Szentkirályi Alexandra visszalép, kéri támogatóit, hogy Vitézyre és a Fidesz–KDNP-listára szavazzanak

POLITIK
POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2023.10.04.
Módosítva: 2023.10.04.

Nagy felháborodást keltett Karácsony sokmilliós prémiumosztása

Szétosztotta a sokmilliónyi pénzt, aztán felemelte a jegy árát.

Karácsony a legnagyobb titokban mesés prémiumokat adott a BKK, illetve a BKV vezetőinek, egyenként 8-9- 10 millió forintot – mindezt egy nappal a jegyáremelések bejelentése előtt. A HírTV-ben Wintermantel Zsolttal, a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetőjével beszélgettek.

Wintermantel Zsolt a beszélgetésben rámutatott, 

évek óta azt hangoztatja a főpolgármester, hogy ki van véreztetve a főváros, nincs pénz, de akkor ilyen szintű tízmilliós jutalmakat kell fizetni a városvezetőnek akkor, amikor egyébként a város vezetése átfordul a folyószámla-hitelezésbe.

Nem elég, hogy megemelték a jegyárat, akkor jelentették be, hogy elfogyott a főváros pénze és igénybe kellett venni a folyószámla-hitelt

 – tette hozzá a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője.

Wintermantel Zsolt szerint Karácsony Gergely sodródik, látszik, hogy nincs önálló gondolata (...)

de, amikor ezeket a papírokat elé teszik és azokat alá kell írnia, akkor teljes egészében felelősséget kell vállalnia azért, ami a fővárosban van.

A politikus szerint súlyos vezetői hiányosságra mutat az, hogy Karácsony titokban mesés prémiumok kifizetését engedélyezte a BKK, illetve a BKV vezetői számára, hiszen 

a főpolgármester elsődlegesen a budapesti polgárságért felelős, a budapesti utazóközönségért felelős és ha ezek rendben vannak ki lehet fizetni összegeket a a vezetők számára, ha van pénz. 

Ha nincs pénz, akkor ez nem helyénvaló

– jelentette ki. 

Azért emelhette meg Karácsony Gergely a budapesti tömegközlekedés jegyárait, mert már megígérte a „hatalmas prémiumot” a BKK és BVK vezetőinek – írta Facebook-bejegyzésében a budapesti Fidesz.

Mint arról a Magyar Nemzet beszámolt, ugyan Karácsony Gergely súlyos pénzhiányt emlegetve jelentette be, hogy a Budapesti Közlekedési Központ szeptembertől 28 százalékkal emeli a vonaljegyek árát, lapunk úgy tudja, a főpolgármester saját döntési jogkörében eljárva mesés prémiumokat hagyott jóvá a BKK, illetve a BKV vezető tisztségviselői számára, a jutalmak egyes vezetők esetében közel tízmillió forintra rúgnak.

Rámutattak: a főpolgármester éveken át kampányolt azzal, hogy nem emeli meg a tömegközlekedés jegyárait. 

A BKK és a BVK vezetőinek adott fejenként csaknem tízmilliós prémiumra azonban kellett a pénz

– fogalmaztak.

A Fidesz budapesti szervezete szerint a „Karácsony Gergely által csődbe vitt főváros nyáron már folyószámlahitelekből élt, ezért jöhetett a tipikus dollárbaloldali húzás: a mesés gazdagodásuknak ismét a budapestiek isszák meg a levét”.

Mint ismeretes Karácsony a lehető legnagyobb titokban mesés prémiumok kifizetését engedélyezte a BKK, illetve a BKV vezetői számára, aztán másnap felemelte a busz és villamosjegyek árát!

Ráadásul saját hatáskörében eljárva döntött a jutalmakról és tökéletes időzítéssel a a jegyáremelések bejelentése előtti napon. Csakhogy világos legyen az összefüggés!

 

Karácsony tízmilliós jutalmakat osztott, aztán megemelte a buszjegy árát

Karácsony súlyos pénzhiányt emlegetve  emeltette meg a jegyárakat, arra hivatkozva, hogy főváros a csőd közelében van. Erre hivatkozva közölte, hogy a Budapesti Közlekedési Központ szeptembertől 28 százalékkal emeli a vonaljegyek árát. Csakhogy egy nappal előtte még tízmilliós jutalmakat adott a budapesti közlekedésben dolgozó kedvenc embereinek.

Az esetre a Magyar Nemzet derített fényt. Eszerint a főpolgármester saját döntési jogkörében eljárva, mesés prémiumokat hagyott jóvá a BKK, illetve a BKV vezető tisztségviselői számára, a jutalmak egyes vezetők esetében közel tíz millió forintra rúgnak.

