Magyar Péter felhergelte követőit, betörtek egy kirakatot

POLITIK
POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.03.09.

Erről szólt lényegében az Orbán-Trump találkozó

Magyarország nincs egyedül.

Orbán Viktor és Donald Trump találkozója megerősítette, hogy Magyarország nincs egyedül békepárti álláspontjával. Erről már a XXI. Század Intézet vezető elemzője beszélt az M1-en. Deák Dániel hozzátette: ha Donald Trump lesz az Egyesült Államok elnöke, Magyarország mozgástere bővülni fog.

A találkozóval kapcsolatban Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője az M1 Ma reggel című műsorában emlékeztetett, hogy Orbán Viktor volt az első politikus Európában, aki az orosz-ukrán háború kirobbanása után az azonnali tűzszünet mellett állt ki és a béketárgyalásokat szorgalmazta.

Orbán Viktor kormányfő és Donald Trump korábbi amerikai elnök, republikánus elnökjelölt tárgyalásuk előtt Trump floridai rezidenciáján, Mar-a-Lagóban 2024. március 8-án (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán).

A magyar kormányfő kitart a béke mellett annak ellenére, hogy az amerikai baloldali kormányzat illetve Brüsszel és más nyugat-európai országok nyomás alá akarják helyezni, hogy változtassa meg az álláspontját.

Donald Trump ugyancsak a békét szorgalmazza, többször kifejtette azon véleményét, hogy megválasztása esetén azonnal leállítaná a fegyverszállításokat Ukrajnának.

„Magyarország békepárti álláspontjával tehát nincsen egyedül” – húzta alá az elemző.

Deák Dániel arra is felhívta a figyelmet, hogy Trump elnöksége idején mindig hangoztatta, hogy Európa fordítson nagyobb figyelmet a saját biztonságára, és ne függjön folyamatosan Amerikától a védelmi politikájában. A magyar kormányfő is hasonlóan gondolkozik, hazánkban folyamatosan fejlődik a hadi,-és védelmiipar.

Orbán Viktor kormányfő és Donald Trump korábbi amerikai elnök, republikánus elnökjelölt  tárgyalása Trump floridai rezidenciáján, Mar-a-Lagóban 2024. március 8-án. A miniszterelnök mellett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán).

A NATO előírása szerint ugyanis a nemzeti össztermék legalább két százalékát haderőfejlesztésre kellene költeniük a tagoknak.

Magyarország ezen követelést teljesítette, míg Németország leépítette haderejét. Az elemző ezzel kapcsolatban kifejtette, hogy az orosz-ukrán háború kapcsán világossá vált, hogy Németország nem tudná megvédeni magát egy fegyveres konfliktus esetén.

Felmérések szerint a magyar választópolgárok túlnyomó része békepárti, és ezért Donald Trump visszatérését támogatják. Deák Dániel szerint ha júniusi európai parlamenti választáson illetve a novemberi amerikai elnökválasztáson jobboldali fordulat áll be, akkor a béke kérdésében is erősődhet a magyar álláspont.

Mint ismert a magyar kormányfő több napos látogatáson tartózkodik az Egyesült Államokban. Csütörtökön Washingtonban az amerikai konzervatív kutatóintézet, a Heritage Alapítvány panelbeszélgetésén tartott előadást. Orbán Viktor Floridába utazott, ahol magyar idő szerint péntek éjszaka találkozott Donald Trumppal.

Elemzők szerint nagy jelentősége van annak, hogy a szuperkedd után az első külföldi vendégként a magyar kormányfőt fogadta, ami jelzi a kettejük közötti szoros szövetséget.

Orbán Viktor és Donald Trump jó viszonyára utal, hogy az amerikai politikus floridai rezidenciáján látta vendégül a magyar miniszterelnököt és az egy órás megbeszélés után meghívta egy vacsorára és egy koncertre is.

Magyarországnak béke kell! A béke neve: Donald Trump” – írta közösségi oldalán Orbán Viktor miniszterelnök miután megbeszélést folytatott Donalt Trump korábbi amerikai elnökkel annak floridai birtokán.

„Véget ért a találkozóm Donald Trump elnök úrral” – kezdte videóüzenetét a miniszterelnök.

„Trump elnök úr a béke elnöke volt, tiszteletet parancsolt a világban, és ezzel megteremtette a béke feltételét. Az elnöksége alatt béke volt a Közel-Keleten és béke volt Ukrajnában is. Ma sem lenne háború, ha még mindig ő lenne az Egyesült Államok elnöke. Egyetértettünk abban, hogy béke akkor lesz, ha lesznek a világnak olyan vezetői, akik békét akarnak. Büszke vagyok arra, hogy Magyarország ezek közé az országok közé tartozik” – fogalmazott Orbán Viktor.

„Abban is egyetértettünk, hogy az amerikai-magyar gazdasági kapcsolatokban még sok lehetőség van. Bár a kereskedelmi forgalmunk meghaladta a kilencmilliárd dollárt, itt nem akarunk megállni. Ha az elnök úr visszatér, akkor újabb lendületet fogunk adni az amerikai-magyar kereskedelmi kapcsolatoknak” – folytatta a kormányfő.

„Itt a kampány Amerikában gőzerővel zajlik, sőt rohan előre. Az amerikaiak dolga, hogy meghozzák a maguk döntését. Nekünk, magyaroknak meg az a dolgunk, hogy valljuk be őszintén,

jobb lenne a világnak, és jobb lenne Magyarországnak is, ha Donald Trump elnök úr visszatérne”

– zárta gondolatait.

Orbán Viktor kormányfő és Donald Trump korábbi amerikai elnök, republikánus elnökjelölt tárgyalásuk előtt Trump floridai rezidenciáján, Mar-a-Lagóban 2024. március 8-án (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán).

