POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2023.10.18.

Fokozódó terrorveszély Nyugat-Európában

Felismerik-e végre az illegális migráció veszélyeit?

Egyelőre elég halványak az ébredés jelei. De legalább már megjelennek erről a kérdésről szóló cikkek is a nyugat-európai médiában. A Die Welt újságírója péládul ezt kérdezte:

„Az embereknek úgy kell érezniük, hogy az államuk mindent megtesz azért, hogy a lehető legnagyobb biztonságot szavatolja.

HA EHELYETT AZT LÁTJÁK, HOGY EMBEREK HALNAK MEG AZÉRT, MERT AZ EU ÉS A NEMZETÁLLAMOK A BEVÁNDORLÁS ÉS INTEGRÁCIÓ TERÉN NYILVÁNVALÓ KUDARCOT VALLANAK, MAJD EZT ELHALLGATJÁK, AKKOR OLYAN PÁRTOKAT FOGNAK VÁLASZTANI, AMELYEK VILÁGOSAN NEVÉN NEVEZIK EZT AZ ÖSSZEFÜGGÉST".

NEM SZABAD TAGADNI EZT A VILÁGOSAN MEGÁLLAPÍTOTT ÖSSZEFÜGGÉST A MIGRÁCIÓ ÉS AZ ISZLAMISTA TERROR, VALAMINT A SÚLYOS BŰNCSELEKMÉNYEK KÖZÖTT"– figyelmeztet a szerző, Klaus Geiger, hozzátéve, hogy „ezeket a tetteket nem lehet vállrándítva sem elfogadni, mint egy állítólag humanitárius migrációs politika járulékos veszteségeit". Mégpedig azért nem, mert „az ilyetén hiányzó őszinteség végleg el fogja lehetetleníteni a humánus migrációs politikát".

Geiger az efféle politikai hazugság eklatáns példájaként emlegeti azt, amikor a 2016-os würzburgi vonatos késelés után Angela Merkel kancelláriaminisztere, Peter Altmaier körbeturnézta a médiát azzal a nyilatkozatával, hogy a menekültek esetében a terrorveszély „nem nagyobb és nem kisebb, mint a lakosság többi részében".

EKÖZBEN „ERRŐL A KIJELENTÉSRŐL EKKORRA MÁR RÉG TUDNI LEHETETT, HOGY HAMIS VOLT".

Ugyanekkorát hazudott szerinte a német kormány a 2015-ös párizsi terrortámadások után, amikor „a szövetségi kormány és a szövetségi bűnügyi hivatal uniszónóban állították, hogy nincs összefüggés e között és a menekültáradat között", miközben „a tizenegy elkövetőből legalább hatan a balkáni útvonalon keresztül érkeztek, és kifejezetten a nyitott határok által Közép-Európa felé kifejtett szívóhatás keltette káoszt használták ki".

Leszögezi:

mostanra így is, úgy is megcáfolhatatlan tény, hogy a németországi és európai támadások nagy részét a helytelen EU-s bevándorláspolitika segítette elő.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára közösségi oldalán tett közzé egy videót, ahol elemzi a brüsszeli terrortámadás hátterét. Hogyan fordulhat elő ilyen előzmények után, hogy egy ilyen ember zavartalanul élt Brüsszelben? – tette fel a kérdést a videójában.

Menedékjogi kérelmének elbírálása folyamatban volt – más források szerint viszont illegálisan tartózkodott Brüsszelben a kedden a rendőrökkel folytatott tűzpárbajban a belga fővárosban lelőtt Abdessalem Lassoued- írta a hirado.hu. A hétfő este Brüsszelben két svédet meggyilkoló terrorista kilétéről számos, egymásnak ellentmondó információ látott napvilágot, ám a Le Figaro még így életszerű portrét rajzol fel a lövöldözőről.

