Létrehozva: 2022.02.18.

A baloldal mindent elvett az emberektől

Kocsis Máté: A választás tétje, hogy visszatér-e a Gyurcsány-korszak

Ha áprilisban újra bizalmat kap a Fidesz–KDNP, folytatódni fognak a béremelések – hangsúlyozta Kocsis Máté Balatonfüreden, a kormánypártok kihelyezett frakcióülésén tartott sajtótájékoztatón. Szerinte a választások tétje, hogy visszatér-e a Gyurcsány–Bajnai-korszak vagy sem.

Rengeteget kell még dolgozni a győzelemért, de minden közvélemény-kutatás szerint a jelenlegi kormánypártok az áprilisi választások esélyesei – hangsúlyozta Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője tegnap Balatonfüreden. A kormánypártok kihelyezett frakcióülésén tartott sajtótájékoztatón kiemelte: a választások tétje, hogy visszatér-e a Gyurcsány–Bajnai-korszak Magyarországra, vagy sem.

A baloldali kormányok mindent elvettek az emberektől, amit csak lehetett, így például a családtámogatásokat, az otthonteremtési támogatásokat, a 13. havi nyugdíjat, a 13. havi bért. Mindezen túl megemelték a rezsiköltségeket, adókat emeltek, és a baloldali kormányzás idején példátlanul magas volt a munkanélküliség is – idézte fel Kocsis Máté, rámutatva, hogy a jelenlegi kormány visszaadta a 13. havi nyugdíjat, és számtalan ágazatban emelte a béreket. Leszögezte: ha a Fidesz–KDNP április 3-án elnyeri a választók bizalmát, a béremelési program is folytatódni fog.

A frakcióvezető emlékeztetett arra, hogy a baloldal programját megismerhette az ország 2002 és 2010 között, de miniszterelnök-jelöltjük, Márki-Zay Péter is kikotyogta már, hogy mire lehet tőlük számítani a jövőben. A baloldal kínálata a fizetős egészségügy, a rezsicsökkentés eltörlése, az illegális bevándorlási szabályok eltörlése, a határzár megnyitása és a gyermekvédelmi törvény eltörlése – magyarázta Kocsi Máté, aki rámutatott arra is, hogy az ország gazdasága nagyon jól teljesített a tavalyi évben. A 2021-ben elért, 7,1 százalékos gazdasági növekedéssel nemcsak a régió, de egész Európa élvonalában vagyunk. Ez a jó teljesítmény teszi lehetővé többek közt a béremelési programokat, az szja-mentességet vagy a szülők adóvisszatértését is – magyarázta.

Kocsis Máté elmondta, hogy a frakcióülésen szó volt a gyermekvédelmi népszavazásról is. Szavai szerint a szexuális propaganda egyre nagyobb erővel közelít a gyermekek felé. „Ezen a területen is előre kell mennünk, nem hátra, ezért fogadtuk el a gyermekvédelmi törvényt, ami arról szól, hogy a gyermekek nevelése kizárólag a szülők jogain alapulhat. A kiskorúakat meg kell védeni az életkoruknak nem megfelelő tartalmaktól” – emelte ki, hozzátéve: a magyar kormány álláspontja miatt Brüsszel – hatalmával visszaélve – nyomás alá helyezte Magyarországot, szankciókat helyezett kilátásba, és soha nem látott erővel kezdte el támadni hazánkat.

„Erre mi azt mondtuk: rendben van, döntsön a nép!” – folytatta Kocsis Máté, megjegyezve: a népakarat a legnagyobb legitimáció, amit mindenkinek illik tiszteletben tartania. Ezért a kormány arra számít, hogy a népszavazást követően a brüsszeli támadások is jelentősen tompulni fognak, ahogyan ez 2016-ban, az illegális bevándorlás kapcsán kiírt kvótanépszavazás után is történt.

Kocsis Máté beszámolt arról, hogy a frakcióülésen hivatalos döntés született Novák Katalin, volt családokért felelős tárca nélküli miniszter államfővé jelöléséről is. Novák Katalin a Fidesz–KDNP közös jelöltje lesz, személyét a szövetség valamennyi képviselője egyhangúlag támogatta. Az új államfőt a tervek szerint március 10-én választja meg az Országgyűlés.

Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője arról beszélt, hogy a kormánypártok az elmúlt években emberközpontú politikát valósítottak meg, ám az emberek életkörülményeit jobbá tevő intézkedéseket a baloldali pártok nem támogatták. „Az elért eredmények veszélyben vannak, ezért mi nem szeretnénk, ha visszatérne a baloldal” – húzta alá.