Karácsony Gergelynek még  július 21-én félreverte a harangokat egy hangzatos Facebook-posztban kijelentette, hogy nagyon súlyos a helyzet, nincs pénz, a BKK-nak meg kell emelnie a vonaljegyek árát, mert a kormány megszorít. – Előbb-utóbb emelnünk kellene és sokkal tisztességesebb ezt a választás előtt őszintén megtenni, mint a választás után sunnyogva – fogalmazott a főpolgármester.

Csakhogy  július 20-án, tehát egyetlen nappal a bejelentés előtt, Karácsony a legnagyobb titokban szórni kezdte a pénzt. Saját hatáskörében eljárva három BKK-s, illetve hat BKV-s vezető részére engedélyezte sokmilliós, több esetben nyolc-kilenc, csaknem tízmilliós prémium kifizetését.

Például Walter Katalin, a Budapesti Közlekedési Központ Zrt. vezérigazgatója 9,96 millió, Szarka Zsolt, a cég operatív vezérigazgató-helyettese 8,8 millió, Diószegi Ágnes, a társaság ügyfélkapcsolati és értékesítési vezérigazgató-helyettese szintén 8,8 millió forint prémiumot kaphat.

Nem panaszkodhatnak a BKV-s vezetők sem. Bolla Tibor, a BKV Budapesti Közlekedési Zrt. vezérigazgatója 9,6 millió, Bátora László, a vállalat gazdasági vezérigazgató-helyettese 8,64 millió, Szedlmajer László, a cég autóbusz és trolibusz üzemeltetési vezérigazgató-helyettese 5,6 millió, Takács Péter, a társaság vasúti üzemeltetési vezérigazgató helyettese 8,6 millió forintot tett zsebre, egy nappal a jegyáremelések előtt.

Karácsony döntött a BKV Panoráma Kft., illetve a BKV Vasúti Járműjavító Szolgáltató Kft. ügyvezetőjének jutalmáról is. Eszerint Kálmán Zsolt 2,76, míg Herczeg József 2 millió forint prémiumot kaphat.

A BKK, illetve a BKV felsővezetői tehát összesen 65 millió forint prémiumot vehettek fel, a kifizetések az adott társaság költségvetését terhelik. Hangsúlyozzuk tehát, hogy mindez közvetlenül a jegyáremelések előtt történt, akkor amikor Karácsony folyamatosan Budapest csődjéről beszél!

 

 

 

origo.hu

Elkezdődött a nagytakarítás Liverpoolban, 10 játékost küld el Szoboszlai csapata

ripost.hu

Ez gyors volt, Szoboszlai rengeteg csapattársát küldték el

borsonline.hu

Nagyon furcsán hangzik, ami kiderült Debreczeni Zita és Gianni fiáról, főleg egy olyan családban, mint az övék

mandiner.hu

Balhézni mentek Karácsony emberei Vitézy sajtótájékoztatójára (VIDEÓ)

ripost.hu

Egy általános iskolás gond nélkül megoldja, de neked vajon sikerül kitölteni ezt a tesztet?

ripost.hu

Évtizedekkel később derült ki a titok: ezt mondta II. Erzsébet Dianának az esküvője előtt

mindmegette.hu

Most vesd el ezeket a zöldségeket, és még idén nyáron szüretelheted őket

ripost.hu

Meseszép nagylánnyá cseperedett L.L. Junior és Körtvélyessy Kinga gyermeke - videó

ripost.hu

Bajban a népszerű magyar zenekar, a rendőrség már nyomoz

ripost.hu

A Lidl első számú konkurenciája lesz: itt és ekkor nyitja első magyarországi boltját a régóta várt üzletlánc

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Élelmiszer-rekvirálás, hadigazdálkodás: ez vár a németekre háború esetén

POLITIK

Vitézy Dávid a legnépszerűbb főpolgármester-jelölt

POLITIK

Németország felkészül a háborúra: bevezetnék a sorkatonaságot

POLITIK

Kiderült, bevetik az F-16-osokat az oroszországi célpontok ellen

POLITIK

Orbán Viktor: Centiméterekre vagyunk a háborútól

POLITIK

Vitézy Dávidnak van a legnagyobb esélye, hogy leváltsa Karácsonyt

POLITIK

Ukrajna elkezdte használni az amerikai fegyvereket Oroszország területein

POLITIK

A háborúról fog tárgyalni Macron Zelenszkijjel és Bidennel