Újabb háborús veszély: Helikopterbalesetben elhunyt az iráni elnök és az iráni külügyminiszter

POLITIK
POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.02.13.

Magyar Nemzet: Terrorszervezetként működik az Antifa mozgalom

Egyfajta világméretű dzsihadizmus.

Terrorszervezetként működik a szélsőbaloldali Antifa mozgalom – ezt írja a Magyar Nemzet. A lap egy tanulmányra hivatkozik, amely szerint a csoport működése egyfajta világméretű dzsihadizmushoz hasonlít. Tavaly februárban német és olasz tagokból álló csoportok brutálisan rátámadtak ártatlan emberekre Budapesten. Nyugat-Európában is egyre gyakoribbak az ilyen esetek.

Hátulról, viperával és kalapáccsal támadt egy ártatlan járókelőre egy nyolc fős társaság tavaly februárban Budapesten. A térfigyelő kamera felvételein látszik, hogy miután az áldozat a földre kerül, azután is rugdossák és verik.

A nyolc fős társaság három tagját elfogták a magyar rendőrök. Kiderült, hogy a német és az olasz nemzetiségű támadók az Antifa nevű nemzetközi szélsőbaloldali szervezet szimpatizánsai, és csak azért jöttek Budapestre, hogy általuk szélsőjobboldalinak gondolt emberekre vadásznak.

 

A Híradóban bemutatott megrázó fotókat februárban hozta nyilvánosságra Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter. A fotókon a gazdagréti támadás áldozata szerepel. Az áldozat fejét több öltéssel kellett összevarrni.

A támadások kapcsán azóta több, magyar és külföldi lap is arról írt: az antifa mozgalom tényleges terrorszervezetként működik, követői pedig olyan tiltakozóknak tekintik magukat, amely a náci Németországban és a fasiszta Olaszországban a második világháború előtt működő ellenzéki csoportokig nyúlik vissza – áll a Magyar Nemzet keddi elemzésében.

A portál a Congressional Research Service háttéranyagára hivatkozva azt írja: az Antifa egy transznacionális mozgalom, mely szélsőséges ideológiájával a kommunista és az anarchista elvek legrosszabb elemeit egyesíti.

Az elemzést író szakértő úgy véli, hogy a csoport a szélsőséges iszlám csoportokhoz, azaz egyfajta világméretű dzsihadizmushoz hasonlítható. Példaként említenek egy konkrét esetet, amikor az ismert terrorszervezet módszereihez kísértetiesen hasonló tervet helyeztek kilátásba.

Egy 2022-ben, az Európai Parlamentnek feltett kérdésben az áll: az Antifa összeállított egy „halállistát”, amelyen a jobboldali AfD párt 53 politikusa szerepelt, a bombakészítéshez szükséges utasításokkal együtt.

A német AfD egyik politikusa azonban úgy látja: a baloldali német nagypolitika támogatja az Antifát. Úgy vélik, hogy Olaf Scholz kancellár és a német kormány külső csoportokra bízza a politikai ellenfelekkel szembeni zaklatást és erőszakot.

Ezek a szélsőbaloldali aktívák Németországban hosszú évek óta rettegésben tartják az embereket – fogalmaz cikkében a Magyar Nemzet. A lap szerint mostanra már a nyugat-európai és az amerikai elit is azt követeli, hogy az Antifát nyilvánítsák terrorszervezetté, és ezzel együtt tiltsák is be.

Néhány tucat, többségében külföldi szélsőbaloldali tüntető jelent meg ma délután a Széll Kálmán téren, hogy tiltakozzon a Kitörés túra ellen – jelentette a helyszínről a Magyar Nemzet tudósítója. 

A téren több rendőr és sajtómunkatárs volt jelen, mint szélsőbaloldali demonstráló, akiknek többsége a gyűlés elején maszkkal és sálakkal takarta el az arcát. 

A rendőrök nagy létszámban voltak jelen a rendezvény környékén is, lapunk munkatársa még az 56A villamos Nyúl utcai megállójánál is látott posztoló rendőröket, de a Várban szintén végig biztosították a megmozdulás helyszínét, elválasztva a Kitörés túrára érkezett résztvevőket a szélsőbaloldali demonstrálóktól. A rendezvényen feltűnt Vajnai Attila, a Európai Baloldal – Magyarországi Munkáspárt 2006 elnöke.

– Rosszabbul nem is végződhetett volna – ezt mondta a szélsőbaloldali Ilaria Salis édesapja, miután Rómában találkozott a külügyi és az igazságügyi tárca vezetőjével. A két miniszter szerint ugyanis nem lehet beavatkozni egy szuverén ország igazságszolgáltatásába. Ezért is jogszerű, hogy magyar bírók döntenek a Budapesten fogvatartott olasz nő sorsáról.

