszanak a nyugati politikusok: az orosz atombombák nem állnak bevetésre készen?

POLITIK

A kalifátus a megoldás, harsogták a tüntetők Németországban

POLITIK

Varga Judit drámai kiáltása: „Engedj el!" - A teljes rendőrségi jegyzőkönyv

POLITIK

A konzervatív erők felkészüléséről szólt a CPAC HUNGARY

POLITIK

Eszkalálódhat a háború Ukrajnában, Európát veszély fenyegeti

POLITIK

Gyurcsány-fiókák állnak Karácsony mögött

POLITIK

Négy hónap alatt 111 ezer ukrán katona esett el