Létrehozva: 2023.10.03.

Eddig 1 milliárd 750 millió Forint támogatás kifizetéséről döntött a Pro Filii Alapítvány

Döntött a Mészáros Csoport legfontosabb karitatív szervezetének, a Pro Filii Alapítványnak a Kuratóriuma: az idei harmadik negyedévben összesen 58 civil szervezet és magánszemély pályázata részesült pozitív elbírálásban, és osztozhat az összesen 250 millió Forint keretösszegű pénzügyi támogatásban. Ezzel 1 milliárd 750 millió Forintra nőtt az Alapítvány nem egészen 2 éves működése során megítélt támogatások összege.

Az alapítvány Kuratóriuma az idei évben harmadszor döntött támogatásokról. A 625 beérkezett pályázatból – a cégcsoport vezetőiből álló Bírálóbizottság javaslatainak figyelembevételével – végül minden eddiginél több, 58 magánszemély és civil szervezet támogatásáról döntött a Kuratórium. 

 

Az összesen csaknem 850 millió forintot igénylő 214 magánszemély pályázó közül 17 kap mintegy 55 millió forintos támogatást, döntő többségében sérült gyermekeket nevelő családokat segít így az alapítvány. A 2,4 milliárd forintra pályázó 411 civil szervezet közül pedig 41-nek ítélt támogatást csaknem 195 millió forint értékben a Kuratórium. A Pro Filii Alapítvány céljával összhangban előnyben részesültek azok a kérelmek, amelyek célcsoportja egészségügyi-, szociális- vagy más okból hátrányos helyzetű gyermekek, a támogatás segítségével pedig szélesebb körű segítségnyújtás valósítható meg. A Pro Filii Alapítvány támogatja számos ritka betegséggel élő és halmozottan sérült gyermek gyógyítását, fejlesztését, valamint életkörülményeinek javítását. Így a többi között a Kacifántos Gyerekeink Mosolyáért Alapítványt, amely súlyos, halmozottan fogyatékos személyek szállítására alkalmas gépkocsit vásárolhat így meg, illetve a Magyar Vöröskereszt Somogy Megyei Szervezetét, amely a támogatásnak köszönhetően a nagyatádi családok átmeneti otthonában élő halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek számára valósíthat meg foglalkozásokat fejlesztőpedagógusok segítségével. A Kuratórium döntésének eredményeként az alapítvány hozzájárul a balatonfűzfői Báró Wesselényi Miklós Alapítványi Iskola épületének fűtéskorszerűsítéséhez is. A szociális és egészségügyi támogatásokon túl az alapítvány kulturális, tudományos és sport tárgyú pályázatok támogatásáról is döntött, amelynek köszönhetően a Budapesti Természetbarát Sportszövetség az idei tanévben diáktúrákat szervezhet, de támogatásban részesül a Fülöpjakab Általános Iskola Alapítványa is, amelynek köszönhetően angol szaktanterem jöhet létre a zsáktelepülés hátrányos helyzetű diákjai számára.

 

Tóth Krisztina, a Mészáros Csoport CSR-igazgatója az idei harmadik negyedéves pályázati elbírálások kapcsán kiemelte: „Akik figyelemmel kísérik a Pro Filii Alapítvány közösségi oldalait, maguk is láthatják, hogy a lehető legjobb helyekre kerülnek ezek a támogatások, hiszen transzparensen beszámolunk mi is azokról a segítő programokról, gyógykezelésekről, sérült gyerekek speciális képzéseiről vagy éppen sporteseményekről, amelyeket az Alapítvány támogatásának köszönhetően tudtak megvalósítani a pályázó civil szervezetek és  magánszemélyek. Kiemelt célunk, hogy olyanokat támogassunk, akik ezt a segítséget – kiegészítve a bennük rejlő szakértelemmel és hozzáértéssel – tovább tudják adni az arra rászorulóknak.”  – húzta alá Tóth Krisztina, aki egyben a Pro Filii Alapítvány főtitkára is.

 

A 2023. évi második negyedévben beérkezett pályázati anyagokról szóló kuratóriumi döntés eredménye a www.profilii.hu internetes oldalon olvasható. A Pro Filii Alapítvány idei utolsó pályázati ciklusa október 1-én nyílik meg és egészen november 30-ig lehet benyújtani a pályázatokat az újabb 250 millió Forintos támogatási keretre.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Csodagyőzelmével a feljutás szélén a magyar jégkorong-válogatott

origo.hu

A gigamellű modell kétszer is csődbe ment, mégis elképesztő luxusautói vannak

mandiner.hu

Micsoda egy nyomorult, leépült, ostoba barom ez az ember

ripost.hu

Újabb lehetetlen teszt, az emberek 1 százalékába tartozol, ha sikerül

origo.hu

Folyamatosan meztelenkedik a kebelcsoda bolgár énekesnő

ripost.hu

Éveket fiatalít, ha ilyen hajat csináltatsz magadnak

ripost.hu

A kutatók elsápadtak attól, ami a Vörös bolygóról előkerült

ripost.hu

Pénzeső májusban, ez a 4 csillagjegy már nyithatja a pénztárcáját

ripost.hu

Kiderült, együtt maradt-e a Házasság első látásra kedvenc házaspárja

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Magyar Péter üvöltve fenyegette a feladatukat végző rendőröket. Újabb részletek a hivatalos jegyzőkönyvből

POLITIK

Tűzzel játszanak a nyugati politikusok: az orosz atombombák nem állnak bevetésre készen?

POLITIK

A kalifátus a megoldás, harsogták a tüntetők Németországban

POLITIK

Varga Judit drámai kiáltása: „Engedj el!" - A teljes rendőrségi jegyzőkönyv

POLITIK

Moszkva bojkottálja az Ukrajna-konferenciát

POLITIK

A hídpénzbotrány főszereplőjének más is van a rovásán

POLITIK

Szijjártó Péter: Látszanak az atomháborús előkészületek

POLITIK

Az ukrán miniszter szerint az energiaellátás fele összeomlott