Az olasz politika nem kíván beavatkozni a magyar bíróság munkájába. Ezt a Gyorskocsi utcában fogva tartott Ilaria Salis édesapja is megerősítette. A római kormány ugyan mindent megtesz az őrizetbe vétel körülményeinek javítása érdekében, az eljárás befolyásolására azonban nincs semmilyen jogkörük, írja weboldalán a Hír TV. 

Emlékeztetnek, az olasz állam továbbá nem ad semmilyen garanciát a Budapesten járókelőket hátulról megtámadó és súlyosan bántalmazó szélsőbaloldali aktivistának, és nem kér házi őrizetet sem Olaszországban, sem a budapesti nagykövetségen, ahogyan azt a nő apja is felvetette.

Teljesen magunkra hagytak. Két dolgot kértünk, ezeket megtagadták. Egyáltalán nincs jó érzésünk azzal kapcsolatban, ami történik. Szerintem a lányom sokáig lesz börtönben, még sok olyan tárgyalást fogunk látni, ahol vezetőszáron és bilincsben lesz. Azaz továbbra is fennmaradnak azok a kellemetlen fogva tartási körülmények, amelyeken jelenleg is keresztülmegy 

– panaszkodott Roberto Salis, aki szerint a bántalmazottakon csupán három karcolást ejtettek tavaly februárban.

Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, Ilaria Salis jelenleg azért van letartóztatásban, mivel ellene bűnszervezetben elkövetett háromrendbeli, két esetben társtettesként, egy esetben bűnsegédként elkövetett életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt emeltek vádat. A nő a tavaly februárban Budapesten brutálisan végrehajtott szélsőbaloldali támadások miatt állt bíróság elé. Ahogy az alábbi felvételen is látható, egyáltalán nem csak három karcolásról volt szó.

Az olasz sajtó a vádlott apjának méltatlankodására hivatkozva kifogásolja a börtönkörülményeket és a bánásmódot, továbbá az olasz baloldali pártok is teljes mellszélességgel kiállnak a szélsőbaloldali garázda nő mellett. Ám ők is a fogva tartás körülményeit kifogásolják, nem az eljárás jogosságát. A Hír TV arra is felhívja a figyelmet, hogy a baloldali politikusok szerint nem lehet bilincsben és vezetőszáron vinni a fogvatartottakat 2024-ben. Ez az eljárás azonban Olaszországban sem tiltott indokolt esetekben, csak a sajtónak tilos bemutatnia az ilyen jellegű felvételeket.

Ugyanakkor a Liga kormánypárt főtitkára, Matteo Salvini is megszólalt a nő ügyével kapcsolatban. Abszurdnak nevezte, hogy Ilaria Salis tanítónőként dolgozott Olaszországban. Sajtóinformációk szerint a Liga politikai alakulat közleményt adott ki, miszerint

2017-ben Salis ellen eljárás indult, amiért Monzában tíz társával együtt rárontott a Liga egyik standjára.

Matteo Salvini hangsúlyozta: mindenkinek jogában áll, hogy hangot adjon ellenvéleményének, az azonban nem fordulhat át erőszakba. Salvini a La Repubblica napilapnak úgy nyilatkozott: nem normális dolog, hogy egy általános iskolai tanítónő azért utazza körbe Olaszországot és Európát, hogy embereket verjen meg és köpdössön le.

Délután három óra körül zászlókkal eltakarva kezdett angol nyelvű beszédébe egy szónok a Széll Kálmán téren, attól félve, hogy ha meglátják az arcát, akkor később hajtóvadászat fog indulni ellene. Az előre megírt szöveget felolvasó nő fasiszta veszélyt vizionált, illetve a tavalyi szélsőbaloldali terrorcselekmény előzetes letartóztatásban lévő gyanúsítottja melletti szolidaritását fejezte ki. 

Angol beszéde után magyarul is felolvasta szövegét, kezdve azzal, hogy a résztvevőket „kedves elvtársaknak” szólította, majd később komikusnak hatott, amikor erősen akcentusos magyar kiejtéssel a „fasiszta” szó helyett „faszistát” mondott, 

hasonlóan a Megáll az idő című magyar filmklasszikus gimnáziumi igazgatójához. Fotós munkatársunknak egy külföldi tüntető nem engedte meg, hogy közel menjen és fotót készítsen a közterületen beszélő szónokról.

Ezután a rendőrök bemondatták a szervezőkkel, hogy tilos az arcukat eltakaró maszk viselése, ami eleinte nem hatotta meg a szélsőbaloldaliakat, majd civil ruhás rendőrök mentek oda egyenként a demonstrálókhoz levetetni a maszkot. Ennek végül kénytelenek voltak engedelmeskedni, bár néhányan továbbra is sálat használva igyekeztek titkolni kilétüket a közterületen zajló rendezvényen. 

Nem sokkal ezután megindultak a Széna tér felé, és az Ostrom utcán át a Várba gyalogoltak, ahol a Hess András térig mehettek. Egy ott tartott rövid beszéd után megfordultak és visszavonultak a Széll Kálmán térre, ahol ismét zászlókkal eltakarva szónokolt az egyikük, aki 

azért korholta az Orbán-kormányt, mert ellehetetlenítik az antifasisztákat Magyarországon. 