Mint ismert a kormányfő több napos látogatáson tartózkodik az Egyesült Államokban. Csütörtökön Washingtonban az amerikai konzervatív kutatóintézet, a Heritage Alapítvány panelbeszélgetésén tartott előadást.

Ezután Floridába utazott, ahol pénteken találkozott Donald Trumppal.

Az Orbán Viktor vezette magyar delegáció helyi idő szerint délután öt órakor érkezett a volt amerikai elnök rezidenciájára, Mar-a-Lagóba, ahol egy órán keresztül tárgyaltak Donald Trumppal és munkatársaival.

A megbeszélés után közös vacsorával és koncerttel folytatódott a program – közölte korábban Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

„Öröm volt ma meglátogatni Donald Trump elnököt”

– írta Orbán Viktor közösségi oldalán találkozójukat követően.

„Olyan vezetőkre van szükségünk a világban, akiket tisztelnek, és békét hozhatnak. Ő is közéjük tartozik! Jöjjön vissza, és hozzon békét, elnök úr!” – tette hozzá a magyar miniszterelnök.

Ez volt a két politikus harmadik találkozója. 2019-ben Trump az Egyesült Államok elnökeként a Fehér Házban fogadta a magyar kormányfőt. 2022-ben pedig a New Jersey-i birtokára hívta meg Orbán Viktort.

Szakértők hangsúlyozzák:

Donald Trump a napokban lényegében megnyerte a konzervatív párt előválasztását, miután ellenfele visszalépett.

Ezzel minden bizonnyal ő lesz az amerikai jobboldal elnökjelöltje az idén ősszel esedékes elnökválasztáson.

Az Orbán Viktor vezette magyar delegáció helyi idő szerint délután öt órakor érkezett a helyszínre, ahol egy órán keresztül tárgyaltak Donald Trumppal és munkatársaival.

A megbeszélés után közös vacsorával és koncerttel folytatódott a program – mondta Havasi Bertalan.

Szakértők hangsúlyozzák: Donald Trump a napokban lényegében megnyerte a konzervatív párt előválasztását, miután ellenfele visszalépett. Ezzel minden bizonnyal ő lesz az amerikai jobboldal elnökjelöltje az idén ősszel esedékes elnökválasztáson.

Az amerikai–magyar kapcsolatok jövője címmel tartott panelbeszélgetést csütörtökön a leghíresebb amerikai konzervatív kutatóintézet, a Heritage (Örökség) alapítvány, a vendég ezúttal Orbán Viktor miniszterelnök volt – tájékoztatta a kormányfő sajtófőnöke az MTI-t. A kormányfő Washingtonban tartózkodik, pénteken Floridában találkozik Donald Trump republikánus elnökjelölttel.

Orbán Viktorral Kevin Roberts, a Heritage elnöke beszélgetett,

a közönség soraiban a legnevesebb amerikai jobboldali politikusok, elemzők és közéleti személyiségek foglaltak helyet.

A programot Vivek Ramaswamy amerikai konzervatív politikus, kommentátor, korábbi republikánus elnökjelölt vezette fel. Elhangzott: a világnak szüksége van egy mozgalomra, amely az igazságért, a hagyományokért, a családokért, az emberekért küzd.

A zárt körű panelbeszélgetésen

Orbán Viktort a magyar konzervatív család- és gazdaságpolitika sikereiről, kihívásairól, az ukrajnai háborúról, az amerikai–magyar kapcsolatokról, Trump elnökről és személyes politikai hitvallásáról kérdezték.

A program után a miniszterelnök a washingtoni magyar nagykövetségen megbeszélést folytatott Steve Bannon amerikai politikai stratégával, Donald Trump korábbi elnök tanácsadójával.

 


 

 

origo.hu

Egyre közelebb a megvalósításhoz a luxusléghajó

ripost.hu

Óráink vannak hátra: a fél országra kiadták a riasztást, brutális, ami közelít

borsonline.hu

Egyedül is teljesek: 4 csillagjegy, akinek nincs szüksége párra a boldogsághoz

hirtv.hu

Riporteri kérdésekre adott válasz helyett hirtelen nemkívánatos lett a sajtó Szerencsen + videó

ripost.hu

"Kamu az egész, amit képvisel" – páros lábbal szálltak egykori rajongói Horváth Grétába

mandiner.hu

Reuters: az Európai Unió nyíltan megfenyegette Magyarországot

ripost.hu

Gyászol a Buckingham-palota: mindenki szíve összetört

mindmegette.hu

Leszerelik az önkiszolgáló kasszákat, és kiderült, hogy már az air fryerekben sem bízhatunk!

ripost.hu

Ezt már nem lehet visszaszívni, lelepleződött Katalin hercegné titka

ripost.hu

Teljes útzár: kora reggel elesett a főváros

ripost.hu

Nagy a baj! Mentőhelikopter szállt le az M0-ásra

ripost.hu

Megmondta a véleményét Szoboszlairól a Liverpool legendája

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Három ukrán férfi nyilatkozott: A háborút nem lehet túlélni

POLITIK

A 2022-es magyar választást külföldről befolyásoló hálózat ma is aktív

POLITIK

Vajon Manfred Weber elküldené a gyerekeit katonának?

POLITIK

Lengyel tábornok: Az ukránokat az mentheti meg, ha megállítjuk a háborút

POLITIK

"Emberpajzzsal" védekeztek az ukránok

POLITIK

Menczer Tamás: Magyar Péter egy fizetett, irányított ember

POLITIK

Magyar Péter felhergelte követőit, betörtek egy kirakatot

POLITIK

Pénzt hamisított Magyar Péter politikusa