Létrehozva: 2023.08.27.

258 millióan nézték meg Tucker legújabb interjúját

Szerinte Pressman "ijesztő szürkeség".

Tucker Carlson, az amerikai sztárújságíró a héten interjút adott a Mandinernek. A konzervatív véleményvezér több témát is érintett, ilyen volt Amerika szerepe az orosz–ukrán háborúban, de beszélt Magyarországról és David Pressmanről, az amerikai nagykövetről is. 

Carlson az interjúban kifejtette, mindenféle hazugságot állítanak Magyarországról, például, hogy nem demokratikus, pedig Carlson szerint a sajtó sokkal szabadabb itt, mint Amerikában. 

Szégyellem magam, hogy egy olyan ijesztő kis szürkeséget küldtünk ide az Egyesült Államokat képviselni, mint David Pressman. Nem képviseli ő az Egyesült Államokat, higgye el nekem!

 − fogalmazott Carlson.

A Nézőpont Intézet vezetője osztja Tucker Carlson véleményét, miszerint az amerikai nagykövet nem viselkedik diplomataként, sokkal inkább politikai aktivistaként. 

Úgy gondolom, hogy amerikai szempontból sem végez jó munkát, mert nem talál hangot a kormánnyal és nem tudja az Egyesült Államok érdekeit sem érvényesíteni, hanem természetes reakcióként ellenállást, értetlenséget vagy fejrázást vált ki egy-egy akciója. Az, hogy ő politikai aktivista az nem csak furcsa, hanem kontraproduktív is

 – emelte ki a szakértő, aki szerint hogyha 2024-ben Trump nyeri a választásokat, akkor Pressman nagykövetsége azonnal meg fog szűnni, de ez sokkal korábban is bekövetkezhet.

Tucker Carlson azt nyilatkozta a Mandinernek, hogy szerinte az, hogy Magyarország keresztény ország, sértő az Egyesült Államokra nézve, amely elutasítja a valódi kereszténységet, a kormány pedig kifejezetten utálja azt.

Tucker erős mondatokat mondott, de az egészen biztosan kijelenthető, hogy hiába katolikus Biden, nem találta meg a közös hangot a Vatikánnal sem. Az ukrán politikában is a békéért Magyarország sokkal többet tesz, mint az Egyesült Államok

 – mondta Mráz Ágoston Sámuel. Felidézte, hogy az orosz–ukrán háborúval kapcsolatban Carlson elmondta:

ahhoz az orosz haditerv kevés volt, hogy egy villámháborút kihozzanak belőle, ám arra pont jó, hogy elhúzódjon és mindenki, aki a háború folytatása mellett érvel nyugaton, alábecsüli az oroszokat és emberek életek sokaságáról dönt.

Tucker Carlson szerint az Egyesült Államok volt az, aki erőltette ezt a háborút, hiszen Kamala Harris egy héttel a háború kezdete előtt, a müncheni biztonsági konferencián azt mondta Zelenszkijnek, hogy szeretnék, ha csatlakozna a NATO-hoz Ukrajna. Ezzel pedig valami választ akartak kiprovokálni az oroszokból, de valószínűleg erre nem számítottak. Most pedig, amikor ukránok százezrei haltak már meg, milliók menekültek el, egyáltalán nem érdekli Bidenéket az, hogy pusztul a nemzet. Ez az ő bűnük – mondta a sztárújságíró.

Onnan tudni, hogy ez egy kiprovokált háború, hogy a nyugati politikusok kihangsúlyozzák, hogy ez nem egy kiprovokált háború

– tette hozzá Mráz Ágoston Sámuel.

Elmondta véleményét Fekete Rajmund, a Kommunizmuskutató Intézet igazgatója is

A szakértő szerint komoly súlya van Tucker Carlson szavának az Egyesült Államokban, hiszen ő gyakorlatilag az utolsó mohikán a klasszikus médiaszemélyiségek között. Azzal, hogy már nem a Fox News-nál készít műsorokat, ahol 3 millióan nézték, hanem az X-re átkeresztelt Twitteren, még szélesebb közönséget érhet el. A legutóbbi, Donald Trumppal készített interjúja például már 258 millió megtekintésnél jár.