Márki-Zay Péter baloldali miniszterelnök-jelöltről úgy szólt, felháborító és szégyenteljes, hogy egy magát kereszténynek, nemzetinek és jobboldalinak nevező politikus a nyilatkozataiban egy táborba gyűjti a kommunistákat és a fasisztákat, számontartja a zsidókat, a nőkről pedig dehonesztáló véleményt formál.

Simicskó István hozzátette, a következő hetekben lejárató kampányokra is bőven számítanak a baloldal részéről, de aki a tények és saját tapasztalatok alapján hozza meg a döntését, annak egyértelmű, hogy áprilisban a jelenlegi kormányt kell újraválasztani, hiszen a Fidesz–KDNP minden helyzetben az emberek mellett áll, ellentétben a baloldali politikusokkal.

Két nagy csata vár a kormánypártokra az elemző szerint

 

A Fidesz–KDNP-nek két nagy csatát is meg kell vívnia a hátralevő másfél hónapban – fogalmazott Rotyis Bálint, a Nézőpont Intézet elemzője. „Egyrészt a baloldal felkészült arra, hogy visszahozza a megszorításokra és sarcokra épülő, 2010 előtti világot. Ennek a baloldalnak pedig a bukott miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc a valódi vezetője. Emiatt a Fidesz nem engedheti meg, hogy egy „gombaszakértő” elvonja a figyelmét. Mindig az ellenfél valódi vezetőjével kell foglalkozni, ez a személy pedig Gyurcsány Ferenc.

Ezt a küzdelmet a Fidesz a csillagok kedvező állása ellenére sem veheti félvállról, ugyanis az elkényelmesedés jelenti jelenleg a legnagyobb veszélyt a kormánypártokra. Nem véletlenül hangsúlyozta Orbán Viktor, hogy „a trehányságot és nemtörődömséget senkinek sem nézik el”. A másik ellenfél Brüsszel, amelynek célja, hogy az LMBTQ-lobbi korlátlanul terjessze eszméjét Magyarországon.

Ahogy a migráció kérdésében, úgy a gyermekvédelem kérdésében is a magyar emberek oldalán áll a Fidesz, de ahhoz, hogy Brüsszelt meg lehessen állítani, szükség van arra, hogy az emberek a népszavazáson nemet mondjanak a brüsszeli beavatkozási kísérletre. Végezetül az is kiderült, hogy a Fidesz–KDNP együtt fogja jelölni Novák Katalint az államfői pozícióra, aki a 2010 utáni kormányzat egyik legnépszerűbb és legsikeresebb szakpolitikáját, a családpolitikát valósította meg. A népszerű politikus jelölésével „a kormánypártok történelmi döntést is hoztak, hisz először lehet Magyarországnak női államfője” – jelentette ki a Nézőpont Intézet politológusa.

origo.hu

Újabb hír érkezett a rákos beteg Katalin hercegnéről

origo.hu

Fürdőruhában mutatta meg gigantikus melleit a magyar szépség

borsonline.hu

„Jön a gyerek” – óriási örömhírt jelentett be Tóth Gabi szerelme, Papp Máté Bence

magyarnemzet.hu

Orbán Viktortól és Hszi Csin-pingtől zeng a nemzetközi sajtó

ripost.hu

Egy korszak lezárul: válogatott csapatkapitánya elhagyja a Fradit

magyarnemzet.hu

Mateusz Morawiecki elsőre meglepő tényt árult el Orbán Viktorról

origo.hu

Egy szál bugyiban, az ágyon, hatalmas terpeszben fotózták Cinthya Dictatort

she.life.hu

Baráti körben– undercover összefogás (hirdetés)

ripost.hu

„Tudni kell viselkedni” – kiverte a biztosítékot a Házasság első látásra bombázója

ripost.hu

A Házasság első látásra szereplője hű társra lelt

ripost.hu

Égben írt szerelem? Három csillagjegy szívét dobbantja meg az univerzum!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Letartóztatták a budapesti Antifa-támadás újabb német gyanúsítottját

POLITIK

Ukrajnában petíciót tettek közzé nyugati csapatok behívására

POLITIK

Ukrán tábornok: a csatatéren nem lehet lezárni a háborút

POLITIK

Szintet lépett a háborús őrület: Katonákat és dollárszázmilliárdokat küldenének Ukrajnába

POLITIK

6400 milliárd forintnyi kínai beruházás zajlik Magyarországon

POLITIK

Az ukránok megtámadtak egy orosz olajfinomítót

POLITIK

Orbán Viktor: Magyarország és Kína stratégiai partnerek

POLITIK

Magyar Péter migrációpárti képviselőt küldene Brüsszelbe