Feltehetően Brüsszel Schaerbeek nevű külvárosában élt és Slayem Slouma néven szerepelt a közösségi oldalakon – többek között ezekkel az információkkal rendelkeztek a hatóságok Abdessalem Lassouedről, a hétfő este

a belga fővárosban lövöldöző és többek között két svéd állampolgárt meggyilkoló terroristáról.

Az Iszlám Állam embere?

Lassoued a közösségi médiában közzétett videóban vállalta a felelősséget brüsszeli terrortámadásért. A merénylő Iszlám Állam nemzetközi terrorszervezet tagjaként nevezte meg magát.

A terrorista kijelentette:

„bosszút állt a muszlimok nevében”

– a svéd áldozatok okán egyértelműnek tűnik, hogy az iszlám világban nagy port fölvert Korán-égetésekre gondolt.

Lassoued a belga fővárosban, hétfő háromnegyed 8-kor több személyt üldözőbe vett a Bulevard d’Yprès sugárúton fluoreszkáló narancssárga kabátban és fehér sisakban. Egy automata puskával, valószínűleg Kalasnyikovval adott le lövéseket.

Illegális sejt tagja?

Kezdetben nem találta el a célpontként kiválasztott két svéd állampolgárt, így egy épületbe üldözte őket, és közvetlen közelről lőtt rájuk, miközben a földön feküdtek. Egy néhány perccel később közzétett másik videón az látható, hogy robogóval elhajt Brüsszel utcáin.

KAPCSOLÓDÓ TARTALOMHTTPS://HIRADO.HU/KULFOLD/CIKK/2023/10/16/UJABB-ISZLAMISTA-TERRORTAMADAS-BRUSSZELBEN-KET-EMBERT-LOTT-AGYON-EGY-MIGRANS/

Több szemtanú szerint is az ismert „Allah Akbar” kiáltást hallatta, ami a merénylet iszlamista színezetét húzza alá.

A belga média beszámolói szerint Abdesalem L. egy fekete színű taxira is rálőtt. Több lap is közzétette a taxin látható, golyó ütötte lyukak fotóját.

A 45 éves tunéziai Abdessalem Lassouedről több ellentmondásos információt is közöltek a belga és francia lapok:

egyes források szerint „illegálisan tartózkodott Belgiumban” és nem állt „radikalizálódás szempontjából megfigyelés alatt”, míg mások tudni vélik, így hogy beadott menedékjog kérelme elbírálás alatt állt.

A sudinfo.be című vallóniai lap pedig kijelenti: „a titkosszolgálat radikalizálódása okán ismerte” az elkövetőt, aki illegálisan élt Brüsszelben.

Al Kaida-harcos?

Néhány hete az Al-Kaida propagandamagazinjában terrortámadásokkal fenyegette meg Svédországot – emlékeztetett a Le Figaro a hétfői brüsszeli merényletet követően. A nemzetközi iszlamista terrorszervezet dühét a Korán elégetése váltotta ki, amely a királyság több közterén is megtörtént.

Vajon Abdessalem Lassoued is az iszlamista szervezet parancsára cselekedett?

– veti fel a kérdést a konzervatív lap.

Abdesalem L. a merénylet elkövetése előtt fölvett videóiban, közösségi oldalain vállalta a felelősséget tettéért. A Facebookon közzétett, mostanra fiókjához hasonlóan elérhetetlenné vált videóban kifejtette, hogy „a muszlimok nevében állt bosszút”.

A felvételeken a terrorista a felvételen többek között így fogalmaz: „Allah harcosa vagyok.

Az Iszlám Államhoz tartozom. Szeretjük, aki szeret minket, és gyűlöljük, aki gyűlöl minket.

A vallásunkért élünk és a vallásunkért halunk meg”.

Magányos „bosszúálló?”

Hozzátette: „Eddig három svédet öltem meg (az áldozatok száma jelenleg két halott és egy sebesült – a szerk.). Bocsássanak meg nekem azok, akikkel szemben valami rosszat tettem. Én pedig mindenkinek megbocsátok”.