A beszéd után a tüntetés véget ért, a szélsőbaloldaliak kisebb csoportokban távoztak, többségük a metró felé vette az irányt. Atrocitást helyszíni tudósítónk nem látott a rendezvényen.

Vigyorgott, kacsintgatott a tárgyalóteremben a brutális támadások szervezője

A tavaly októberi vádemelés után január utolsó hetében kezdődött meg Magyarországon az antifa-támadások elkövetőinek tárgyalása. A támadások megszervezésével vádolt 40 éves olasz tanárnő, Salis Ilaria vigyorogva érkezett meg a tárgyalóterembe, ahol többször is mosolyogva kacsintott az ügyben eljáró bíróra. A nő tagadta bűnösségét, míg társa, a német Edelhoff Tobias beismerte, hogy minden úgy történt, ahogy az a vádiratban szerepel.

Ám hiába érkezett arcán széles mosollyal az olasz tanárnő a tárgyalóterembe, ügyvédje, a börtönbizniszben élen járó Magyar György a rossz fogvatartási körülményekre panaszkodott, a dollármédia pedig máris védelmébe vette a nőt. Miután Salis Ilariát vezetőszáron vitték be a tárgyalóterembe, ahogy az a súlyos bűnelkövetőknél teljesen megszokott, a baloldali olasz lapok máris „láncra verésről” cikkeztek, amit kritika nélkül vett át a hazai dollármédia is.

Mindent egybevetve elmondható, hogy súlyos bűnügyről van szó, ami a nyomozók jó munkájának köszönhetően már bírósági szakaszban van. Ahogy arra Giorgia Meloni olasz kormányfő is felhívta a figyelmet, Magyarországon az igazságszolgáltatás független, a döntés a bíróság kezében van.

Csak a baloldali olasz lapok mentegetik Salis Ilariát, a jobboldali médiumok tényszerűen bemutatják, mivel vádolják

 

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága közölte, nem igaz a hír a börtönben lévő rossz körülményekről. A büntetés-végrehajtási szervezet által kiadott közlemény szerint a „volt külföldi állampolgárságú fogvatartott hazugságain” alapul. A büntetés-végrehajtási szervezet „szomorúnak és etikátlannak tartja, hogy „egy volt fogvatartott sárdobálását a másik fél megkérdezése nélkül, már-már tényként kezelve hozzák le bizonyos sajtóorgánumok”. A szervezet megjegyzi, a vonatkozó jogszabályok és a különböző szakmai protokollok szigorú előírásokkal szabályozzák a fogva tartás körülményeit. Az intézményekben folyamatos higiéniai ellenőrzések zajlanak, a fogvatartottak megfelelő egészségügyi ellátásban részesülnek. A patkányok jelenléte pedig „hazugság” – teszi hozzá a közlemény.

 

origo.hu

Itt a drámai videó a roncsról - az iráni elnök és az iráni külügyminiszter is meghalt

ripost.hu

Itt a vége? Még a képeket is törölte Sebestyén Balázs felesége

borsonline.hu

Könnyek közt búcsúzott a TV2 szépsége: Pszichológushoz fogok menni ezután

vg.hu

Kevesebb mint egy év alatt dupláztak, akik ide fektettek be

ripost.hu

Szoboszlai szomorú bejelentést tett, rajongók ezrei zokognak most

mandiner.hu

A Magyar Péter Színház bemutatja: Pünkösd

ripost.hu

Kísértetek bolyonganak egy magyar kórházban: titkos rituálét használnak ellenük

mindmegette.hu

Ha ezt csinálod a levenduláddal, akkor csodás illata lesz

ripost.hu

Jön a megújulás: ennek a négy csillagjegynek fordulatot ígér a nyár

ripost.hu

Te ismered a Rubik-kocka titkát? Lerántjuk a leplet

ripost.hu

Szerelem a láthatáron: három csillagjegyre júniusban boldogság vár

ripost.hu

Rettentően nehéz IQ-teszt, ami a személyiségedre is magyarázatot ad

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Kelet-európaiak vérével fizetne az ukrán győzelemért Soros

POLITIK

Oroszország még évekig folytatni tudja a háborút: Ukrajna képes erre?

POLITIK

Drámai helyzetbe került Ukrajna második legnagyobb városa, evakuálják az embereket

POLITIK

Berobbant a szexuális bűncselekmények száma a pályaudvarokon

POLITIK

Megsemmisült Európa 2. legnagyobb gázkompresszor-állomása

POLITIK

Varsó baloldali polgármestere betiltotta a kereszteket

POLITIK

Nem "magányos" merénylő lőtt rá Ficora?

POLITIK

Újabb háborús veszély: Helikopterbalesetben elhunyt az iráni elnök és az iráni külügyminiszter