Olyan számokat produkál, amit mondjuk a Fox News-nál soha nem tudott volna elérni, bármit is csinál. Tehát egy nagyon fontos és befolyásos konzervatív gondolkodásmódú médiaszemélyiségről van szó, akinek felfigyelnek a hangjára, legyen akár egy vele szimpatizáló, vagy talán nem szimpatizáló személy hallgató

− mutatott rá a szakértő annak jelentőségére, hogy budapesti tartózkodása alatt Carlson mind Orbán Viktort, mind Alekszandar Vucsics szerb elnököt megszólaltatta, így az amerikai közönség is első kézből, torzítatlanul hallgathatja meg a gondolataikat.

A magyar kormányfő és a szerb elnök szinte naponta reflektorfénybe kerülnek a nyugati balliberális médiában, vagy a nyugati politikusok által. 

Ők ketten ugyanis olyan konzervatív nézeteket képviselnek, amelyeket nem szívesen hallanak meg tőlünk nyugatra. Azokban a országokban igyekeznek elnyomni a jobboldali, konzervatív hangokat, és a józan észen alapuló politikai javaslatokat.

– Nagyra tartom Orbán Viktor politikai képességeit, bízom abban, hogy képes kezelni az Egyesült Államokat – szögezte le Tucker Carlson a Mandinernek adott interjújában. Hozzátette, hogy Orbán Viktor amerikai megítélését teljes mértékben az amerikai sajtó ellenőrzi, amely olyan okokból gyűlöli őt, amelyeknek semmi közük a tetteihez – mondta.

Az amerikai véleményvezér Orbán Viktor és Alekszandar Vucsics mellett több befolyásos politikussal is személyesen beszélgethetett a budapesti látogatása során, amelyekről minden bizonnyal részletesen beszámol majd a közönségének az elkövetkező napokban.

Az ukrajnai háborúval és annak amerikai támogatásával kapcsolatban Carlson rámutatott arra az ellentmondásra, hogy míg a szavak szintjén az amerikaiak azért támogatják az ukránokat, hogy a demokráciát védjék, az igazi demokrácia az lenne, ha népszavazást tartanának arról, hogy az emberek ezzel mennyire értenek egyet.

Egyre több olyan hang jelenik meg az Egyesült Államokban is, amely kétségbe vonja azt, hogy ezt a háborút érdemes volna az amerikaiaknak folytatni. A CNN, ami éppen nem éppen a béke pártján áll ebben a háborús időszakban, a legutóbbi közvélemény-kutatása szerint az amerikaiak többsége elítéli az Ukrajnában folyó háborút, az amerikai beavatkozással nem ért egyet, és megvonná a támogatásokat. Ezek már olyan jelek, amik azt mutatják, hogy ott sem feltétlenül örülnek ennek a proxy háborúnak

− emelte ki a szakértő.

Az Economist által néhány hete publikált elemzés szerint az amerikai háztartásoknak több mint 900 dollárjába kerül havonta az ukrajnai háború. Ez annak fényében különösen szembeötlő, hogy a Lahaina városát letaroló tűzvész károsultjai mindössze 700 dollár egyszeri segélyre számíthatnak.

Tucker Carlsonnak nem csak a háborúról, de a David Pressman budapesti nagykövetről megfogalmazott véleménye is nagy port kavart. „Szégyellem magam, hogy egy olyan ijesztő kis szürkeséget küldtünk ide az Egyesült Államokat képviselni, mint David Pressman. Nem képviseli ő az Egyesült Államokat, higgye el nekem!” -  véleményezte a nagykövetet a Mandinernek adott interjúban a sztárújságíró.