A közösségi oldalakon igen aktív Abdesalem L. az elmúlt napokban több üzenetet is közzétett, köztük egyet a Hamász és Izrael közötti háborúval kapcsolatban. „Tegnap Amerika repülőgépekkel és rakétákkal, ma pedig Nagy-Britannia is minden erejével a zsidókat támogatja” – fogalmazott egyik bejegyzésében a terrorista.

Legutóbbi Facebook-sztorijában

megosztott egy fotót a romokban heverő Gázáról,

a következő felirattal kísérve: „A sebezhető muszlimok győzelme minden muszlim kötelessége”.

Egy harmadik posztja egy olyan gyilkosságra utal, amelyet az Egyesült Államok-beli Illinoisban, követett el egy Josph Cuba nevű férfi. Az abcnews által is közzétett információ szerint a férfi 26 késszúrással végzett egy Wadea Al-Fayoume nevű 6 esztendős muszlim kisfiúval és megsebesítette édesanyját, Hanaan Shahint is. Az amerikai igazságügyi minisztérium szövetségi szervei gyűlölet-bűncselekmények miatt indítottak az ügyben nyomozást.

„Erőszakos cselekményről beszélnek , de ha egy keresztény gyerek lett volna, akkor terrorizmusról lenne szó” – írta, mielőtt felfüggesztették volna Facebook-fiókját.

„Hagyományos” öltözetben, egy fátyolt hordó nő és egy gyermek mellett – valószínűleg a felesége és a leánya társaságában is látható összeölelkezve a merénylő az egyik fotón.

A TikTok-on Abdesalem L. 166 fiókot követett.

Ezek nagy része muszlim prédikátoroké, olyanoké, akiket több százezer internetező követ. A felvételeken a Korán verseit olvassák és elemzik. A fiókok némelyikét vérrel festett pajzsokkal és kardokkal illusztrálták.

 


 

 

origo.hu

Közröhej tárgya lett a Bayern és Harry Kane - BL-mémek

origo.hu

Lengyelország evakuálására készül a lengyel védelmi miniszter

borsonline.hu

Íme Nostradamus hátborzongató jóslata: ő ül idén Károly király trónjára

mandiner.hu

A rajongók úgy bevédték Magyar Péter tévedését, mintha csak nem volna holnap – „Tóni” pedig kér egy kávét

ripost.hu

„A kilátástalanság, a kérdés, mi lesz velem” - Megmérgezték, megvakult a Házasság első látásra szereplője

hirtv.hu

Lencsevégre kapták a Bükkben barangoló medvét

mandiner.hu

Magyar Péter eddigi „munkássága” – ezt érte el a baloldal új reménysége

mindmegette.hu

7 ellenállhatatlan gyümölcsös sütemény, amit ne hagyj ki, ha itt a szezon

she.life.hu

Baráti körben– undercover összefogás (hirdetés)

videa.hu

Malpura, joghurtos fánkocskák: hűsítő, gyümölcsös desszert -receptvideó ( hirdetés)

life.hu

Bármi legyen az oka, kezelni kell (hirdetés)

ripost.hu

Lehull a lepel, a korábbi csapattárs elárulta, milyen lesz Szoboszlai jövője a Liverpoolnál

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Letartóztatták a budapesti Antifa-támadás újabb német gyanúsítottját

POLITIK

Ukrajnában petíciót tettek közzé nyugati csapatok behívására

POLITIK

Ukrán tábornok: a csatatéren nem lehet lezárni a háborút

POLITIK

Szintet lépett a háborús őrület: Katonákat és dollárszázmilliárdokat küldenének Ukrajnába

POLITIK

Zelenszkij leváltotta saját testőrparancsnokát

POLITIK

Már 380 kínai vállalat működik Magyarországon

POLITIK

Az ukránok orosz lakótelepeket lőnek

POLITIK

20 éve nagyítóval lehetett kínai beruházást találni nálunk