POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2023.11.16.

Gyurcsány bevallotta, ők akadályozzák a brüsszeli pénzeket

KIbukott a száján...

Gyurcsányék megint lebuktatták Brüsszelt: a Demokratikus Koalíció elnöke korábban egy rádióinterjúban azt állította, hogy „ők mondják tollba” Brüsszelnek a Magyarországnak szabott újabb és újabb feltételeket azért, hogy addig se érkezhessenek meg az uniós pénzek – mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója csütörtökön a Facebook-oldalára feltöltött videóban.

 

Ezt azzal egészítették ki, hogy ha Dobrev Klára lenne hatalmon, azonnal megjönne az a pénz, amivel Brüsszel tartozik – tette hozzá Hollik István.

A kommunikációs igazgató szerint a „Gyurcsány klán” ezzel valójában azt mondta, hogy politikai alapon együttműködve Brüsszellel az uniós pénzeket egyszerűen zsarolásra használják azért, hogy újra hatalomra kerülhessenek.

„Gyurcsányék tehát lebuktatták Brüsszelt és saját magukat is. Szó sincs itt jogállamisági problémákról. A képlet egyszerű: ha nemzeti kormány van, amelynek a magyarok érdeke az első, annak Brüsszel – durván visszaélve a hatalmával – nem fizet, ha viszont az a dollárbaloldal lenne hatalmon, amely úgy táncol, ahogy Brüsszel fütyül, annak igen” – fogalmazott a politikus, azt kérdezve: mi ez, ha nem óriási önleleplezés?

A magyar választók közel kétharmada úgy véli, Gyurcsány Ferencék árnyékkormánya nem több egy kommunikációs trükknél – derül ki az Alapjogokért Központ lapunkhoz eljuttatott, aktuális, országosan reprezentatív közvélemény-kutatásából. A„rendszerkritikusnak” kikiáltott fiatalok (18–29 évesek) 58 százaléka is úgy véli, rosszul teljesített a DK politikai brandje.

A magyar választók jelentős többsége (hatvan százalék) elégedetlen a Demokratikus Koalíció árnyékkormányával, szerintük az elmúlt egy évben rosszul teljesített Gyurcsány Ferenc politikai formációja. Ezt a lesújtó véleményt csak megerősíti a tény, miszerint a megkérdezettek közel kétharmada (64 százalék) úgy véli, az árnyékkormány nem több egy kommunikációs trükknél – derül ki az Alapjogokért Központ lapunkhoz eljuttatott, aktuális, országosan reprezentatív közvélemény-kutatásából.

Gyurcsány Ferenc pártja egészen odáig ment, hogy az igazi Kormányinfó mintájára, nagyjából kéthetente árnyékkormányinfókat tartott. Fotó: Alapjogokért Központ
Gyurcsány Ferenc pártja egészen odáig ment, hogy az igazi Kormányinfó mintájára, nagyjából kéthetente árnyékkormányinfókat tartott. Fotó: Alapjogokért Központ

Mint írják, hétvégén ünnepelte fennállásának 12. évfordulóját Gyurcsány Ferenc pártja, a Demokratikus Koalíció, mely egy éve hozta létre saját brandjét, az árnyékkormányt, aminek eredeti célja egy koherens kormányzati program megalkotása volt. A baloldali közbeszédet is csak mérsékelten érdeklő árnyékkormányzással Gyurcsány Ferenc pártja egészen odáig ment, hogy az igazi Kormányinfó mintájára, nagyjából kéthetente árnyékkormányinfókat tartott. 

 

Érdektelenségbe fulladt a Gyurcsányi projekt

A kezdeti lendület hamar érdektelenségbe fulladt, egy év elteltével pedig már a magyarok többsége (hatvan százalék) nemcsak elégedetlen a formáció tevékenységével, hanem közel kétharmaduk (64 százalék) egyenesen egy politikai reklámterméknek, kommunikációs trükknek tartja. Erős visszajelzés a Gyurcsány párt számára, hogy még az ellenzéki összefogás szavazóinak harmada, valamint a „rendszerkritikusnak” kikiáltott fiatalok (18–29 évesek) 58 százaléka is úgy véli, rosszul teljesített a DK politikai brandje. 

A magyarok szerint rosszul teljesített Gyurcsány brandje. Fotó: Alapjogokért Központ

 

Az Alapjogokért Központ szerint csak tetézi az eredménytelenséget, hogy a magukat centrumszavazóként identifikálókat sem sikerült megszólítani, ugyanis 58 százalékuk kommunikációs trükként gondolt a Gyurcsány párt formációjára. 

Bár a számok tükrében az „árnyékkormány” kifejezetten találó név, hiszen a Demokratikus Koalíció beárnyékolta a baloldalt; igaz, ezen túlmenően sem politikai népszerűséget, sem kormányzóképességet nem hozott az ellenzéknek az Alapjogokért Központ szerint. Mint írják, az árnyékminiszteri pozíciók lényege a pártprogram világossá tétele kellett volna, hogy legyen, ám míg a DK lépten-nyomon élt a szociális demagógia eszközével (emlékezzünk csak az „Orbán Viktor az árakat emeli, Dobrev Klára a béredet fogja emelni” szlogenre), addig Bodnár Zoltán, árnyék-pénzügyminiszter éppen a minimálbér-emelés ellen, a megszorítások mellett tette le a voksát – az egymásnak ellentmondó nyilatkozatok pedig sötétben hagyták a valódi célokat. 

origo.hu

Bayer Zsolt: Nem bíróság, gazemberek

ripost.hu

Elbocsátásokra lehet számítani a németországi EB miatt - kiadták a figyelmeztetést

borsonline.hu

Nézz fel a Holdra vasárnap este, hihetetlen dolgot fogsz látni szabad szemmel

magyarnemzet.hu

Összekülönbözött a csapatkapitánnyal, távozik a BL-döntős sikeredző

ripost.hu

„Kérlek, imádkozzatok!” – drámai üzenet Michael Schumacher lányától

vg.hu

Üzemanyag: itt a döntés – tényleg nagyot drágul a benzin és a dízel péntektől

ripost.hu

Vadon Jani után újabb ember távozik Balázséktól? "Finoman, csendben eltüntették Julit?"

astronet.hu

Nagy nyári horoszkóp 2024.: szerelem, pénz, szerencse

ripost.hu

3 nap után tért vissza a mennyországból a nő: fontos üzenetet hozott az angyaloktól

ripost.hu

Kemény műveltségi teszt: ha 10-ből 6-ra jó választ adsz, már átlagon felüli vagy!

ripost.hu

Váratlan fordulat a kutakon: ezen a napon rendesen megugrik a benzin és a gázolaj ára is

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

A foci-Eb elleni pusztító terrortámadást akadályozott meg a rendőrség

POLITIK

Németországnak "háborúképessé" kell válnia. Jön a hadkötelezettség

POLITIK

Újabb településeket foglaltak el az oroszok

POLITIK

F-16-osok érkeznek Ukrajnába, NATO-repterek is célponttá válhatnak

POLITIK

Egyre több az áldozata az orosz rakétacsapásoknak

POLITIK

Már kötik az üzleteket az ukrán beruházásokra

POLITIK

Késlekedő ukrajnai fegyverszállításokra panaszkodik a NATO

POLITIK

A HAMASZ elengedne 120 izraeli túszt