− Ő mégis csak egy médiaszemélyiség, aki a kelleténél eggyel erősebben is fogalmazhat – mondta el Fekete Rajmund.  – Azt látjuk sajnos, hogy a jelenlegi amerikai nagykövet sok esetben nem éppen azon munkálkodik, hogy a két ország közti kapcsolatot építse, hanem mintha éket próbálna verni közéjük. Ez nem meglepő fordulat, hiszen emlékezzünk vissza, hogy az előző demokrata elnök, Barack Obama idején is ugyanez volt a helyzet. Akkor volt egy Goodfriendünk, most van egy Pressmanünk, és azt látjuk, hogy egyfajta politikai nyomásgyakorlást próbálnak ránk helyezni a gyermekvédelmi törvénytől kezdve minden olyan döntésünkön át, ami szúrja az Egyesült Államok szemét. Ráadásul Magyarország mégiscsak egy békepárti álláspontot képvisel, miközben látjuk, hogy a demokrata adminisztráció háborúpárti – emelte ki.

Míg politikai téren a demokrata adminisztráció ideje alatt fagyossá vált a viszony, a magyar−amerikai kapcsolatok gazdasági, védelmi politikai téren, vagy éppen katonapolitika terén rendkívül erősek, és kiállták az idők próbáját. 

– A Trump-adminisztráció alatt a politikai kapcsolatok is kiválóak voltak. Volt egy kiváló amerikai nagykövet, David Cornstein személyében, aki folyamatosan azon dolgozott, hogy a kapcsolatok minél jobbak legyenek. Én úgy gondolom, hogyha a jövő évi amerikai választásokon egy republikánus vezetés kerül hatalomra, akkor ezek normalizálódni tudnának – zárta gondolatmenetét a Kommunizmuskutató Intézet igazgatója.

 

 

origo.hu

Óriási a baj: a Nyugat be akar vonulni Ukrajnába, az oroszok azonnali csapással válaszolnak

ripost.hu

Nehéz felismerés, de erre a négy csillagjegyre most komoly vita vár

metropol.hu

Házasság első látásra: Bogi a Jóban rosszban sztárjával utazott nyaralni

hirtv.hu

Ismét 60-70 ezer ember előtt léphet fel Azahriah

ripost.hu

Nem csitulnak a kedélyek, Kozák Danuta nehéz helyzetbe került

hirtv.hu

A HírTV egyik riporterének teljesen a megszállottja lett Magyar Péter + videó

ripost.hu

Akikben sosem szabad megbízni: ez a négy csillagjegy nagy eséllyel hátba fog szúrni

lakaskultura.hu

Látványos megújulás Törökvészen: így készült el a napfényes tetőtéri lakás

ripost.hu

Most érkezett: A metró elé ugrott egy fiatal, ezekben a percekben is küzdenek az életéért

ripost.hu

Évtizedekkel később derült ki a titok: ezt mondta II. Erzsébet Dianának az esküvője előtt

ripost.hu

Ez gyorsan ment: Jürgen Klopp megtalálta új csapatát, már alá is írt nekik

ripost.hu

Érkezik az újhold: ennek a 3 csillagjegynek megnyitja a változás kapuját

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Ukrajna amerikai rakétákkal lőtt orosz légvédelmi rendszereket, Moszkva „halálos következményekkel” fenyeget

POLITIK

Minden eddiginél veszélyesebb lépésről döntött Biden, Oroszország válaszolni fog

POLITIK

Eldőlhet a világháborús dominó. Amerikai és német fegyverekkel is támadhatják az ukránok az oroszokat

POLITIK

Ukrajnai háború. A NATO-főtitkár emeli a tétet, még több pénzt kér a tagállamoktól

POLITIK

Orbán Viktor: Erősek vagyunk, és megnyerjük a választást

POLITIK

120 milliót "bűvészkedett" el a kispesti szoci polgármester

POLITIK

Manfred Weber újra támadni próbál

POLITIK

Orbán: Nem akarunk háborút, nem leszünk feláldozható gyalogok